Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Παρασκευή 25-1-2013/ 07.30 π.μ…… Σήμερα στις 10 το πρωι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, με μοναδικό θέμα,. "Γνωμοδότηση επί του ετήσιου προγράμματος δράσης, του τεχνικού προγράμματος καθώς και του προϋπολογισμού του Δήμου, οικονομικού έτους 2013". Σε περίπτωση έλλειψη απαρτίας σύμφωνα με τις διατάξεις η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται την ΔΕΥΤΕΡΑ 28 Ιανουαρίου στις 9 το πρωι. Τυχόν ηλεκτρονικές απόψεις υποβάλλονται έως την 31η Ιανουαρίου στο email : tandrikopoulou@xylokastro.gov.gr …..


O Prisma Virus, εκπέμπει πάντα από το διαδίκτυο… ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ στο http://www.e-radio.gr/player/player.el.asp?sid=50 Καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο με εξαιρετική ξένη μουσική ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ….  και μη χάσετε τις σύντομες ειδήσεις μας…  Δευτέρα – Παρασκευή ανά ώρα, 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι


Σήμερα  στις 10 το πρωι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου συνεδριάζει  η  Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, με μοναδικό θέμα,.  "Γνωμοδότηση επί του ετήσιου προγράμματος δράσης, του τεχνικού προγράμματος καθώς και του προϋπολογισμού του Δήμου, οικονομικού έτους 2013". Σε περίπτωση έλλειψη απαρτίας σύμφωνα με τις διατάξεις  η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται την ΔΕΥΤΕΡΑ 28 Ιανουαρίου στις 9 το πρωι. Τυχόν ηλεκτρονικές απόψεις υποβάλλονται έως την 31η Ιανουαρίου  στο email :  tandrikopoulou@xylokastro.gov.gr

Ο Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός χώρος "σβούρα" διοργανώνει βιβλιοπαρουσίαση του  βιβλίου " Μπορώ και χωρίς ευρώ” του Ανδρέα Ρουμελιώτη, την Κυριακή  στις 7:00 μμ, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου (Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη), θα παρευρεθεί και ο δημοσιογράφος- συγγραφέας Ανδρέας Ρουμελιώτης, Μετά την παρουσίαση – συζήτηση θα ακολουθήσει πάρτυ στο φουαγιέ του θεάτρου

Κατέρρευσε η γέφυρα που συνδέει την Κλειτορία Αχαΐας με την Εθνική Οδό Πατρών – Τριπόλεως, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν στην περιοχή. Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί ενώ μέρος της συγκεκριμένης γέφυρας είχε αποκολληθεί την περασμένη εβδομάδα μετά από την υπερχείλιση του ποταμού Κλείτορα.

Συμφωνα με σχετική ανακοίνωση "η Περιφερειακή Οργάνωση των Οικολόγων Πράσινων Πελοποννήσου (ΟΠΠ) αίρει την πολιτική υποστήριξή της προς τον περιφερειακό σύμβουλο Λάμπρο Μπούκλη, τον οποίο είχε υποστηρίξει ως υποψήφιο περιφερειάρχη της Περιφερειακής Κίνησης <<Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά>> στις εκλογές του Νοεμβρίου 2010. Στην απόφασή μας αυτή οδηγηθήκαμε λόγω α)έλλειψης οικολογικού πολιτικού κριτηρίου εκ μέρους του περιφερειακού συμβούλου. β) σοβαρών πολιτικών διαφωνιών, που προέκυψαν τη διετία που πέρασε, τόσο σε ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Περιφερειακό Συμβούλιο, όσο και σε ζητήματα πολιτικής κουλτούρας.

Την Κυριακή στις 11 το πρωι, στην αίθουσα θεάτρου του Δημαρχείου Σικυωνίων (Κιάτο), ο Δήμος Σικυωνίων, ο ΟΑΠΠ «Η ΜΗΚΩΝΗ»  & οι εκδόσεις ΙΣΘΜΙΟΝ, παρουσιάζουν το βιβλίο "ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2013", επιμέλειας Σωτήρη Κοκκωνάκη. Ομιλητές: Πετροπούλου Χρυσάνθη (φιλόλογος, καθηγήτρια Μ.Ε.), Κούτρουλας Στέλιος (συν/χος δικηγόρος, συγγραφέας & χρονογράφος) και  Νίκας Κων/νος (καθηγητής Νεοελληνικής Γλώσσας & Λογοτεχνίας Πανεπιστημίου Νάπολης). Είσοδος Ελεύθερη.

Η ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, θα προσλάβει με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά οκτώ, άνεργους  ηλικίας έως και 35 ετών. Υποβολή των αιτήσεων κάθε μέρα ως την Κυριακή 3 Φεβρ. 3 με  7 το απόγευμα, στην ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, Πειρήνης 20 στην Κόρινθο. Πληροφορίες  κα.. Σπηλιοπούλου  (τηλ. επικοινωνίας: 6944103444).

Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, θα χορηγήσει  στους ενδιαφερόμενους, άδειες άσκησης υπαιθρίων στάσιμων-πλανόδιων, εμπορικών δραστηριοτήτων  για  το  έτος  2013. Οι αιτήσεις υποβάλλονται αυτοπροσώπως ή με συστημένη επιστολή στο Δήμο, έως τις 31 Ιανουαρίου. Πληροφορίες στο τηλ. 2744 3 60185 

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, λειτουργεί Κοινωνικό Παντοπωλείο και καλεί όσους επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων και ειδών ένδυσης, να υποβάλλουν αίτηση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, για τη Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου στο γραφείο της ΔΗ. Κ.Ε.Ξ.Ε. (ισόγειο Δημαρχείου Ξυλοκάστρου) κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή, υπεύθυνη : κ. Γιαννούτσου Ολυμπία Τηλ: 2743360228 και  για τη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης στο Δημαρχείο Δερβενίου από Δευτέρα έως και Παρασκευή, υπεύθυνη : κ. Ανεμογιάννη Γλυκερία Τηλ: 2743360118
+++++++

Επιχείρηση της Αστυνομίας με τη συμμετοχή των ΕΚΑΜ πραγματοποιήθηκε γύρω στις 4 τα ξημερώματα στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ στα Σεπόλια προκειμένου να απομακρυνθούν οι απεργοί οι οποίοι οχυρώθηκαν μεσα στις εγκαταστάσεις μετά την κοινοποίηση της απόφασης της χουντικής κυβέρνησης περί επιστράτευσης.

Τις αμέσως προσεχείς ώρες, αναμένεται να συνεδριάσουν τα σωματεία των εργαζομένων, για να αποφασίσουν τη στάση τους, μετά την επιχείρηση των ΜΑΤ, Στο σημείο βρίσκονται 300-400 άτομα, για να συμπαρασταθούν στους απεργούς. Η αστυνομία έχει αποκλείσει τους συγκεντρωμένους, στο ύψος της οδού Λένορμαν.

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη, την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αττική σήμερα, καθώς και Παναττική-Πανεργατική στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τις 4:00 το μεσημέρι αποφάσισαν το Εργατικό Κέντρο Αθήνας  και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, ενώ, έχουν ήδη αποφασισθεί 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως και την Τρίτη σε Λεωφορεία, Τρόλεϊ και Προαστιακό. Κάλυψη και στήριξη των απεργιών στα μέσα μεταφοράς αποφάσισε η ΓΣΕΕ, «Μετά το νέο αντιδημοκρατικό ολίσθημα»

«Εξαιρέσεις δεν μπορώ να επιτρέψω» δηλώνει ο πρωθυπουργός λίγες ώρες μετά την απόφαση για πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ

«Η συγκυβέρνηση ντύθηκε στο 'χακί' και με ένα νέο 'πραξικόπημα' κατά του Συντάγματος επιστρατεύει τους απεργούς εργαζομένους του ΜΕΤΡΟ προσπαθώντας με 'στρατιωτικού' τύπου μέτρα να σπάσει τον αγώνα τους» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης,

«Ακραία επιλογή» η επιστράτευση λέει ΔΗΜΑΡ - «Η πλέον ήπια» εκτιμά το ΠΑΣΟΚ, σε άλλο μήκος κύματος. Αυταρχισμό βλέπουν οι ΑΝΕΛ. «Πράξη ωμού αυταρχισμού» λέει το ΚΚΕ, έντονη αντίδραση

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα και οι εργαζόμενοι της ναυπηγικής βιομηχανίας, την οποία αποφάσισε άρον - άρον, κάτω από το βάρος των εξελίξεων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου. Η συγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Ναυπηγικής Βιομηχανίας, θα είναι στις 9 π.μ. στην Ομόνοια, ενώ η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Ακόμη και το ΔΝΤ κατανοεί το αυτονόητο. Δηλαδή, ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει δίχως γενναίο κούρεμα χρέους» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Λίπτον, παρουσία του Πολ Τόμσεν και άλλων αξιωματούχων του Ταμείου.

Την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση, την Κυριακή, στο Mall στο Μαρούσι ανέλαβε με προκήρυξή της στο Διαδίκτυο η «Σύμπραξη αναρχικών Οργανώσεων: Άγρια Ελευθερία και Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων».

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία σε βάρος των υπευθύνων της ΕΡΓΟΣΕ και της AKΤΩΡ αναδόχου εταιρείας, για τη μη ολοκλήρωση -παρά τη συνεχή χρηματοδότησή του- έργου για τον εκσυγχρονισμό υποδομών του δικτύου και διάνοιξης σήραγγας στη Φθιώτιδα. Κατά την εισαγγελική εκτίμηση η ζημιά του Δημοσίου υπερβαίνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Την υπόθεση θα αναλάβει ανακριτής για την διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Στο επίπεδο του 26,2% αναρριχήθηκε η ανεργία στην Ισπανία, καθώς προστέθηκαν 187.300 άνεργοι κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012 ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό όσων βρίσκονται εκτός εργασίας στα 5,7 εκατομμύρια, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία ΙΝΕ. Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται στον απόηχο της ανακοίνωσης της Τράπεζας της Ισπανίας, ότι η οικονομική ύφεση επιταχύνθηκε κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Στις δικαστικές αρχές παρέπεμψε η Ιταλική Οικονομική Αστυνομία περίπου 12.000 φυσικά πρόσωπα, καθώς εντόπισε αδήλωτα φορολογητέα εισοδήματα ύψους άνω των 56 δισ. ευρώ το 2012. Οι πράκτορες της Οικονομικής Αστυνομίας εντόπισαν 8.617 «αγνώστους» φοροφυγάδες, οι οποίοι δεν δήλωναν κανενός είδους εισόδημα, ενώ τα αποκρυβέντα έσοδα τους έφθαναν τα 22,7 δισ. ευρώ.

Η Ευρώπη δεν πρέπει να χαλαρώσει τώρα τις μεταρρυθμίσεις, λέει η  Μέρκελ, μήνυμα από το Νταβός

Πολιτική κρίση στη Σλοβενία με φόντο τον τραπεζικό λογαριασμό του πρωθυπουργού, έχασε την πλειοψηφία η κυβέρνηση

Καταγγελίες για εκτελέσεις με φυλετικά κίνητρα από τον στρατό του Μάλι, όνειδος για τους συμμάχους των Γάλλων

Δύο χρόνια μετά την εξέγερση η Αίγυπτος προετοιμάζεται για ογκώδεις διαδηλώσεις, δακρυγόνα και συγκρούσεις στο Κάιρο

Γυναίκες στις επίλεκτες μονάδες του αμερικανικού στρατού, απαγόρευση τέλος

Νεφωσεις, βροχές με Νοτιοανατολικούς, Νότιους ανέμους  4 - 5 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ,  
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου