Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Τετάρτη 18-12-2013/ 07.30 π.μ…... Την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις περιοχές του Δήμου στις Τ.Κ. Μελισσίου, Λυκοποριάς και Δερβενίου, λόγο των πρόσφατων βροχοπτώσεων και την διάβρωση τμημάτων του οδοστρώματος κλπ. ζητά με ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ έγγραφο, προς τον πρωθυπουργό, αρχηγούς των κομμάτων, αρμόδιους υπουργούς, βουλευτές του νομού και άλλες υπηρεσίες, ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων. «Τέλος παρακαλούμε όπως δοθεί άμεσα λύση (έκτακτη χρηματοδότηση των εργασιών αποκατάστασης) στα σοβαρότατα προβλήματα που αναφέρονται ανωτέρω, καθόσον η Π.Ε.Ο. Κορίνθου -Πατρών συνδέει όλη την Δυτική Κορινθία με την υπόλοιπη Πελοπόννησο και την Αττική. Τονίζουμε ότι θα πρέπει οι ενέργειές σας να είναι άμεσες γιατί σε αντίθετη περίπτωση είμαστε αναγκασμένοι να κλείσουμε επ’ αόριστον την Π.Ε.Ο. Κορίνθου Πατρών για λόγους ασφαλείας.»…..


O Prisma Virus, εκπέμπει πάντα από το διαδίκτυο… ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ στο http://www.e-radio.gr/player/player.el.asp?sid=50 Καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο με εξαιρετική ξένη μουσική ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ….  και μη χάσετε τις σύντομες ειδήσεις μας…  Δευτέρα – Παρασκευή ανά ώρα, 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι


Την κήρυξη  σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις  περιοχές του Δήμου στις Τ.Κ. Μελισσίου, Λυκοποριάς και Δερβενίου, λόγο των πρόσφατων βροχοπτώσεων και την διάβρωση τμημάτων του οδοστρώματος κλπ. ζητά με ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ έγγραφο, προς τον πρωθυπουργό, αρχηγούς των κομμάτων, αρμόδιους υπουργούς, βουλευτές του νομού και άλλες υπηρεσίες, ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων. «Τέλος παρακαλούμε όπως δοθεί άμεσα  λύση (έκτακτη χρηματοδότηση των εργασιών αποκατάστασης) στα σοβαρότατα προβλήματα που αναφέρονται ανωτέρω, καθόσον η Π.Ε.Ο. Κορίνθου -Πατρών συνδέει όλη την Δυτική Κορινθία  με την υπόλοιπη Πελοπόννησο και την Αττική.  Τονίζουμε ότι θα πρέπει οι ενέργειές σας να είναι άμεσες γιατί σε αντίθετη περίπτωση είμαστε αναγκασμένοι να κλείσουμε επ’ αόριστον την Π.Ε.Ο. Κορίνθου Πατρών για λόγους ασφαλείας.»

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στα πλαίσια της Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, προς τους συμπολίτες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες ή είναι εγγεγραμμένοι στις προνοιακές δομές του Δήμου (Κοινωνικό Παντοπωλείο κ.λπ.) και στους οποίους έχει γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην πρώτη (κύρια) κατοικία τους, λόγω οφειλών στη Δ.Ε.Η.  καλούνται όπως το αργότερο μέχρι σήμερα να υποβάλλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Για το Ξυλόκαστρο στο  Δημαρχείο Ξυλοκάστρου (αρμόδιο υπάλληλο κα Σιώτη Μαρία τηλ. 2743360217) και για το Δερβένι στο Δημαρχείο Δερβενίου (αρμόδιο υπάλληλο κα Παπασταμοπούλου Αικατερίνη τηλ. 2743360104)

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης προκηρύσσει πρόχειρο διαγωνισμό για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών του καθώς και των Νομικών του Προσώπων «Ηλίας Κατσούλης», Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής και Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής, συνολικού προϋπολογισμού 59.983,20€ χωρίς ΦΠΑ και 67.781,01€ με Φ.Π.Α. 13% (αριθμός μελέτης 31/2013). Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα γραφεία του Δήμου, στις 30-12-2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 09:00 έως 10:00. Πληροφορίες: κα Α. Ράλλη και κα Α. Ρωμιού, τηλ. 2743360255

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης καλεί τους συμπολίτες να προσφέρουν το κατά δύναμιν  στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ. Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη είναι αξίες διαχρονικές και πολύ επίκαιρες στις μέρες μας. Μέρες γιορτών, Βοηθάμε τους συμπολίτες μας.  Κάθε προσφορά είναι σημαντική !!! Τηλ. επικοινωνίας: 2743 3 60211

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, ομόφωνα αποδέχτηκε την έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας, δια της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για την υλοποίηση του έργου «Ανασκαφική έρευνα Ρωμαϊκής Έπαυλης στην Κατουνίστρα Λουτρακίου Νομού Κορινθίας», προϋπολογισμού 45.000,00 ευρώ.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, μετά τις πρόσφατες πλημμύρες στις 1 και 2 Δεκεμβρίου 2013 και υλοποιώντας  το Πρόγραμμα Κοινωνικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προκύπτουν από τις φυσικές καταστροφές, ανακοινώνει ότι: Οι πληγέντες από τη θεομηνία (πλημμύρα) θα πρέπει να υποβάλλουν αίτημα στο Δήμο μέχρι 2 Ιανουαρίου 2014. Πληροφορίες στο 2743 3 60233  και 2743 3 60209 για   τη   Δημοτική   Ενότητα   Ξυλοκάστρου και στο 2743 3 60101  για τη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου ενόψει των γιορτινών ημερών των Χριστουγέννων που πλησιάζουν, διοργανώνει συλλογή τροφίμων (τρόφιμα μακράς διαρκείας) για τη στήριξη των απόρων οικογενειών της Κορίνθου. Η συλλογή τροφίμων θα πραγματοποιείται  έως 23/12/13 στο γραφείο του Ε.Σ. Κορίνθου  (Ερμού 2 – Επιμελητήριο). Τηλ. 2741028555
++++++++++


Αύριο και σε μορφή νομοσχεδίου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος φαίνεται συμφωνα με Βουλευτές της ΝΔ ότι θα κατατεθεί η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς. Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί την Παρασκευή στην Αρμόδια Επιτροπή και το Σάββατο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να μην παρακαμφθεί η Βουλή και να μην περάσουν μετρά για τους πλειστηριασμούς και τις ομαδικές απολύσεις με Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, ζήτησε από τον πρόεδρο της δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας στην μεταξύ τους συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο.

Σιγή ιχθύος από το υπουργείο εργασίας για τη συμφωνία περί απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων μέσω ειδικής νομοθετικής ρύθμισης.

Την εκταμίευση της δόσης του ενός δις ευρώ ενέκρινε το Γιουρωγόρκιν Γκρούπ, πράσινο φως και στο σχέδιο της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.

Ικανοποίηση Στουρνάρα για τη δόση, στα μέσα Ιανουαρίου επιστρέφει η τρόικα. Στόχος των επαφών με την τρόικα, σημείωσε ο υπουργός οικονομικών, είναι η επίτευξη συμφωνίας πριν από το Γιούρωγκρουπ της  27ης Ιανουαρίου, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την έγκριση της επόμενης δόσης ύψους 4.9 δις ευρώ

Σήμερα η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων. Ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη χθεσινή του συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τόνισε, πως θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως ο πρωθυπουργός θα χειριστεί αυτή τη συζήτηση, αναρωτήθηκε επίσης αν ο κ. Σαμαράς θα έρθει να υπερασπιστεί τον αντιπρόεδρο του η θα τον αφήσει επί ξύλου κρεμάμενο. Την ίδια ώρα να σημειωθεί ότι, το υπουργείο άμυνας αρνείται να δώσει τα στοιχεία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις πληρωμές που έχουν γίνει για τα υποβρύχιο που δεν έχουμε ακόμη παραλάβει.

Εξαιρετικά αβέβαιος και εφικτός υπό πολλές προϋποθέσεις  ο στόχος για ανεμική ανάπτυξη το 2014, σύμφωνα με την Ενδιάμεση Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος. Ανησυχία Προβόπουλου για το κλίμα πόλωσης, λόγο Ευρωεκλογών και Αυτοδιοίκητων

Απεργία μέχρι τη Δευτέρα αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι σο Καποδιστριακό.

Ζητήματα σχετικά με την κινητικότητα στο ΕΣΥ, όπως μεταθέσεις, μετατάξεις και αποσπάσεις ρυθμίζει τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο στα Ακίνητα.

Παράταση κινητοποιήσεων έως τις 23 Δεκεμβρίου εισηγούνται στην Ομοσπονδία τους οι γιατροί το ΕΟΠΥΥ σε Αθήνα και Πειραιά.

Στα άκρα η αντιπαράθεση Ζέτας Μακρή, Μένης Μαλιώρη για τον ΟΚΑΝΑ.

Ποινική δίωξη για 2  αδικήματα σε  βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του  πρώην υπουργού Μεταφορών της ΝΔ Μιχάλη Λιάπη, ο οποίος συνελήφθει να οδηγεί χωρίς δίπλωμα αυτοκίνητο, ανασφάλιστο και με πλάστες πινακίδες.

Συνελήφθει και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο πρώην υπουργός της ΝΔ Μιχάλης Λιάπης, καθώς εντοπίστηκε  σε έλεγχο της τροχαίας να κυκλοφορεί με ανασφάλιστο αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες.

Τουλάχιστον 8 σιίτες προσκυνητές σκοτώθηκαν  σε νέες επιθέσεις στην επαρχία της Βαγδάτης, έγινε γνωστό από τις ιρακινές αρχές, οι οποίες επιβεβαίωσαν και τον θάνατο 6 ενόπλων. Βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε, ενώ είχε εισχωρήσει σε μια ομάδα προσκυνητών σε περιοχή στα νότια της ιρακινής πρωτεύουσας

Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών σήμερα, Μαύρο ρεκόρ, μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους το 2013 στην προσπάθειά τους να βρουν ασφαλές καταφύγιο σε άλλες χώρες.

Λαμπεντούζα: Μετανάστες στη σειρά, γυμνοί στο κρύο, «απολυμαίνονται». Εικόνες ντροπής για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ίδια την Ιταλία έρχονται στη δημοσιότητα σε βίντεο-σοκ του δελτίου ειδήσεων της Rai που καταγράφει τη μεταχείριση μεταναστών στο κέντρο κράτησης της Λαμπεντούζα, το αποκαλούμενο κέντρο .. «πρώτης υποδοχής».

Πολιτικός σεισμός στην Τουρκία μετά τις συλλήψεις γιων υπουργών. Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τους γιους των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Περιβάλλοντος της κυβέρνησης Ερντογάν, στο πλαίσιο έρευνας για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, λαθρεμπόριο χρυσού και δωροδοκία δημόσιων λειτουργών

Τοπικές Βροχές με Βορειοανατολικούς,  Νοτιοανατολικούς ανέμους 1 - 4 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ, 
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου