Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Τετάρτη 1-6-2011 / 07.30 π.μ …… Ας σηκωθούμε σήμερα το βράδυ από τις πολυθρόνες και τους καναπέδες…. Κάτι καλό ξεκινά και στο Ξυλόκαστρο… Η «Πρωτοβουλία πολιτών Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης» καλεί όλους να πάρουν μέρος σε ανοιχτή συγκέντρωση, απόψε στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ξυλοκάστρου, γιατί «Δεν Πάει Άλλο»…..



ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ στο διαδίκτυο… http://www.live24.gr/radio/generic.jsp?sid=819
Καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο με εξαιρετική ξένη μουσική….  και μη χάσετε τις σύντομες ειδήσεις μας…  Δευτέρα – Παρασκευή ανά ώρα, 8 το
πρωί με 12 το μεσημέρι.


Ας σηκωθούμε σήμερα το βράδυ από τις πολυθρόνες και τους καναπέδες…. Κάτι καλό ξεκινά και στο Ξυλόκαστρο… Η «Πρωτοβουλία πολιτών Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης» καλεί όλους να πάρουν μέρος σε ανοιχτή συγκέντρωση, απόψε στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ξυλοκάστρου, γιατί «Δεν Πάει Άλλο». Μη λείψει κανείς από την αποψινή συγκέντρωση, γιατί πράγματι «Δεν Πάει ‘Άλλο»

Στο Σύνταγμα  και σε άλλες πόλεις της  χώρας, οι πολίτες ακαπέλα συγκεντρώνονται όλο περισσότεροι καθημερινά, την Κυριακή και πάλι Πανευρωπαϊκές συγκεντρώσεις στις 6 το απόγευμα… Επιτέλους κάτι κινείται.. η σπίθα άναψε και δεν αφόρα μονό τους Έλληνες…όλη η Ευρώπη ελπίζουμε να είναι σε λίγο στα κάγκελα… το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω…

Λαοθάλασσα χθες και στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, όπου συγκλονιστικός ήταν στη ομιλία του ο Μίκης Θεοδωράκης και άλλοι Πανεπιστημιακοί, ενώ  υπήρχε μεγάλος παλμός  και δέσποζε το σύνθημα, «κάτω οι κλέφτες»

Μέσω του Εθνικού Κήπου, συνοδεία αστυνομικών και πυροσβεστών, διέφυγαν βουλευτές, οι οποίοι αποκλείστηκαν εντός του Κοινοβουλίου από ομάδα «αγανακτισμένων» που έκλεισαν νωρίτερα την είσοδο επί της Βασσιλίσης Σοφίας, φωνάζοντας συνθήματα αποδοκιμασίας του πολιτικού κόσμου.

Το Σάββατο  στις 7 το βράδυ στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στην Κόρινθο, θα μιλήσει μία από τις διαφορετικές - φωνές στον χώρο της οικονομίας, ο γνωστός οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης, με θέμα "Δημόσιο Χρέος και Χρέος των Πολιτών", θα ακολουθήσει συζήτηση, Είσοδος Ελεύθερη
Πρώτο στην Επικράτεια  το 1ο Δημοτικό σχολείο Ξυλοκάστρου στη συλλογή παλαιών σχολικών βιβλίων, μετά τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου παιδείας. Συγκέντρωσε περισσότερα από 5000 βιβλία. Ένα μεγάλο Μπράβο σε μαθητές αι δασκάλους του σχολείου

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης θα προσλάβει με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι άτομα  για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου, υποβολή αιτήσεων έως τις 4 Ιουνίου, πληροφορίες στο δήμο και στα τηλ.  2743 3 60 243 και 2743 3 60 25

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στην τελευταία συνεδρίαση του, έκανε δεκτή και υπερψήφισε την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Γεωργίου Δέδε για την ένταξη του έργου  «Βελτίωση – ανακαίνιση επαρχιακής οδού Περαχώρας – λίμνης Βουλιαγμένης », προϋπολογισμού 2.344.000,00 ευρώ.

Το Επιμελητήριο Κορινθίας σε συνεργασία με το «ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – καταναλώνουμε ότι παράγουμε» σας προσκαλούν σε σύσκεψη – συνάντηση σήμερα στις 6:30  το απόγευμα στο  Επιμελητήριο. Στη συνάντηση αυτή αφού γνωστοποιηθούν όλα τα έγγραφα του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ  ΠΟΛΙΤΩΝ, θα ακούσουμε απόψεις και θα προχωρήσουμε στην εκλογή της Τοπικής Επιτροπής – Παραρτήματος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ   ΠΟΛΙΤΩΝ, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Την Κυριακή, παγκόσμια ημέρα του περιβάλλοντος, ο πολιτιστικός σύλλογος Συκιάς "Άγγελος Σικελιανός" και η τοπική κοινότητα, σε συνεργασία με την ομάδα πολιτισμού +τοπία της Συμπολιτείας, σας προσκαλούν σε ποδηλατική βόλτα από το Ξυλόκαστρο στη Συκιά. Συγκέντρωση, στις 10 το πρωί στο τουριστικό περίπτερο Ξυλοκάστρου.
++++++++

Σημαντικές αποφάσεις για την κατάργηση και τη συγχώνευση οργανισμών και υπηρεσιών αναμένεται να ληφθούν στην αρμόδια διυπουργική επιτροπή που θα συνεδριάσει το πρωί υπό την προεδρία του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Μειωμένες αποδοχές κατά 20% για νέους ηλικίας 18-25 ετών  και αύξηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου από 2 σε 3 χρόνια, μεταξύ των ρυθμίσεων στις οποίες συμφώνησαν με την τρόικα οι υπουργοί εργασίας και οικονομικών

Στη διάσωση της Ελλάδας παρά στη χρεοκοπία της, ποντάρουν βραχυπρόθεσμα οι αγορές, συμφωνα με δημοσίευμα  του Ρωυτερς  από το Βερολίνο.

Διαψεύδει ανεπισήμως το υπουργείο οικονομικών τα σενάρια περί μείωσης του ΦΠΑ.

Φτηνότερα κατά περίπου 8 με 10% από σήμερα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, μετά και την ψήφιση της τροπολογίας που καταργεί φόρους και δικαιώματα υπέρ τρίτων.

Παραιτήθηκε από περιφερειακός σύμβουλος Αττικής ο Αλέκος Αλαβάνος

Γενική αμνηστία χορήγησε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ

Στη Χάγη μεταφέρθηκε ο Ράτκο Μλάντιτς μετά την απόρριψη της έφεσης του

Έτοιμοι δηλώνουν οι Ισραηλινοί να σταματήσουν και το νέο στολίσκο προς τη Γάζα, με διαταγή της κυβέρνησης

Αραιές νεφώσεις με  Δυτικούς,  Βορειοδυτικούς,  ανέμους  4 - 6  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.
++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου