Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Τετάρτη 26-4-2017/07.30 πμ…. Την Παρασκευή στις 7μιση το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου, το ΝΠΔΔ Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Σικυωνίων «Η ΜΗΚΩΝΗ», διοργανώνει εκδήλωση – παρουσίαση, του βιβλίου, «Μυστικά και …. άλλες Αποκαλύψεις» για τον θρύλο του Ελληνικού ποδοσφαίρου Μίμη Δομάζο, τηλ. επικοινωνίας 6942 876 144 . Είσοδος Ελεύθερη……




Την Παρασκευή στις 7μιση το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου, το ΝΠΔΔ Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Σικυωνίων «Η ΜΗΚΩΝΗ», διοργανώνει εκδήλωση – παρουσίαση, του βιβλίου, «Μυστικά και …. άλλες Αποκαλύψεις» για τον θρύλο του Ελληνικού ποδοσφαίρου Μίμη Δομάζο, τηλ. επικοινωνίας 6942 876 144 . Είσοδος Ελεύθερη.

Με 6 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει την Παρασκευή   στις  8μιση το πρωί  στο Λουτράκι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

«Το Σάββατο στις 7μιση το βράδυ, στο Επιμελητήριο Κορινθίας, η «Λαϊκή Ενότητα» Κορινθίας, διοργανώνει πολιτική εκδήλωση με θέμα: «Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση. Προοπτικές, δυνατότητες, προϋποθέσεις, ελπίδες.». Ομιλητής ο Ευρωβουλευτής ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΝΤΗΣ. Ευρωπαϊκή Ένωση η Μνημόνια? Ευρωπαϊκή Ένωση η Λιτότητα? Ευρωπαϊκή Ένωση η Εθνική Κυριαρχία? Ευρωπαϊκή Ένωση η Ανάπτυξη? Ευρωπαϊκή Ένωση η Δικαιοσύνη? Η παρουσία και η διατύπωση των ανησυχιών κάθε δημιουργικού και σκεπτόμενου συμπολίτη είναι αναγκαία

Μετά από 40  χρόνια θα εορτάσει ξανά ο Ιερός Ναός  Αγίου Αθανασίου Πισίων (ΜΑΗ-ΘΑΝΑΣΗΣ) Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αποκατάστασης, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, του σημαντικού  για την ιστορία της περιοχής θρησκευτικού Βυζαντινού μνημείου του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου (Μαη-Θανάσης) στα Πίσια και αποδόθηκε στην τοπική κοινωνία ένα μνημείο πλήρως ανακαινισμένο, στερεωμένο, λειτουργικό και προσβάσιμο. Την 1η Μαΐου  ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ  θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός. Την  2η Μαΐου, ημέρα ΤΡΙΤΗ κατά την οποία εορτάζει ο Ιερός Ναός (ανακομιδή λειψάνων Αγίου Αθανασίου του Αλεξανδρείας) θα παραμείνει ανοικτός για προσκύνημα και θα τελεστεί Θεία Λειτουργία

Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με την Ένωση Κοινωφελών Σωματείων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ''Μαζί για το Παιδί'', διοργανώνει δράση, δωρεά της εταιρείας παπουτσιών TOM'S με σκοπό να παρέχει ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια (εσπαντρίγιες) σε κάθε παιδί που το έχει ανάγκη. Καλούνται οι δικαιούχοι του ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) με παιδιά ηλικίας έως 18 ετών οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν συμμετοχή στη δράση, να το δηλώσουν έως την Παρασκευή 5 Μαΐου  στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής (Δημαρχείο Λουτρακίου, υπόγειο - τηλέφωνο επικοινωνίας 27443 60151).

Το ΝΠΔΔ Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Σικυωνίων «Η ΜΗΚΩΝΗ» και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τον αθλητικό σύλλογο Λαύκας «Η Στυμφαλίς», προκηρύσσουν τον 2ο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου με την ονομασία «Stymphalia Lake Run 2017», ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Μαΐου (ώρα έναρξης εκκινήσεων 09:00), στη Λίμνη Στυμφαλία. Για τη συμμετοχή στον αγώνα είναι απαραίτητη η εγγραφή μέχρι τις 20 Μαΐου 2017, μέσω της ιστοσελίδας του ΠΙΟΠ (www.piop.gr). Ως ελάχιστο κόστος εγγραφής ορίζεται το ποσό των €5, το οποίο οι συμμετέχοντες καλούνται να καταθέσουν σε έναν από τους φορείς αρωγής παιδιών που προτείνονται στη φόρμα εγγραφής ή σε φορέα της επιλογής τους.

Το «ΑΛΛΟΤΡΟΠΟΝ» διοργανώνει το 2ο διήμερο φεστιβάλ ΓΙΟΡΤΗ ΓΗΣ και ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ 10 & 11 Ιουνίου στην Κόρινθο. Η γιορτή θα περιλαμβάνει έκθεση και πώληση προϊόντων, παρουσιάσεις, ενημερωτικές εκδηλώσεις και πρακτικά εργαστήρια. Παράλληλα θα πλαισιώνεται από μουσικά και θεατρικά δρώμενα και δραστηριότητες για παιδιά. Δήλωση ενδιαφέροντος: στο email allotropon@gmail.com ή στο «Αλλότροπον» Κολιάτσου 102  μέχρι και την Τρίτη 10/05. Όσοι δηλώσουν ενδιαφέρον θα τους αποσταλεί email με όλες τις λεπτομέρειες. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2741 5 50722

Έως και την 8η Σεπτεμβρίου 2017, θα υπάρχει στη διάθεση των δημοτών του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Γεωπόνος Π.Ε. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2743360256.


Η κυβέρνηση θα ψηφίσει τα μέτρα, αλλά δεν θα τα εφαρμόσει χωρίς λύση για το χρέος, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη του στον Αντ1. Τα μέτρα αυτά είναι το εξιτήριο από το πρόγραμμα και την  επιτροπεία, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Άφησε αιχμές για τη στάση της αντιπολίτευσης, η οποία όπως είπε, ασκούσε πίεση λέγοντας υποκριτικά, κλείστε τη διαπραγμάτευση. Ο κ. Τσίπρας υπεραμύνθηκε  τα αντίμετρα, υπογραμμίζοντας ότι, δεν είναι άπιαστο όνειρο το πλεόνασμα του 3.5%. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι, μέχρι τις 22 Μαΐου θα υπάρχει τεχνική συμφωνία και σύντομα συμφωνία για το χρέος.  

Σκληρή κριτική ασκεί η ΝΔ. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «ο κ. Τσίπρας έχει πάρει διαζύγιο από την ελληνική πραγματικότητα. Η σημερινή του εμφάνιση, ήταν μία θλιβερή απολογία, γεμάτη ψέματα, αλαζονεία και κυνισμό, από έναν εκνευρισμένο πρωθυπουργό που έδειξε την πολιτική του γύμνια.

«Ο κ. Τσίπρας  και πάλι προσπάθησε να εξαπατήσει τους πολίτες», σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Παράλληλα με την αξιολόγηση τρέχει η προσπάθεια ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΜΣ για μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Για τις εξελίξεις στο Ελληνικό πρόγραμμα θα ενημερώσει το απόγευμα το Ευρωκοινοβούλιο ο Γέρουμ Ντάισεμπλουμ

Οι ΗΠΑ θα ανοίξουν τα χαρτιά τους  για το ΔΝΤ στο Ελληνικό πρόγραμμα, είπε ο Ντόναλντ Τράμπ.

Συνεδριάζει στις 9.00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και 'Αμυνας (ΚΥΣΕΑ), υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ενδεχόμενη επιστροφή στην δραχμή θα είναι εθνική καταστροφή, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Πάνου Καζάκου με τίτλο η «Δραχμή Δεν (θα) είναι λύση»

Έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε η Φώφη Γεννηματά

Βαριές ποινές φυλάκισης επιβλήθηκαν σε βάρος δυο πολιτών στη Χίο που φέρονται να είναι μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης, για τα όσα έπραξαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης 20 Απριλίου σε βάρος μεταναστών και προσφύγων, στον χώρο του καταυλισμού της Σούδας στη Χίο.

Η Τουρκία θα επανεξετάσει τη θέση της για την ένταξη της στην ΕΕ, δήλωσε στο Ρόιτερ ο Ταγίπ Ερντογάν

Στη Νότια Κορέα έφτασε το πυρηνοκίνητο αμερικανικό υποβρύχιο USS Michigan, την ώρα που η Βόρεια Κορέα γιορτάζει την 85η επέτειο από την ίδρυση του Λαϊκού Στρατού. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει ζητήσει από τον ΟΗΕ την επιβολή επιπλέον κυρώσεων. Την ίδια ώρα η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε σε ασκήσεις πυροβολικού μεγάλης κλίμακας.

Αίθριος καιρός, με Δυτικούς, Βορειοδυτικούς  ανέμους  1 - 3  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.        
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου