Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Παρασκευή 1-2-2013/ 07.30 π.μ…… Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αργολίδας και στους καναπέδες οι Αγρότες της Κορινθίας. Για δεύτερη ημέρα, υπό την επιτήρηση της αστυνομίας, περιμένοντας ανταπόκριση στα αιτήματά τους από την κυβέρνηση παρέμειναν χθες επί της εθνικής οδού Μυκηνών - Ναυπλίου, οι Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αργολίδας, ενώ οι κτηνοτρόφοι δείχνοντας τις προθέσεις τους, έκλεισαν για λίγη ώρα το ένα ρεύμα στην εθνική οδό, αφού κατέβασαν ένα κοπάδι με πρόβατα μέσα στο δρόμο. Προσωρινά δημιουργήθηκε αναστάτωση, η κυκλοφορία όμως αποκαταστάθηκε με την απομάκρυνση των ζώων…….


O Prisma Virus, εκπέμπει πάντα από το διαδίκτυο… ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ στο http://www.e-radio.gr/player/player.el.asp?sid=50 Καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο με εξαιρετική ξένη μουσική ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ….  και μη χάσετε τις σύντομες ειδήσεις μας…  Δευτέρα – Παρασκευή ανά ώρα, 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι


Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αργολίδας και στους καναπέδες οι Αγρότες της Κορινθίας. Για δεύτερη ημέρα, υπό την επιτήρηση της αστυνομίας, περιμένοντας ανταπόκριση στα αιτήματά τους από την κυβέρνηση παρέμειναν χθες επί της εθνικής οδού Μυκηνών - Ναυπλίου, οι Αγρότες και κτηνοτρόφοι  της Αργολίδας, ενώ οι κτηνοτρόφοι δείχνοντας τις προθέσεις τους, έκλεισαν για λίγη ώρα το ένα ρεύμα στην εθνική οδό, αφού κατέβασαν ένα κοπάδι με πρόβατα μέσα στο δρόμο. Προσωρινά δημιουργήθηκε αναστάτωση, η κυκλοφορία όμως αποκαταστάθηκε με την απομάκρυνση των ζώων.

Από την ακαδημαϊκή χρονιά 2013-2014 στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, που εδρεύει στην Κόρινθο, δημιουργείται, Επώνυμη Έδρα "Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου - Μιχάλης Κακογιάννης". Η έδρα δημιουργείται στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής  προσφοράς των δύο Πανεπιστημίων και, βέβαια, της σημαντικής  κοινωνικής συμβολής του Μιχάλη  Κακογιάννη στον πολιτισμό τόσο στην Κύπρο και την Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αποσκοπεί δε στην ενίσχυση, συστηματοποίηση,  προβολή και διάδοση του πολιτισμού αλλά και των κοινωνικών σπουδών μέσω ειδικών διαλέξεων, σεμιναρίων και εργαστηρίων. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 στην έδρα θα διδάξει ο Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος, Αντιπρύτανης Ερευνών και Διεθνών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου. 

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Δήμο Κορινθίων, η αγορά του ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ Στεφανίου  με το ποσό των 95.000 €, ενώ η αξία  που καθορίστηκε από τους Ορκωτούς Εκτιμητές  ανέρχεται σε 130.000 €, προκειμένου  να αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις του από το Δήμο  σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής.

Με 26 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει σήμερα στις  6  το απόγευμα στο Λουτράκι, το Δημοτικό Συμβούλιο  Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων

Αύριο  στις 7 το βράδυ στο Caféé Motown, Πυλαριννου 70 στην Κορινθο, η κηνιση «Δεν Πληρώνω» διοργανώνει συγκέντρωση συζήτηση  με θέμα «Υπάρχει Έξοδος από την Κρίση?». Ομιλητής, Βασίλης Παπαδόπουλος, συντονιστής, Αντώνης Σωτηρώπουλος.
+++++++

Σε στάση αναμονής βρίσκονται οι αγρότες, έτοιμοι να περάσουν στην επόμενη φάση της κινητοποίησής τους καθώς δεν φαίνονται ικανοποιημένοι από τις προτάσεις διαλόγου της κυβέρνησης υπό την προϋπόθεση να μείνουν οι δρόμοι ανοικτοί. Οι αγρότες, ενισχύουν όλο και περισσότερο την παρουσία τους στις άκρες των εθνικών οδών σε πολλά σημεία της χώρας, ενώ εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι με την «δυναμική» στάση της κυβέρνησης απέναντι στα μέλη του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας.

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις δηλώνουν οι ναυτεργάτες,  διαμαρτυρόμενοι για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας. Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια έως αύριο στις 6 το πρωί , ωστόσο  η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου σήμερα  το πρωί, προκειμένου να επανεξετάσει τη στάση της

Τη σύσταση και λειτουργία ενός ομοσπονδιακού πανεπιστημίου στην Αθήνα, στο οποίο θα υπάγονται διοικητικά όλα τα πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Αθήνας, εκτός του Πανεπιστήμιου Αθηνών και του ΕΜΠ, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.

Δεν επηρεάζεται το εφάπαξ των στρατιωτικών από τη ρύθμιση Βρούτση, διευκρινίσεις του ΥΠΕΘΑ

Παραβιάσεις του εναερίου χώρου σε Ρόδο και Χίο από τουρκικά αεροσκάφη, δύο αεροσκάφη έφεραν όπλα

Στη Βουλή αναμένεται σήμερα η πραγματογνωμοσύνη για το αλλοιωμένο «στικάκι», συνεχίζει το έργο της η Προανακριτική

Διετές πρόγραμμα δωρεάν πρόσβασης στο ΕΣΥ για οικονομικά αδύναμους, εκατό χιλιάδες ανά έτος

Συνελήφθη 22χρονος για τους πυροβολισμούς στην κηδεία του Νικόλαου Ντερτιλή, κρατείται στη ΓΑΔΑ

Αναβλήθηκε η δίκη του αντιπροέδρου του «Ερρίκος Ντυνάν» για χρέη του προς το ΙΚΑ, για τις 13 Φεβρουαρίου

Αντιμέτωπη με την πρώτη μεγάλη απεργία στο Δημόσιο η κυβέρνηση Ολάντ,
ήλθε αντιμέτωπη  με την πρώτη μεγάλη κινητοποίηση στον δημόσιο τομέα, καθώς τρία εργατικά συνδικάτα κάλεσαν τα 5,2 εκατομμύρια των δημοσίων υπαλλήλων της χώρας να σταματήσουν την εργασία τους διαμαρτυρόμενοι για τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης και αιτούμενοι μισθολογικές αυξήσεις.

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε, χθες, τα κεντρικά γραφεία της κρατικής εταιρείας πετρελαίου Pemex, στην Πόλη του Μεξικού, με αποτέλεσμα 14 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και τουλάχιστον 100 να τραυματιστούν.Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα αίτια που προκλήθηκε η έκρηξη, ενώ ο αριθμός των νεκρών ενδεχομένως να αυξηθεί

Ένα 14χρονο κορίτσι τραυματίστηκε χθες από μια σφαίρα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια ενός μακελειού σε ένα γυμνάσιο στην Ατλάντα, σύμφωνα με το δίκτυο Fox News

Με αντίποινα απειλούν Συρία και Ιράν το Ισραήλ για την αεροπορική επιδρομή που φέρεται να πραγματοποίησε κοντά στη Δαμασκό. Ο Σύρος πρεσβευτής στον Λίβανο δήλωσε ότι η Δαμασκός έχει την επιλογή για αντίποινα, καθώς και τη δυνατότητα αιφνιδιασμού

Ένας πατέρας στο Αφγανιστάν παρέδωσε στην αστυνομία τον 16χρονο γιο του διότι υποψιαζόταν ότι είχε επαφές με εξτρεμιστές Ταλιμπάν και σχεδίαζε να συμμετάσχει σε επίθεση αυτοκτονίας.

Αίθριος καιρός με  Νότιους, Δυτικούς ανέμους 2 – 6 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ,  
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου