Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Παρασκευή 19-4-2013 / 07.30π.μ…… Την Κυριακή στις 7μμ στο θέατρο "Άγγελος Σικελιανός" στο Ξυλόκαστρο, η «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» οργανώνει την προβολή του ντοκιμαντέρ της Αλίντας Δημητρίου "Τα κορίτσια της βροχής". Η ταινία με τις συγκλονιστικές μαρτυρίες των γυναικών που βασανίστηκαν κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, μετά την προβολή της στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Γυναικών στο Μάλμοε πριν λίγες μέρες με την παρουσία της συμπολίτισσάς μας Νατάσας Μερτίκα, θα προβληθεί στο Ξυλόκαστρο με την παρουσία πολλών "κοριτσιών της βροχής"…….

       
O Prisma Virus, εκπέμπει πάντα από το διαδίκτυο… ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ στο http://www.e-radio.gr/player/player.el.asp?sid=50 Καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο με εξαιρετική ξένη μουσική ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ….  και μη χάσετε τις σύντομες ειδήσεις μας…  Δευτέρα – Παρασκευή ανά ώρα, 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι


Την Κυριακή  στις 7μμ στο θέατρο "Άγγελος Σικελιανός" στο Ξυλόκαστρο, η «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» οργανώνει την προβολή του ντοκιμαντέρ της Αλίντας Δημητρίου "Τα κορίτσια της βροχής". Η ταινία με τις συγκλονιστικές μαρτυρίες των γυναικών που βασανίστηκαν κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, μετά την προβολή της στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Γυναικών στο Μάλμοε πριν λίγες μέρες με την παρουσία της συμπολίτισσάς μας Νατάσας Μερτίκα, θα προβληθεί στο Ξυλόκαστρο με την παρουσία πολλών "κοριτσιών της βροχής".

Με 19 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει απόψε στις  8   το βράδυ  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Η Συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από το LIFE Ράδιο Ξυλόκαστρο 103.1

Αύριο από τις 10 το πρωί  έως τις 6 το απόγευμα στην πλατεία Αγίου Βλασίου στο Ξυλόκαστρο, θα πραγματοποιηθεί, Ανταλλακτικό Παζάρι Αλληλεγγύης. Βοηθάμε τους συνανθρώπους μας. Συμμετέχουμε στο ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Πηγαίνουμε τρόφιμα και παίρνουμε ρούχα, βιβλία, παιχνίδια, διακοσμητικά κ.α. Τα τρόφιμα θα μοιραστούν στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του  Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Αύριο στις 8 το βραδυ, στο θέατρο "Άγγελος Σικελιανός" στο Ξυλόκαστρο, "Οι Φίλοι του Αργύρη Χιόνη" και το ΝΠΔΔ "Ηλίας Κατσούλης" του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, διοργανώνουν, εκδήλωση μνήμης για τον Αργύρη. Θα  γίνει η παρουσίαση του βιβλίου "Του Θεού το μάτι" του Γιάννη Μακριδάκη, θα μιλήσουν γι' αυτό ο Χριστόφορος Κάσδαγλης και ο συγγραφέας. Θα έρθουν κι άλλοι πολλοί. Θα αφηγηθούμε ιστορίες και ποιήματά του, θα δούμε βίντεο, θα συζητήσουμε και στο τέλος θα πιούμε και μερικά ποτήρια στη μνήμη του Αργύρη. Μετά την εκδήλωση θα γίνει τσιμπούσι στο φουαγιέ του θεάτρου με μεζέδες και πιοτά που θα φτιάξουμε και θα φέρουμε όλοι μας. Κάντε τα κουμάντα σας κι ελάτε.

Την Κυριακή 9.00 το πρωι με 13.00 το μεσημέρι  θα πραγματοποιηθεί ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο  του Αγίου Ιωάννου Δερβενίου. Να είμαστε όλοι εκεί.

Με 2 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα στις  6   το απόγευμα στο Λουτράκι, το Δημοτικό Συμβούλιο  Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων
+++++++

Εξοπλισμένοι με τρόπο που παραπέμπει στην εποχή της δουλείας στις φυτείες της Αμερικής ήταν ο κτηματίας και οι επιστάτες του, που πυροβόλησαν περίπου 200 μετανάστες από το Μπαγκλαντές, τραυματίζοντας 28 από αυτούς, επειδή διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα έξι μηνών, στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Για «εικόνες ενός δουλεμπορικού Νότου» μίλησε ο Αντώνης Ρουπακιώτης· άμεση παρέμβαση της Πολιτείας στη Μανωλάδα ζητά ο Συνήγορος του Πολίτη. Την περιοχή θα επισκεφθεί σήμερα  ο Νίκος Δένδιας.

Τη στήριξη της Ευρώπης ώστε να προχωρήσουν οι προσπάθειες και να ολοκληρωθούν ταχύτερα και με ασφάλεια οι διαδικασίες για την ανακήρυξη της ΑΟΖ της Ελλάδας και των άλλων ευρωπαϊκών κρατών της Μεσογείου ζήτησε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς ανοίγοντας τις εργασίες του 12ου Συνεδρίου του Μηχανισμού Ευρωμεσογειακής  Συνεργασίας και Επενδύσεων.

Την ονομαστική ψηφοφορία σε δώδεκα άρθρα και μία τροπολογία προκάλεσε
στην ολομέλεια της Βουλής  ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. που είχε ως αποτέλεσμα την καταψήφιση του άρθρου 19 του σχεδίου νόμου,  που προέβλεπε ατομικές συμβάσεις εργασίας για τα κατώτερα πληρώματα  των ποντοπόρων πλοίων και στα σκάφη αναψυχής. «Πρόκειται για μία μεγάλη νίκη του αγωνιστικού ναυτεργατικού κινήματος και του συνόλου των εργαζομένων στο χώρο των λιμανιών και της ναυτιλίας.»

Με έναν γιατρό έχουν μείνει οι 3.000 κάτοικοι της Κέας, αγανάκτηση Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Διευκολύνσεις και διακανονισμούς για το σύνολο του πληθυσμού εξετάζει η ΔΕΗ και ελπίδα για μικρότερα τιμολόγια

Την 2η πραγματογνωμοσύνη που έκαναν στο φορητό υπολογιστή του Ιωάννη Διώτη, απέστειλαν στη Βουλή οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς. Συμφωνα με πληροφορίες στο σκληρό δίσκο του  υπολογιστή προκύπτει ότι  υπάρχουν ίχνη από 23 usb, εκ των όποιων τα 3 είναι από τη λίστα Λαγκάρντ.

Καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ της ομάδας Ντίας και αγνώστων, οι όποιοι επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο με κλεμμένες πινακίδες, σημειώθηκε αργά χθες το βραδύ στη Μάνδρα Αττικής.

Χωρίς αποτέλεσμα και η 2η ψηφοφορία στην Ιταλία για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας, η διαδικασία θα συνεχιστεί σήμερα    

Την  ταυτότητα των 2 υπόπτων για την βομβιστική επίθεση κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου στη Βοστώνη, ανακοίνωσε λίγο μετα τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος, ότι εχει εξακριβώσει το FBI και ζήτησε από τους Αμερικανούς να βοηθήσουν στον εντοπισμό των 2 ανδρών.

Σε τουλάχιστον 27 ανέρχονται οι νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας σε καφενείο της Βαγδάτης, ενώ διπλάσιοι είναι οι τραυματίες, αναφέρουν πηγές της ασφάλειας και νοσοκομειακές.

Επτά εκατομμύρια Σύροι χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια εκτιμά ο ΟΗΕ, ενώ την ίδια στιγμή, εξαιτίας της ανασφάλειας, των περιορισμών και της ανεπαρκούς χρηματοδότησης, οι υπηρεσίες του Οργανισμού βρίσκονται «κοντά σε οριακό σημείο».

Δύο ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας, έπληξαν περιοχή του Ισραήλ, χωρίς να προκαλέσουν θύματα ή ζημιές, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης.

Νεφώσεις με Βορειοανατολικούς ανέμους 1 - 3 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ,  
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου