Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Τρίτη 26-8-2014/ 07.30 πμ…… Ερώτηση για το ενδεχόμενο μεταφοράς απορριμμάτων Δήμων της Αρκαδίας και της Αργολίδας στον Χ.Υ.Τ.Α. του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Στο κείμενο της ερώτησης που απευθύνεται στην ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο Χρίστος Δήμας ζητά να πληροφορηθεί τη θέση του Υπουργείου για το πρόβλημα. Παράλληλα, θέτει ζήτημα νομιμότητας για μια τέτοια ενέργεια υπογραμμίζοντας ότι ο συγκεκριμένος Χ.Υ.Τ.Α. σύμφωνα με την περιβαλλοντική μελέτη μπορεί να δεχθεί μέχρι 12.500 τόνους απορριμμάτων ετησίως τη στιγμή που ο όγκος των απορριμμάτων της Αρκαδίας και της Αργολίδας υπερβαίνει τους 150.000 τόνους….




Ερώτηση για το ενδεχόμενο μεταφοράς απορριμμάτων Δήμων της Αρκαδίας και της Αργολίδας στον Χ.Υ.Τ.Α. του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Στο κείμενο της ερώτησης που απευθύνεται στην ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο Χρίστος Δήμας ζητά να πληροφορηθεί τη θέση του Υπουργείου για το πρόβλημα. Παράλληλα, θέτει ζήτημα νομιμότητας για μια τέτοια ενέργεια υπογραμμίζοντας ότι ο συγκεκριμένος Χ.Υ.Τ.Α. σύμφωνα με την περιβαλλοντική μελέτη μπορεί να δεχθεί μέχρι 12.500 τόνους απορριμμάτων ετησίως τη στιγμή που ο όγκος των απορριμμάτων της Αρκαδίας και της Αργολίδας υπερβαίνει τους 150.000 τόνους.

Ούτε και χθες  το Πρωτοδικείο Κορίνθου δεν έκανε την ανακήρυξη των νέων Δημοτικών αρχών της Κορινθίας. Να θυμίσουμε  ότι, την περασμένη Τετάρτη συνεδρίασε το πολυμελές πρωτοδικείο Κορίνθου και έκανε την ανακήρυξη στους δήμους  Κιάτου, Βέλου, Ξυλοκάστρου και Νεμέας αλλα, η ανακήρυξη έγινε πολύ πρόχειρα και έτσι διαπιστώθηκαν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΛΑΘΗ  με αποτέλεσμα να τα πάρει πίσω άρον-άρον το πρωτοδικείο. Έτσι δεν έγινε  η  χθεσινή συνεδρίαση για τους δήμους Κορίνθου και Λουτρακίου με το αιτιολογικό ότι αυτό θα γίνει σήμερα προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη και στους άλλους δήμους.

Την Πέμπτη ξεκινά το καθιερωμένο Ελεύθερο μουσικό φεστιβάλ «6ο Ziria Music festival «Νίκος Δόικας» που θα πραγματοποιηθεί στο Οροπέδιο της Ζηρειας στο Αθλητικό Κέντρο, Πέμπτη - Παρασκευή & Σάββατο από τις 6 το απόγευμα. Διοργανώνεται στη μνήμη του Ξυλοκαστρίτη μουσικού Νίκου Δόικα από φίλους του, σε συνεργασία με το Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  (www.ziriafestival.gr).  Είσοδος και Camping Ελεύθερο

Απόψε στις  9 το βράδυ στο Ανοιχτό θέατρο  «Βασίλης Γεωργιάδης» στο Ξυλόκαστρο, Θεατρική Παράσταση «Η Κοιμωμένη ξύπνησε» της Ξ. Καλογεροπούλου και του Θ. Μοσχόπουλου, σε σκηνοθεσία Β. Θεοδωρόπουλου. Είσοδος 10€/Ανέργων, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ, ομαδικό άνω των 10 ατόμων 8€. Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για μια ακόμα χρονιά, μας καλεί όλους στην πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών που διοργανώνει για να καλυφτούν οι ανάγκες κάθε παιδιού και να ξεκινήσει η σχολική χρονιά με χαμόγελα! Σημείο συγκέντρωσης των σχολικών ειδών για την Κορινθία, Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Κόρινθο,   Ερμού 14, Κόρινθος, Τ.Κ. 20100 Τηλ: 274171211 - E-mail: korinthosoffice@hamogelo.gr

Και αυτό το καλοκαίρι, για έκτη συνεχή χρονιά, ο Ναυτικός Όμιλος Κιάτου διοργανώνει θερινά τμήματα κολύμβησης για παιδιά. Ο πρώτος και ο δεύτερος κύκλος μαθημάτων ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία και ξεκίνησε χθες ο Γ΄ κύκλος κολύμβησης. Τα τμήματα κολύμβησης απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 4 – 12 ετών, πληροφορίες στη γραμματεία του Ναυτικού Ομίλου Κιάτου από Δευτέρα έως Πέμπτη  19.30-22.00. Τηλ. 27420-26105

Την Παρασκευή στις 21:45 στο Κέντρο Νέων στην Κόρινθο, H ομάδα σινεφίλ "Σινεπικινδύνως" και το ΑΘΕΑΤΟ ΘΕΑΤΡΟ, στο πλαίσιο "ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ",  παρουσιάζουν την ταινία,  “Short bus” του Τζον Κάμερον Μίτσελ, 101’ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Εν όψη της συνάντηση της κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι, συνάντηση σήμερα Σαμαρά, Βενιζέλου στις 10 και μίση το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου. Επί  τάπητος οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, τα κόκκινα δάνεια και οι απολύσεις στο δημόσιο.

Με καταψήφιση  του ΕΝΦΙΑ απειλεί ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σιφουνάκης με επιστολή του προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, χαρακτηρίζει πασαλείμματα στις αλλαγές του νόμου.  

Σε παρασκηνιακή εκστρατεία για την προσέλκυση προθύμων Βουλευτών που θα ψηφίσουν για πρόεδρο της Δημοκρατίας, προχώρα το Μαξίμου. Συμφωνα με πληροφορίες προτεινόμενο πρόσωπο είναι ο Φώτης Κουβέλης

Προσπαθούν με σενάρια για την προεδρία να συγκαλύψουν  τα προβλήματα του λαού, δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας.

Αντίθετος με την υποψηφιότητα Κουβέλη  την οποία δεν πρόκειται να στήριξη, εμφανίστηκε ο Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης.

Την έντονη αντίδραση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προκάλεσε το νέο κρούσμα ομοφωνικής  βίας στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για έλλειψη εγρήγορσης των διωκτικών μηχανισμών σε παρόμοια περιστατικά και τονίζει την ανάγκη Αντιρατσιστικής νομοθεσίας.

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι δυο 18χρονοι που κατηγορούνται για το διπλό φονικό στη Μάνη μετα τις απολογίες τους ενώπιων της ανακρίτριας Καλαμάτας.

Ειδική μεταχείριση των προφυλακισμένων Βουλευτών της Χ.Α, καταγγέλλουν κρατούμενες στη 2η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού

Σε ύφεση η φωτιά στην Μεσσηνία, στάχτη 2.000 στρέμματα, απειλήθηκαν κατοικίες

Την παραίτηση της Γαλλικής κυβέρνησης μετα τις επικριτικές δηλώσεις του υπουργού οικονομίας για την πολιτική Μέρκελ, υπέβαλε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βάλς στον Φρανσουά Ολάντ, οποίος προχωρά άμεσα σε ανασχηματισμό, σήμερα η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης. Επιμένουν στη λιτότητα Μέρκελ, Ραχόι παρά τους πολιτικούς τριγμούς στο Παρίσι.

Τη διάλυση του Κοινοβουλίου υπέγραψε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Μποροσένκο, στις 26 Οκτωβρίου οι εκλογές, συμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Τουλάχιστον 15 άτομα σκοτώθηκαν και 21 τραυματίστηκαν από δύο εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων σε σιιτική περιοχή της Βαγδάτης.

Σε συνεργασία κατά των τζιχαντιστών καλεί τη Δύση η Συρία, αρνητικό το Βερολίνο

Εκατοντάδες άτομα παρευρέθηκαν στην κηδεία του 18χρονου Μάικλ Μπράουν, του νεαρού Αφροαμερικανού που δολοφονήθηκε από αστυνομικά πυρά στο Φέργκιουσον του Μιζούρι. Η κηδεία διεξήχθη με τραγούδια, χειροκροτήματα και χορούς, τιμώντας τον νεκρό, μακριά από τη βία και την οργή των τελευταίων ημερών.

Τοπικές νεφώσεις με Βορειοανατολικούς,  Ανατολικούς ανέμους   2 - 4  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.     
 +++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου