Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Τρίτη 21-5-2012/ 07.30 π.μ…. Με 19 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει αύριο στις 8 το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Η Συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από το LIFE Ράδιο Ξυλόκαστρο 103.1…..


O Prisma Virus, εκπέμπει πάντα από το διαδίκτυο… ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ στο http://www.e-radio.gr/player/player.el.asp?sid=50 Καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο με εξαιρετική ξένη μουσική ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ….  και μη χάσετε τις σύντομες ειδήσεις μας…  Δευτέρα – Παρασκευή ανά ώρα, 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι


Με 19 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει  αύριο στις  8   το βράδυ  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Η Συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από το LIFE Ράδιο Ξυλόκαστρο 103.1

25 με 31 Μαΐου,  θα πραγματοποιηθεί στο Λουτράκι το  "Πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Σχολών Αρχιτεκτονικής". Συνέντευξη τύπου θα δοθεί για τις σχετικές εκδηλώσεις, το Σάββατο στις 11 το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το ΣΧΟΟΑΠ της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης (πρώην Δήμου Ευρωστίνης) τίθεται σε δημόσια διαβούλευση για 30 ημέρες. Κάτοικοι και φορείς μπορούν να εκφράσουν εγγράφως και τεκμηριωμένα τις απόψεις τους στο Δημαρχείο Δερβενίου πληροφορίες κ. Μαρία Κουτρούλη Τηλ:2743360106, Fax: 2743032812,  e-mail: mkoutrouli@xylokastro.gov.gr Οι απόψεις θα αποσταλούν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Χωροταξίας

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων (ΠΕΔΙΣ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προκηρύσσει σαράντα (40) θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών για το Ακαδημαϊκό Έτος 2013-2014 στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών με τίτλο «Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτικές». Το πρόγραμμα είναι διετούς διάρκειας και οδηγεί στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης σε μία από τις  κατευθύνσεις:  Διακυβέρνηση και   Διαχείριση Πολιτικών – Διεθνής Πολιτική. Αιτήσεις έως 14 Ιουνίου, πληροφορίες,  Έλενα Μαρκούτση τηλ. 2741040045

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης (ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.) προσκαλεί: τους δικαιούχους  στο πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής τροφίμων σε απόρους της Ε.Ε., να υποβάλλουν την τυποποιημένη Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα, μέχρι την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013. καθημερινά  9 το πρωί με 2 το μεσημέρι. για τη Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου, υπεύθυνος: κ. Δεκούσης Γεώργιος τηλ. 2743360228  και για τη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης στο Δημαρχείο Δερβενίου, υπεύθυνη: κ. Ανεμογιάννη Γλυκερία τηλ. 2743360118
+++++++

Καλύτερα των στόχων τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού το πρώτο τετράμηνο του έτους. Εμφάνισε πρωτογενές έλλειμμα 306 εκ. ευρώ, έναντι στόχου  για έλλειμμα 3.6 δισεκ.

Στην Αθήνα σήμερα για 3η φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Γκάζ Πρόμ

Μάχη για την ενίσχυση των σχέσεων Ε.Ε με την Κινά, προανήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς με αφορμή την ημέρα του Εμπορικού Ναυτικού.

Ομάδα συντονισμού για την υλοποίηση των συμφωνιών με την Κίνα αποφασίστηκε να δημιουργηθεί χθες, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δέσμη προτάσεων για την ενίσυχη των ασφαλιστικών ταμείων παρουσίασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε συγκέντρωση συνταξιούχων, στους οποίους υποσχέθηκε σταδιακή αποκατάσταση των συντάξεων. Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στην «εσωτερική και εξωτερική τρόικα» οι οποίες «μας λένε ανερυθρίαστα ότι βγαίνουμε από την κρίση».

Μόλις 688 εκ ευρώ από τα 14 δισεκ. που έχουν επιδικαστεί ως πρόστυμμα σε φορολογούμενους, έχουν καταλήξει στα κρατικά ταμεία, σύμφωνα με στοιχεία του ΤΑΞΙΣ

Στην είσοδο της Χρυσής Αυγής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και στις βίαιες επιθέσεις εναντίον προσφύγων και μεταναστών, κυρίως Μουσουλμάνων, αιτιάζει η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντεπάρτμαν για τη σχετική ελευθερία

Στους 51 ο αριθμός των νεκρών, μεταξύ αυτών και 20 παιδιά ενός δημοτικού σχολείου, από τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε προάστιο της Οκλαχόμα στις ΗΠΑ.

Τουλάχιστον δέκα άτομα σκοτώθηκαν και 27 τραυματίστηκαν μετά από διπλή βομβιστική επίθεση στη Βασόρα. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά σε ένα εστιατόριο και σε μία στάση λεωφορείου. Στη Βαγδάτη, πέντε οχήματα παγιδευμένα με εκρηκτικά στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 16 άτομα σε σιιτικές περιοχές της πρωτεύουσας.

Συνολικά πέντε άνθρωποι, τέσσερις όμηροι και ο δράστης σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ομηρείας σε τράπεζα της πόλης Μπιρσεμπά, του νότιου Ισραήλ. Σύμφωνα με τις αρχές, ο δράστης αυτοκτόνησε όταν η αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομή στο υποκατάστημα της τράπεζας Hapoalim για να απελευθερώσει ομήρους.

Δύο νεκρούς και 24 τραυματίες προκάλεσε η σύγκρουση αερόστατων, που μετέφεραν τουρίστες στην Καππαδοκία της Τουρκίας. Ερασιτεχνικό βίντεο κατέγραψε τη στιγμή της σύγκρουσης, κοντά στο χωριό Ορταχισάρ. Οι περισσότεροι τραυματίες νοσηλεύονται για κατάγματα ενώ ένας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Επιβεβαιώθηκε ότι 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ άλλοι 14 συνεχίζουν να αγνοούνται σχεδόν μία εβδομάδα μετά την κατάρρευση στοάς σε μεταλλείο που ανήκει σε μια αμερικάνικη εταιρεία στην επαρχία Παπούα της Ινδονησίας, όπως ανακοίνωσε η επιχείρηση.

Αίθριος καιρός με Βορειοδυτικούς ανέμους 4 - 6 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ,  
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου