Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Δευτέρα 1-10-2012 / 07.30 π.μ ….. Η Εργοδοσία του φράγματος Ασωπού έδιωξε τους εργάτες για να μη μιλήσουν στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ., όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σχετική ανακοίνωση. «Αντιπροσωπεία του Σύριζα-ΕΚΜ δήμου Σικυωνίων μαζί με τον βουλευτή Μεσσηνίας του Σύριζα κ. Θανάση Πετράκο προσπάθησαν να επισκεφτούν τους εργάτες του φράγματος του Ασωπού οι οποίοι είναι εδώ και 8 μήνες απλήρωτοι από την ανάδοχο εταιρεία. Η Διοίκηση της αναδόχου εταιρείας «ΙΟΝΙΟΣ» αφού πληροφορήθηκε την πρόθεση μας, έδιωξε τους εργάτες από το εργοτάξιο, υποσχόμενη παράλληλα την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων, με προφανή σκοπό να μην συναντηθούν με την αντιπροσωπεία του Σύριζα και τον κ. Βουλευτή (!). Τελικά η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον δρόμο που οδηγεί στο εργοτάξιο του φράγματος του Ασωπού. Οι εργάτες μας περιέγραψαν την απελπιστική τους κατάσταση αφού, όπως μας είπαν, πολλοί από αυτούς δεν έχουν να πάρουν ούτε ένα καρβέλι ψωμί όντας απλήρωτοι εδώ και 8 μήνες.»…….


O Prisma Virus, εκπέμπει πάντα από το διαδίκτυο… ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ στο http://www.live24.gr/radio/generic.jsp?sid=819
Καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο με εξαιρετική ξένη μουσική, ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ….  και μη χάσετε τις σύντομες ειδήσεις μας…  Δευτέρα – Παρασκευή ανά ώρα, 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι


Η Εργοδοσία του φράγματος Ασωπού έδιωξε τους εργάτες για να μη μιλήσουν στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ., όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σχετική ανακοίνωση. «Αντιπροσωπεία του Σύριζα-ΕΚΜ δήμου Σικυωνίων μαζί με τον βουλευτή Μεσσηνίας του Σύριζα κ. Θανάση Πετράκο προσπάθησαν να επισκεφτούν τους εργάτες του φράγματος του Ασωπού οι οποίοι είναι εδώ και 8 μήνες απλήρωτοι από την ανάδοχο εταιρεία. Η Διοίκηση της αναδόχου εταιρείας «ΙΟΝΙΟΣ» αφού πληροφορήθηκε την πρόθεση μας, έδιωξε τους εργάτες από το εργοτάξιο, υποσχόμενη παράλληλα την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων, με προφανή σκοπό να μην συναντηθούν με την αντιπροσωπεία του Σύριζα και τον κ. Βουλευτή (!). Τελικά η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον δρόμο που οδηγεί στο εργοτάξιο του φράγματος του Ασωπού. Οι εργάτες μας περιέγραψαν την απελπιστική τους κατάσταση αφού, όπως μας είπαν, πολλοί από αυτούς δεν έχουν να πάρουν ούτε ένα καρβέλι ψωμί όντας απλήρωτοι εδώ και 8 μήνες.»

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμαρχου  Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης,  «Αρχίζει η λειτουργία του Ειδικού Σχολείου στο Δημοτικό Σχολείο της Συκιάς. Οι προσπάθειες που ξεκίνησαν πριν 4 χρόνια απέδωσαν καρπούς. Η Δυτική Κορινθία έχει το δικό της Ειδικό Σχολείο και δεν χρειάζεται οι μαθητές να μετακινούνται 60-80 χλμ. για να μεταβούν στην Κόρινθο. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο κοινωνικής προσφοράς για παιδιά με ειδικές ανάγκες»

Ένταση σημειώθηκε  στο δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης, για την παράνομη απόθεση απορριμμάτων σε δασική έκταση στα Περιβόλια Μεγαλόπολη, που διαπιστώθηκε την Παρασκευή από την αστυνομία.

Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, ο Δήμος ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ δέχεται αιτήσεις με σκοπό τη ΡΥΘΜΙΣΗ Οφειλών ή δόσεων οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι την 29-2-2012 και εφόσον το σύνολο των βασικών οφειλών δεν υπερβαίνει τις 10.000€ όταν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα και τις 75.000€ όταν πρόκειται για νομικά πρόσωπα. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ  7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ. πληροφορίες στις υπηρεσίες του Δήμου  και στα τηλ. 2743360204 και 2743360246.

Το  ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΩΔΕΙΟ  ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ άρχισε τη νέα διδακτική χρονιά 2012-13, oι εγγραφές συνεχίζονται καθ΄ όλη τη  διάρκεια του χρόνου. Αρχικά θα λειτουργήσουν οι σχολές: Κλασικής Κιθάρας, Ηλεκτρικής Κιθάρας, Πιάνου, Αρμονίου, και τα τμήματα: Θεωρητικών, Σολφέζ, Αρμονίας, Παιδικής Χορωδίας, Χορωδίας Ενηλίκων. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ : Δευτέρα – Πέμπτη: 5:30 – 8:30 μ.μ., Παρασκευή:  3.00 - 9.30 μ.μ.,  και    Σάββατο: 10.00 π.μ. - 7.30 μ.μ  ΤΗΛ.  ΩΔΕΙΟΥ: 2743 0 31252
++++++++

Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση των επικεφαλείς της τρόικας  με τον Γιάννη Στουρνάρα για τα επώδυνα  μέτρα που έχουν  συμφωνήσει οι 3 πολιτικοί αρχηγοί. Το απόγευμα η τρόικα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2013 αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα.

"Δεν είναι οι αγανακτισμένοι στις πλατείες της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιταλίας που βάζουν σε κίνδυνο τη συνοχή της Ευρώπης και του ευρώ, αλλά αυτοί που επιμένουν στην πολιτική της σκληρής λιτότητας, η κ. Μέρκελ στη Γερμανία, η δεξιά κυβέρνηση στην Ελλάδα, οι κυβερνήσεις που τα 'χουν παραδώσει όλα στους τραπεζίτες, στριμώχνοντας, εξαθλιώνοντας τους εργαζόμενους και το λαό», τόνισε μεταξύ άλλων σε ανοιχτή συγκέντρωση γερμανικών συνδικάτων και οργανώσεων  που μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Με συνθήματα και πανό υπέρ της Ελλάδας, χιλιάδες διαδηλωτές πλημμύρισαν χθες  το βράδυ τους δρόμους του Παρισιού, στην πρώτη επίδειξη λαϊκής οργής, κατά τους Σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ, διαμαρτυρόμενοι κατά της κυβερνητικής πρόθεσης να περάσει σε νόμο το δημοσιονομικό σύμφωνο της Ε.Ε

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις Βρυξέλες από τα Συνδικάτα του Βελγίου, με αιτήματα τη μείωση της ανεργίας των νέων και την επιβολή ενός πιο δίκαιου φορολογικού συστήματος.

Ανακοινώνεται πιθανώς σήμερα, ο επικρατέστερος  υποψήφιος για την απόκτηση της Εμπορικής Τράπεζας, συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των 3 υποψηφίων επικρατέστερη είναι η Άλφα Μπάνκ.

Μονοήμερη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει αύριο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο Κύπριος πρόεδρος θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Κανονικά θα χορηγούν από σήμερα φάρμακα επί πιστώσει,  οι Φαρμακοποιοί της  Αθήνας, θα επανεξετάσουν τη θέση τους σε 15 ημέρες.

150 000 συνταξιούχοι του ΙΚΑ δεν έχουν απογραφεί και σύμφωνα με  πληροφορίες, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης έδωσε εντολή να μην πάρουν την επόμενη σύνταξη, τελευταία διορία απογραφής έως την Παρασκευή

Στα δικαστήρια, εντός και εκτός Ελλάδος, προτίθενται να προσφύγουν καθηγητές Πανεπιστημίου, προκειμένου να διασφαλίσουν τις αποδοχές τους, μόλις ανακοινωθούν οι οριστικές αποφάσεις της Κυβέρνησης για τις περικοπές

Σε προσαγωγές 15 ατόμων προχώρησε η Αστυνομία, μετά από επεισόδια που σημειώθηκαν στον Άγιο Παντελεήμονα, μεταξύ Αντιφασιστών και μελλών της Χρυσής Αυγής. Τραυματίστηκαν ελαφρά 2 πολίτες και ένας αστυνομικός.

Η Ρενό εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει εργοστάσια της, λόγο της κάκιστης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η αγορά αυτοκινήτου στην Ευρώπη, ωστόσο δεν σχεδιάζει προς το παρόν να μειώσει τις θέσεις εργασίας στη Γαλλία.  

Η εποχή των πραξικοπημάτων στην Τουρκία έχει παρέλθει, λέει ο Ερντογάν, στο πανηγυρικό συνέδριο του AKP

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,1 R σημειώθηκε στη ΝΔ Κολομβία, όπως ανέφερε το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 45 χλμ νοτίως του Ποπαγιάν, κοντά στα σύνορα της Κολομβίας με τον Ισημερινό, μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί θύματα η ζημιές.

Στάχτη έγινε η ιστορική σκεπαστή αγορά στο Χαλέπι της Συρίας, Μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς

«Ψηφοφόρος» του Μπαράκ Ομπάμα δηλώνει ο Τσάβες της Βενεζουέλας, «Είναι καλός τύπος»

Τους 2.000 έφτασε ο αριθμός των νεκρών Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν, πόλεμος σχεδόν έντεκα χρόνων

Με 4-1 επιβλήθηκε ο ΠΑΟΚ του Άρη στο παιχνίδι που διεξήχθη στο γήπεδο της Τούμπας για την 5η αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός έμεινε για 4η φορά εκτός νίκης μετά το  0-0 με τον Αστέρα Τρίπολης.

Τοπικές νεφώσεις, με Βόρειους, Βορειοανατολικούς ανέμους   1 – 3  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου