Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Παρασκευή 17-5-2012/ 07.30 π.μ….Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το ΣΧΟΟΑΠ της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης (πρώην Δήμου Ευρωστίνης) τίθεται σε δημόσια διαβούλευση για 30 ημέρες. Κάτοικοι και φορείς μπορούν να εκφράσουν εγγράφως και τεκμηριωμένα τις απόψεις τους στο Δημαρχείο Δερβενίου πληροφορίες κ. Μαρία Κουτρούλη Τηλ:2743360106, Fax: 2743032812, e-mail: mkoutrouli@xylokastro.gov.gr Οι απόψεις θα αποσταλούν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Χωροταξίας….


O Prisma Virus, εκπέμπει πάντα από το διαδίκτυο… ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ στο http://www.e-radio.gr/player/player.el.asp?sid=50 Καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο με εξαιρετική ξένη μουσική ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ….  και μη χάσετε τις σύντομες ειδήσεις μας…  Δευτέρα – Παρασκευή ανά ώρα, 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το ΣΧΟΟΑΠ της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης (πρώην Δήμου Ευρωστίνης) τίθεται σε δημόσια διαβούλευση για 30 ημέρες. Κάτοικοι και φορείς μπορούν να εκφράσουν εγγράφως και τεκμηριωμένα τις απόψεις τους στο Δημαρχείο Δερβενίου πληροφορίες κ. Μαρία Κουτρούλη Τηλ:2743360106, Fax: 2743032812,  e-mail: mkoutrouli@xylokastro.gov.gr Οι απόψεις θα αποσταλούν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Χωροταξίας

Με 5 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει σήμερα στις 2 μετά το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων με το λαό, διοργανώνει ανοιχτή ομιλία – συζήτηση στη Λυκοποριά, την  Κυριακή στις 8:30 το βράδυ  στο καφενείο του Θανάση Παππά. Εισηγητές  θα είναι ο Θοδωρής Βασιλικόπουλος, μέλος της Ν.Ε. Κορινθίας εκπαιδευτικός και το Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, δικηγόρος Γιώργος Ψυχογιός .

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι,  στην αίθουσα 1 του Δικαστικού Μεγάρου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Κορίνθου διοργανώνει 3ωρη εκπαιδευτική – ενημερωτική εισήγηση, με θέμα «Σύγχρονη Εξέταση Εγγράφων», με παραδειγματικές υποθέσεις, που θα αναπτυχθούν από τους ειδικούς της εταιρίας Πραγματογνωμόνων "FORENSIC AS-SOCIATES". Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Νικολόπουλος.

Ερώτηση  προς τον αρμόδιο υπουργό  με Θέμα: «Λειτουργία εμπορικού κέντρου – υπεραγορά στη θέση της πρώην σωληνουργίας Κορίνθου Α.Ε.» κατέθεσαν 7 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπου μεταξύ άλλων ρωτούν.  «Με ποια λογική προχωρά μια τέτοια επένδυση, εφόσον ο εμπορικός και επαγγελματικός κόσμος της Κορινθίας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την κρίση και αδυνατεί να αντεπεξέλθει σε μία ακόμη επιθετική κίνηση εναντίον του, όπως είναι η λειτουργία ενός εμπορικού κέντρου σε μια τόσο συγκεκριμένη αγορά, που πλήττεται ούτως ή άλλως από τη λειτουργία των μεγάλων εμπορικών κέντρων της Αθήνας»

Την Κυριακή στις 11.00  το πρωί θα πραγματοποιηθεί στον ειδικό  χώρο του μνημείου που βρίσκεται στους Αγίους Θεοδώρους, του  Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, τελετή μνήμης ως ελάχιστο φόρο τιμής,  στους 50 Έλληνες Πατριώτες  που εκτελέστηκαν από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Μάιο του 1944.

H Πρωτοβουλία Πολιτών «Στην Κόρινθο Με Ποδήλατο», καλεί όλους σε ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ετήσια ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ με ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ και ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ.  Την Κυριακή στις 11.30 π.μ. στη πλατεία «Περιβολάκια» και στις 12.00 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η ποδηλατοπορεία.  Μην ξεχάσετε να φορέσετε καπέλο και γυαλιά ηλίου, και να έχετε μαζί σας νερό. Η διαδρομή δεν ενδείκνυται για παιδιά μικρής ηλικίας.   Την Κυριακή, από την Φλώρινα ως τα Χανιά και το Ηράκλειο, από την Κέρκυρα ως την Κομοτηνή, στην Αθήνα, στη Μυτιλήνη, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στο Ναύπλιο, στην Καλαμάτα, και φυσικά στην ΚΟΡΙΝΘΟ: Διεκδικούμε βιώσιμες πόλεις για πεζούς και ποδηλάτες.

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης (ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.) προσκαλεί: τους δικαιούχους  στο πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής τροφίμων σε απόρους της Ε.Ε., να υποβάλλουν την τυποποιημένη Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα, μέχρι την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013. καθημερινά  9 το πρωί με 2 το μεσημέρι. για τη Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου, υπεύθυνος: κ. Δεκούσης Γεώργιος τηλ. 2743360228  και για τη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης στο Δημαρχείο Δερβενίου, υπεύθυνη: κ. Ανεμογιάννη Γλυκερία τηλ. 2743360118
+++++++

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκινούν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή χιλιάδων υποψηφίων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Στις 8:30 το πρωί η έναρξη της εξέτασης, Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

"Για πόσο ακόμα αυτή η κυβέρνηση θα μπορεί να κυβερνάει με αυταρχισμό και αντιδημοκρατικές εκτροπές; "αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σχετικά με την επιστράτευση των καθηγητών. "Απέναντι σ’ ένα δίκαιο αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας η τρικομματική κυβέρνηση επέλεξε το δρόμο της πρωτοφανούς αντιδημοκρατικής προληπτικής επιστράτευσης για να φιμώσει και να τρομοκρατήσει την ελληνική κοινωνία στον αγώνα της ενάντια στην πολιτική των μνημονίων.

Σειρά συμφωνιών και πρωτοκόλλων οικονομικής συνεργασίας σε τομείς όπως ο τουρισμός και ακίνητα, τηλεπικοινωνίες, μεταφορές, ενέργεια και χρηματοδότηση επενδύσεων υπέγραψαν Ελλάδα και Κίνα μετά το πέρας της συνάντησης του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον κινέζο ομόλογό του.

Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά από τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου αναδεικνύει το βαρόμετρο της  Public Issue  για τον ΣΚΑΙ και την Καθημερινή. Συγκεκριμένα,  ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με 28%, έπεται η ΝΔ με 27,5% ενώ τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 11,5%. Ίδιο ποσοστό 6,5% συγκεντρώνουν το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6% και η ΔΗΜΑΡ με 5,5%. Ιδιαίτερα υψηλό είναι το ποσοστό των λοιπών κομμάτων που αγγίζει το 8,5%..

Νέα αντιπαράθεση σημειώθηκε γύρω από το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, με αφορμή την ανακοίνωση του γενικού γραμματέα της Κυβέρνησης Πέτρου Μπαλτάκoυ, σχετικά με τη «διαδρομή» που ακολούθησε το νομοσχέδιο τις τελευταίες ημέρες.

Μίνι αντάρτικο εκδηλώθηκε στην Βουλή από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο καταψήφισε άρθρο του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης για το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων, που αφορά τις λαϊκές αγορές, καθώς και μια τροπολογία για τις οικοδομικές άδειες.

Έγγραφο με τις συγκλίσεις και τις αποκλίσεις κατά τις συνομιλίες που διεξήχθησαν μεταξύ της Λευκωσίας και των τουρκοκυπρίων στο διάστημα 2008 - 2012 παρέδωσαν τα Ηνωμένα Έθνη τόσο στον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη όσο και στον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.

Στην αναβάθμιση 4 Ελληνικών Τραπεζών προσχώρησε ο οίκος Fitch,  πρόκειται για τις Τράπεζες Εθνική, Πειραιώς, Άλφα και Γιούρωμπανκ.

Επιβεβαίωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας ότι, τουλάχιστον ένας εκ των δραστών της ληστείας στην Εθνική Τράπεζα  της πόλις, είναι  δραπέτης των φυλακών Τρικάλων.

Μπαίνοντας στο δεύτερο χρόνο της θητείας του και με την χώρα σε ύφεση, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, σε συνέντευξη Τύπου παρουσίασε σχέδιο για οικονομική διακυβέρνηση στην ευρωζώνη, ευρομόλογα και πρωτοβουλίες για τους νέους και την ενέργεια. «Το διακύβευα», τόνισε στα εισαγωγικά του σχόλια, «είναι η ανάπτυξη, η έξοδος από την κρίση και την ύφεση» και επισήμανε: «η ύφεση απειλεί την ίδια την ταυτότητα της Ευρώπης».

Το συριακό ήταν στο επίκεντρο των πολύωρων επαφών του Μπαράκ Ομπάμα με τον τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσινγκτον. Παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις στο ζήτημα –οι ΗΠΑ είναι περισσότερο προσεκτικές και η Τουρκία ζητά δυναμικότερη επέμβαση-, στις δηλώσεις τους οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι πρέπει να ασκηθεί περισσότερη πίεση στον Μπασάρ αλ Άσαντ

«Το χρήμα πρέπει να υπηρετεί, όχι να εξουσιάζει» δηλώνει ο Πάπας Φραγκίσκος, στηλιτεύοντας τη «δικτατορία της οικονομίας», την «τυραννία των αγορών» και τη σύγχρονη «λατρεία του χρήματος

Την ακύρωση των εκλογών επιχειρεί η κεντροδεξιά στη Βουλγαρία, προσφεύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο

Δεκαπέντε άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους δύο ξένοι στρατιωτικοί, τέσσερις πολίτες που απασχολούνταν από το ΝΑΤΟ ως εργολάβοι, καθώς και παιδιά, σκοτώθηκαν  στην Καμπούλ σε μια επίθεση καμικάζι με παγιδευμένο αυτοκίνητο, η οποία ήταν η πιο πολύνεκρη που έχει πραγματοποιηθεί εδώ και ένα χρόνο στην αφγανική πρωτεύουσα.

Τοπικές βροχές με  Ανατολικούς ανέμους 2 - 6 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ,  
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου