Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Πέμπτη 16-5-2012/ 07.30 π.μ…. Με μοναδικό θέμα στη χθεσινή συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, «Έγκριση απολογισμού και ισολογισμού, έτους 2011» το οποίο και ψηφίστηκε μόνο από την πλειοψηφία, ενώ λευκό ψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Ψαράκης και Γκαινά. Λίγο νωρίτερα αποχώρησε η μείζονα μειοψηφία μετά από έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Δημήτρη Σκούρα και του κ. Αντώνη Κλαδούχου, για το πώς επελέγει δικηγόρος από την Αθήνα και όχι από την Κορινθία για υπόθεση του Δήμου, για την οποία θα εισπράξει και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τον Δήμο. Επιλογή για την οποία δεν εδόθη πειστική απάντηση από τον Δήμαρχο……


O Prisma Virus, εκπέμπει πάντα από το διαδίκτυο… ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ στο http://www.e-radio.gr/player/player.el.asp?sid=50 Καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο με εξαιρετική ξένη μουσική ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ….  και μη χάσετε τις σύντομες ειδήσεις μας…  Δευτέρα – Παρασκευή ανά ώρα, 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι


Με μοναδικό θέμα στη χθεσινή συνεδρίαση  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, «Έγκριση απολογισμού και ισολογισμού, έτους 2011» το οποίο και ψηφίστηκε μόνο από την πλειοψηφία,  ενώ λευκό ψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Ψαράκης και Γκαινά. Λίγο νωρίτερα αποχώρησε η μείζονα μειοψηφία μετά από έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του  κ. Δημήτρη Σκούρα και του κ. Αντώνη Κλαδούχου, για το πώς επελέγει δικηγόρος από την Αθήνα και όχι από την Κορινθία για υπόθεση του Δήμου,  για την  οποία θα εισπράξει και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τον Δήμο. Επιλογή για την οποία δεν εδόθη πειστική απάντηση από τον Δήμαρχο. 

Με 5 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει αύριο στις 2 μετά το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης (ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.) προσκαλεί: τους δικαιούχους  στο πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής τροφίμων σε απόρους της Ε.Ε., να υποβάλλουν την τυποποιημένη Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα, μέχρι την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013. καθημερινά  9 το πρωί με 2 το μεσημέρι. για τη Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου, υπεύθυνος: κ. Δεκούσης Γεώργιος τηλ. 2743360228  και για τη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης στο Δημαρχείο Δερβενίου, υπεύθυνη: κ. Ανεμογιάννη Γλυκερία τηλ. 2743360118

Την Κυριακή στις 11.00  το πρωί θα πραγματοποιηθεί στον ειδικό  χώρο του μνημείου που βρίσκεται στους Αγίους Θεοδώρους, του  Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, τελετή μνήμης ως ελάχιστο φόρο τιμής,  στους 50 Έλληνες Πατριώτες  που εκτελέστηκαν από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Μάιο του 1944.

H Πρωτοβουλία Πολιτών «Στην Κόρινθο Με Ποδήλατο», καλεί όλους σε ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ετήσια ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ με ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ και ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ.  Την Κυριακή στις 11.30 π.μ. στη πλατεία «Περιβολάκια» και στις 12.00 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η ποδηλατοπορεία.  Μην ξεχάσετε να φορέσετε καπέλο και γυαλιά ηλίου, και να έχετε μαζί σας νερό. Η διαδρομή δεν ενδείκνυται για παιδιά μικρής ηλικίας.   Την Κυριακή, από την Φλώρινα ως τα Χανιά και το Ηράκλειο, από την Κέρκυρα ως την Κομοτηνή, στην Αθήνα, στη Μυτιλήνη, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στο Ναύπλιο, στην Καλαμάτα, και φυσικά στην ΚΟΡΙΝΘΟ: Διεκδικούμε βιώσιμες πόλεις για πεζούς και ποδηλάτες.

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων (ΠΕΔΙΣ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προκηρύσσει σαράντα (40) θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών για το Ακαδημαϊκό Έτος 2013-2014 στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών με τίτλο «Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτικές». Το πρόγραμμα είναι διετούς διάρκειας και οδηγεί στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης σε μία από τις  κατευθύνσεις:  Διακυβέρνηση και   Διαχείριση Πολιτικών – Διεθνής Πολιτική. Αιτήσεις εως 14 Ιουνίου, πληροφορίες,  Έλενα Μαρκούτση τηλ. 2741040045
+++++++

Αναστολή της απεργίας  των εκπαιδευτών εισηγείται η ΟΛΜΕ προς τις ΕΛΜΕ, η  οριστική απόφαση αναμένεται να ληφθεί σήμερα το μεσημέρι. Μετά από επεισοδιακή συνέλευση περίπου 12 ωρών, στη διάρκεια της οποίας οι πρόεδροι των ΕΜΕ διατύπωσαν σειρά προτάσεων, αρκετοί ζήτησαν μέχρι και την ανυπακοή των καθηγητών στην απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση.

Την έντονη ανησυχία του για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και για το μέλλον της Ευρώπης, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κροατίας Ίβο Γιοσίποβιτς στο Ζάγκρεμπ.

«Ελπίδα της Ελλάδας» χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ο Αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν σε δηλώσεις του μετά το γεύμα τους στο Ζάγκρεμπ, στο οποίο έδωσε το «παρών» και ο Σλοβένος φιλόσοφος Σλαβόι Ζίζεκ. «Μόλις έφαγα με τον άνθρωπο που εύχομαι να είναι ο μελλοντικός πρωθυπουργός της χώρας σας. Αυτός θεωρώ ότι είναι η ελπίδα της Ελλάδας. Αυτός ο άνθρωπος θα κάνει την τεράστια διαφορά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά θεωρώ και σε όλη την Ευρώπη και ίσως και σε όλο τον κόσμο», είπε  ο Όλιβερ Στόουν και ευχήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα «καλή τύχη» καθώς, όπως τόνισε, «θα την χρειαστεί». «Είναι σκληρό καρύδι. Θα τα καταφέρει», σημείωσε ο Αμερικανός σκηνοθέτης.

Μόλις 160 εκ. ευρώ ήταν τα έσοδα από τη μετάβαση στο 23% του ΦΠΑ από την εστίαση τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του, σύμφωνα με τον Χρίστο Σταικούρα.

Εγκρίθηκε χθες το απόγευμα σε τηλεδιάσκεψη του Γιουρωγώρκιν Γκρούπ, η δόση των 4.2 δισεκ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Αντίστροφη μέτρηση για να βγει η χώρα από την κρίση, δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στη Βουλή

Το 30% των Λιγνητικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ θα αποτελέσει τη νέα βάση της επιχείρησης που θα ξεπουληθεί έως το 2015. Δεν θα γίνουν απολύσεις διαβεβαιώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αντιδρούν οι εργαζόμενοι της εταιρείας.

Σε τετράωρη στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι ως τις 4 το απόγευμα, προχωρούν σήμερα οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Στην κεντρική νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής διαβιβάστηκε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με πληροφορίες από την γραμματεία της κυβέρνησης. Μάλιστα ήδη ορίστηκε ότι θα συζητηθεί στη Βουλή κατά τη συνεδρίαση της 21ης Μαΐου.

Οι πολιτικές λιτότητας είναι υπαίτιες για την ύφεση η οποία πλήττει την Ευρώπη και φυσικά πολλά από τα μέλη της ευρωζώνης, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ μετά τη συνάντηση που είχε στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Η Σερβία καλεί την Τουρκία να μην πιέζει παρασκηνιακά υπέρ του Κοσσόβου, τριμερής στην Άγκυρα

Συγκρούσεις μεταξύ κυβερνητικού στρατού και ανταρτών ξέσπασαν στο Χαλέπι της Συρίας αφότου αντικαθεστωτικοί επιχείρησαν κατά πληροφορίες να ανατινάξουν τους τοίχους των φυλακών που στεγάζουν περίπου 4.000 κρατούμενους.

Διαδηλώσεις στη Δυτική Όχθη, τη Γάζα, τις αραβικές χώρες και ανά τον κόσμο, για την 65η πικρή επέτειο της Αλ Νάκμπα (Καταστροφή), τον ξεριζωμό 700.000 Παλαιστινίων μετά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ. Ο αριθμός των Παλαιστινίων προσφύγων και των απογόνων τους έχει φτάσει σήμερα τα 5 εκατομμύρια, με το προσφυγικό ζήτημα να παραμένει βασικό «αγκάθι» στην όποια ειρηνευτική συμφωνία.

Τοπικές νεφώσεις με  Νοτιοδυτικούς, Ανατολικούς ανέμους 2 - 4 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ,  
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου