Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

Τρίτη 2-5-2017/07.30 πμ…. Σήμερα στις 11.00 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο «ΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ». Με τη συμμετοχή του Δήμου Κορινθίων θα γίνει παρουσίαση παράστασης της κωμωδίας του Αριστοφάνη «Οι Εκκλησιάζουσες» από το 3ο Γυμνάσιο Κορίνθου, έργο με το οποίο συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στο 10ο Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου Κορίνθου ….

Γενική απαγόρευση για την καύση κλαδιών ή άλλων αγροτικών υπολειμμάτων εκδόθηκε, με πυροσβεστική διάταξη, για την πρόληψη πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο, που άρχισε και επίσημα την 1η Μαΐου. Σύμφωνα με την πυροσβεστική διάταξη, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς, από 1η Μαΐου έως και 31 Οκτωβρίου, σε δάση και δασικές εκτάσεις, σε χορτολιβαδικές ή βραχώδεις πεδινές εκτάσεις και σε αγροτικές εκτάσεις. Σε ειδικές περιπτώσεις και μόνο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, για την διευκόλυνση των αγροτικών εργασιών, μπορεί να γίνει καύση σε αγροτικές εκτάσεις, αλλά μόνο με άδεια της Πυροσβεστικής, αφού ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα και με την παρουσία πυροσβεστικού οχήματος.

Την Κυριακή, στις 10 το πρωί, από την κεντρική πλατεία του Πύργου η εκκίνηση,  στους 29ους αγώνες ανωμάλου δρόμου «Κυριακίδεια 2017»,  που συνδιοργανώνουν.  Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης σε συνεργασία με τον Αθλητικό & Πολιτιστικό Σύλλογο του Πύργου και τον ΑΠΣ Απόλλωνα Δυτικής Αττικής. Οι αγώνες που έχον γίνει θεσμός γίνονται στη μνήμη του νικητή του Μαραθωνίου της Βοστώνης, Στέλιου Κυριακίδη και τελούν υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.Υ. Στους αγώνες μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες με δική τους ευθύνη και αφού έχουν περάσει πρόσφατα από ιατρικές εξετάσεις. Ειδικότερα τα παιδιά θα συμμετάσχουν με ευθύνη των γονέων τους. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στη γραμματεία των αγώνων στο Κοινοτικό Κατάστημα του Πύργου & στα τηλέφωνα: Παπανικολόπουλος Δημήτριος 6932906064. Κορδούλης Λουκάς 6938087068 Οι τρεις πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας ανδρών – γυναικών θα βραβευθούν. Όλοι οι τερματίσαντες θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής. Κυριακίδεια2017

Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με την Ένωση Κοινωφελών Σωματείων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ''Μαζί για το Παιδί'', διοργανώνει δράση, δωρεά της εταιρείας παπουτσιών TOM'S με σκοπό να παρέχει ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια (εσπαντρίγιες) σε κάθε παιδί που το έχει ανάγκη. Καλούνται οι δικαιούχοι του ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) με παιδιά ηλικίας έως 18 ετών οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν συμμετοχή στη δράση, να το δηλώσουν έως την Παρασκευή 5 Μαΐου  στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής (Δημαρχείο Λουτρακίου, υπόγειο - τηλέφωνο επικοινωνίας 27443 60151).

Στις 10 Μαΐου 2017 και από ώρα 09:30 -10:00, θα διεξαχθεί στο δημοτικό κατάστημα Ξυλοκάστρου, φανερή, προφορική και πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου στην Τ.Κ. Συκιάς, με όριο πρώτης προσφοράς 300€ μηνιαίως. Επίσης στις 12 Μαΐου 2017 και από ώρα 09:30 -10:00, θα διεξαχθεί στο δημοτικό κατάστημα Ξυλοκάστρου, φανερή, προφορική και πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου στον οικισμό Σαρανταπηχιωτίκων, με όριο πρώτης προσφοράς 3.100€ ετησίως

Το «ΑΛΛΟΤΡΟΠΟΝ» διοργανώνει το 2ο διήμερο φεστιβάλ ΓΙΟΡΤΗ ΓΗΣ και ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ 10 & 11 Ιουνίου στην Κόρινθο. Η γιορτή θα περιλαμβάνει έκθεση και πώληση προϊόντων, παρουσιάσεις, ενημερωτικές εκδηλώσεις και πρακτικά εργαστήρια. Παράλληλα θα πλαισιώνεται από μουσικά και θεατρικά δρώμενα και δραστηριότητες για παιδιά. Δήλωση ενδιαφέροντος: στο email allotropon@gmail.com ή στο «Αλλότροπον» Κολιάτσου 102  μέχρι και την Τρίτη 10/05. Όσοι δηλώσουν ενδιαφέρον θα τους αποσταλεί email με όλες τις λεπτομέρειες. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2741 5 50722


«Λευκός καπνός» έπειτα από μαραθώνιο διαπραγματεύσεων. Μειώσεις έως 18% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις προβλέπει η τελική συμφωνία κυβέρνησης και θεσμών, η οποία ολοκληρώθηκε στις έξι τα ξημερώματα, μετά από 12 ώρες συνεχούς διαπραγμάτευσης. Σύμφωνα με ανώτατη πηγή του υπουργείου Eεργασίας οι περικοπές θα αφορούν μόνο στις περιπτώσεις των συνταξιούχων που προκύπτει «προσωπική διαφορά» από τον συνυπολογισμό των κύριων και επικουρικών συντάξεων

Σε αντιστάθμισμα για το διπλό μαχαίρι σε κύριες και επικουρικές συντάξεις η συμφωνία με τους εκπροσώπους των θεσμών περιλαμβάνει και μία δέσμη θετικών μέτρων για την ενίσχυση των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Στο πακέτο των εργασιακών σχέσεων η κυβέρνηση θα νομοθετήσει την επαναφορά της αρχής της ευνοικότερης ρύθμισης και της επεκτασιμότητας των συμβάσεων. Επίσης δεν θα υπάρξει αλλαγή στο όριο των ομαδικών απολύσεων και δεν θα νομοθετηθεί το δικαίωμα της ανταπεργίας. Τώρα θα προχωρήσει και η συμφωνία για το χρέος, είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο νέος μεγάλος εθνικός στόχος της  μεταμνημονιακής εποχής, είναι να επουλώσουμε τις κοινωνικές πληγές της κρίσης, τονίζει στο μήνυμα του για την εργατική Πρωτομαγιά ο πρωθυπουργός. Μετά το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης θέτουμε ως κύριο στόχο την κύρια ανάπτυξη, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Νέα αντιπαράθεση κυβέρνησης, ΝΔ για την πορεία των διαπραγματεύσεων

Από σήμερα μέχρι και τις 15 Μαΐου η ενδιάμεσες εκπτώσεις.

Στα Σκόπια, την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης, επεσήμανε ο Αμερικανός αναπληρωτής βοηθός υπουργός εξωτερικών.

Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς άλλαξε  για πρώτη φορά στην ιστορία του το πολιτικό του πρόγραμμα, αποδεχόμενο ένα παλαιστινιακό κράτος εντός των συνόρων του 1967 και εμμένοντας στον «πολιτικό» και όχι θρησκευτικό χαρακτήρα της σύγκρουσής του με το Ισραήλ.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 20 τραυματίστηκαν όταν ένας γερανός κατέρρευσε σε ένα ναυπηγείο της Samsung Heavy Industries, στη Νότια Κορέα, κατά τη διάρκεια των εργασιών για την κατασκευή μιας πετρελαϊκής εξέδρας για λογαριασμό της γαλλικής εταιρείας Total

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν σε πτήση της Aeroflot από την Μόσχα προς την Μπανγκόκ, όταν εξαιτίας αναταράξεων στα 30.000 πόδια τραυματίστηκαν σοβαρά 20 άτομα, ανάμεσά τους και τρία παιδιά.

Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε  ότι είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει «ανά πάσα στιγμή» μια έκτη πυρηνική δοκιμή, μια δήλωση η οποία γίνεται σε μια στιγμή που η ένταση έχει ήδη κορυφωθεί στην κορεατική χερσόνησο.

Αίθριος καιρός, με Δυτικούς, Βορειοδυτικούς  ανέμους   2  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.         
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου