Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Τετάρτη 27-2-2013 / 07.30π.μ…… Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Φιλόλογων Ν. Κορινθίας σας προσκαλεί στην κοπή της πίτας του Συνδέσμου, σήμερα στις 6μιση το απόγευμα. στης «Άννας» στο Βραχάτι. Η ημέρα θα είναι αφιερωμένη στον ποιητή Αργύρη Χιόνη. Για το έργο του σημαντικού ποιητή, ο οποίος ζούσε στο Θροφαρί Κορινθίας, θα μιλήσει ο κριτικός της λογοτεχνίας και Πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων κ. Αλέξης Ζήρας. Θα μας κρατήσουν συντροφιά επίσης οι καλλιτέχνες Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης, οι οποίοι θα τραγουδήσουν μελοποιημένη ποίηση. Η τιμή της πρόσκλησης είναι 6 ευρώ και περιλαμβάνει καφέ ή τσάι και αναψυκτικά. Η εκδήλωση υποστηρίζεται από την Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας…..

  
O Prisma Virus, εκπέμπει πάντα από το διαδίκτυο… ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ στο http://www.e-radio.gr/player/player.el.asp?sid=50 Καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο με εξαιρετική ξένη μουσική ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ….  και μη χάσετε τις σύντομες ειδήσεις μας…  Δευτέρα – Παρασκευή ανά ώρα, 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Φιλόλογων Ν. Κορινθίας  σας προσκαλεί στην κοπή της πίτας του Συνδέσμου, σήμερα στις 6μιση το απόγευμα. στης «Άννας» στο Βραχάτι. Η ημέρα θα είναι αφιερωμένη στον ποιητή Αργύρη Χιόνη. Για το έργο του σημαντικού ποιητή, ο οποίος ζούσε στο Θροφαρί Κορινθίας, θα μιλήσει ο κριτικός της λογοτεχνίας και Πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων κ. Αλέξης Ζήρας. Θα μας κρατήσουν συντροφιά επίσης οι καλλιτέχνες Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης, οι οποίοι θα τραγουδήσουν μελοποιημένη ποίηση. Η τιμή της πρόσκλησης είναι 6 ευρώ και περιλαμβάνει καφέ ή τσάι και αναψυκτικά. Η εκδήλωση υποστηρίζεται από την Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας.

Μετά από 15 μέρες παρουσίας των αγροτών στο μπλόκο του Βέλου, οι αγρότες της Δυτικής Κορινθίας αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το σημείο και να μεταφέρουν τις κινητοποιήσεις τους στην πλατεία του Κιάτου. Αντίθετα οι αγρότες της Νεμέας αποφάσισαν να συνεχίσουν κανονικά με ‘’ορμητήριο ΄΄ των κινητοποιήσεων τους το Δημαρχείο της Νεμέας ενώ για σήμερα έχουν ήδη προγραμματίσει  συλλαλητήριο με τη συμπαράσταση Δήμου και του εμπορικού συλλόγου της περιοχής, αφού τόσο οι υπηρεσίες του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές, όσο  και τα καταστήματα .

Συνεχίζει τις επισκέψεις του στα χωριά του Δήμου, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Αντώνης Κλαδούχος, σήμερα θα επισκεφτεί  στις 6μιση το απόγευμα  το Θροφαρί στο καφενείο Τεάζη

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «Ο Δήμος Βέλου – Βόχας συνεργάζεται με την εταιρεία ECO RAP α.ε. και συμμετέχει στο σύστημα συλλογής χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων (τηγανέλαια, μούργες, λίπη), τα οποία δημιουργούν προβλήματα τόσο από την απόρριψή τους στο αποχετευτικό σύστημα, όσο και στο ΧΥΤΑ (μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα). Για το σκοπό αυτό έχουν ήδη τοποθετηθεί στα περισσότερα σχολεία του Δήμου μας (και θα τοποθετηθούν άμεσα και στα υπόλοιπα), ειδικά πλαστικά δοχεία στα οποία οι μαθητές και οι γονείς τους μπορούν να τοποθετούν τα χρησιμοποιημένα μαγειρικά έλαια, τα οποία στη συνέχεια θα συλλέγονται από ειδικό όχημα της εταιρείας. Με τη συλλογή και τη σωστή διαχείριση των χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων συμβάλουμε στην επίλυση του προβλήματος της διάθεσής τους και τελικά στην προστασία του περιβάλλοντος»

Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με τον Όμιλο ANTENNA συνεχίζουν τις φαντασμαγορικές παραστάσεις  που μεταδίδονται ζωντανά  από τη METROPOLITAN OPERA ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ στο «Αλεξάνδρειο» Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η παράσταση του Wagner «PARSIFAL» θα μεταδοθεί το Σάββατο  στις 7 το βραδυ. (διάρκεια: 5 ώρες & 40 λεπτά).

Εκδόθηκε η Προκήρυξη του Προγράμματος "Ενίσχυση Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού - Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ" Επιδίωξη του προγράμματος είναι η ενίσχυση των επενδυτικών και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, τόσο των υφιστάμενων όσο και των νέων υπό σύσταση επιχειρήσεων  προκειμένου αυτές  να καταστούν όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικές στο διεθνές περιβάλλον. Η υποβολή προτάσεων θα γίνεται έως 25 Απριλίου, ηλεκτρονικά στο www.ependyseis.gr και σε έντυπη μορφή για τις επιχειρήσεις του Νομού στο Επιμελητήριο Κορινθίας.
+++++++

Την ποινική δίωξη όσων έχουν ληξιπρόθεσμες  οφειλές πάνω από 5000 ευρώ, ζητά με εγκύκλιο στις εφορίες ο γενικός γραμματέας εσόδων, προϋπόθεση να εχει περάσει διάστημα 4 μηνών από τη λήξη προθεσμίας της πληρωμής αυτών των οφειλών.

Γεωφυσικά στοιχεία από μια έκταση που υπερβαίνει τα 12000 χιλιομ. συνέλεξε  από το Ιόνιο και Νότια της Κρήτης το Νορβηγικό πλοίο Νόρντικ Εξπλόρερ, στο πλαισιο ερευνών για υδρογονάνθρακες

90000 θέσεις εργασίας χάθηκαν τον τελευταίο χρόνο από το εμπόριο, συμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

Μέχρι τις 13 Μαρτίου έχουν προθεσμία να υποβάλλουν δηλώσεις για τις θέσεις στις οποίες προτιμούν να μετακινηθούν οι 1.981 της διαθεσιμότητας

Στις 17 Μαΐου ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις, Νεοελληνική Γλώσσα το πρώτο μάθημα

Εισαγγελική παρέμβαση για το διατροφικό σκάνδαλο με κρέας αλόγου, εντολή για ελέγχους

Τρόμος στο Βερολίνο από τo ενδεχόμενο νέων ιταλικών εκλογών. Ο κίνδυνος ακυβερνησίας στη Ρώμη προκαλεί ανησυχία στις Βρυξέλλες και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οι οποίες καλούν την Ιταλία να καταλήξει γρήγορα σε νέα κυβέρνηση. «Δεν είστε Ελλάδα, η Ευρωζώνη δεν έχει το περιθώριο για ένα σενάριο ελληνικού τύπου» λέει σε ιταλική εφημερίδα γερμανός αξιωματούχος. Η οδός των μεταρρυθμίσεων στην Ιταλία δεν έχει εναλλακτική, λέει και ο Φίλιπ Ρέσλερ.

«Χτύπημα» των αγορών μετά το ιταλικό αδιέξοδο φοβάται η Ισπανία, αίσθημα «έντονης ανησυχίας»

Τον τίτλο του «ομότιμου Πάπα» θα λάβει ο Βενέδικτος ΙΣτ, αύριο εγκαταλείπει τη θέση του.

Δέκα εννέα τουρίστες, ανάμεσά τους βρετανοί και γάλλοι υπήκοοι, βρήκαν τραγικό θάνατο όταν σημειώθηκε έκρηξη στο αερόστατο που τους μετέφερε πάνω από το Λούξορ. Το αερόστατο τυλίχτηκε στις φλόγες και εξερράγη, ενώ πετούσε σε ύψος 300 μέτρων πάνω από το έδαφος, κι εν συνεχεία συνετρίβη.

Αγωνία επικρατεί για την τύχη επταμελούς οικογένειας από τη Γαλλία που απήχθη από ένοπλους στο Καμερούν. Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν δήλωσε ότι η Γαλλία «δεν διαπραγματεύεται» με οργανώσεις, όπως η Μπόκο Χαράμ που κρύβεται πίσω από την απαγωγή.

Χαμηλώνει τον πήχη η ΕΕ στις νέες συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν, σε εξέλιξη η συνάντηση στο Καζακστάν

Αίθριος καιρός με ισχυρούς Δυτικούς  ανέμους  7 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ,  
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου