Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Πέμπτη 3-12-2015/07.30 πμ…. Παραλύουν σήμερα, Δημόσιος και Ιδιωτικός τομέας, λόγο της 24ωρης απεργίας ΓΕΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, κόντρα στις αλλαγές στο ασφαλιστικό, στις 11 η κεντρική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10 στην Ομόνοια η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Λεωφορεία, τρόλεϊ, ΜΕΤΡΟ, Ηλεκτρικός και Τραμ θα λειτουργήσουν από τις το πρωί με το βράδυ, ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο Σιδηρόδρομος και Προαστιακός, μέχρι τα μεσάνυχτα δεμένα στα λιμάνια τα πλοία. Στην απεργία συμμετέχουν ΟΛΜΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και Δικηγόροι, με προσωπικό ασφαλείας τα Νοσοκομεία. Το εργατικό κέντρο Κορίνθου καλεί όλους να πάρουν μέρος στην 24ωρη απεργία, ενώ συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 και μισή μπροστά από τα γραφεία του ΙΚΑ στην Κόρινθο……


Παραλύουν σήμερα, Δημόσιος και Ιδιωτικός τομέας, λόγο της 24ωρης απεργίας ΓΕΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, κόντρα στις αλλαγές στο ασφαλιστικό, στις 11 η κεντρική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10 στην Ομόνοια η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Λεωφορεία, τρόλεϊ, ΜΕΤΡΟ, Ηλεκτρικός  και Τραμ θα λειτουργήσουν από τις  το πρωί με  το βράδυ, ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο Σιδηρόδρομος και Προαστιακός, μέχρι τα μεσάνυχτα δεμένα στα λιμάνια τα πλοία. Στην απεργία συμμετέχουν ΟΛΜΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και Δικηγόροι, με προσωπικό ασφαλείας τα Νοσοκομεία. Το εργατικό κέντρο Κορίνθου καλεί όλους να πάρουν μέρος στην 24ωρη απεργία, ενώ συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 και μισή μπροστά από τα γραφεία του ΙΚΑ στην Κόρινθο.

Σύμφωνα με σχετικό Δ.Τ και μετά από απόφαση του πρόσφατου Δ.Σ του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, «Ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, μετά του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κορινθίας κ.κ. Διονύσιου, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ηλία Νιάρρο και τον Πρόεδρο της Π.Ο.Σ.Ε.Α. κ. Χρήστο Πρωτόπαππα, επισκέφτηκαν, την Προεδρία της Δημοκρατίας. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επίδοση στην Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο, επίσημης πρόσκλησης για την ανακήρυξή του ως Επιτίμου Δημότη του Δήμου -σύμφωνα με την ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης- στις 11 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα της εορτής του πολιούχου της πόλης του Ξυλοκάστρου Αγίου Ιερομάρτυρα Βλασίου….»

Το Σάββατο στις 6 το απόγευμα στο Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» στο Ξυλόκαστρο, θα πραγματοποιηθεί η 2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ που διοργανώνει ο Μουσικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου, ο <<ΑΥΛΟΣ>> με τη συμμετοχή της παιδικής του χορωδίας και άλλων παιδικών χορωδιών από πολλές πόλεις της χώρας.  ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Αύριο στις 8 το βράδυ, στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ο Πολιτιστικός  Σύλλογος  Περιγιαλίου, παρουσιάζει  την θεατρική παράσταση,  «Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ» του ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΥ ΚΟΡΝΑΡΟΥ, σε σκηνοθεσία Πολυξένης Ορκοπούλου Ξανθάκη. Συμμετέχουν οι Ηθοποιοί, Μάκης Λάιος, Ειρήνη Λάιου, Νεκτάριος Νταλιάρδος, Ρένα Λάιου, Βενετία Μπαλάφα, Σάιμον Πριτ Σινγκ, Δημήτρης Τσετσώνης, Θοδωρής Νταλιάρδος και Πολυξένη Ορκοπούλου Ξανθάκη

Αύριο, το Σάββατο και την Κυριακή, στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, θα πραγματοποιηθεί το 7ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ-ΜΕΛΙΟΥ. Ώρες Λειτουργίας Παρασκευή 16.00 - 21.00 Σάββατο και Κυριακή  10.00 - 21.00.  «Θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε και να προμηθευτείτε μέλι από τους ίδιους τους παραγωγούς, από όλες τις  περιοχές της χώρας μας που παράγουν αγνό - ποιοτικό μέλι όπως Βυτίνα, Κρήτη, Μαγνησία, Πιερία, Ηλεία, Κάρπαθο, Κέα, Τήνο, Μεσσηνία, Μάνη, Αμοργό και πολλές άλλες περιοχές. Πολλά κεράσματα και παραδοσιακά εδέσματα θα περιμένουν τους επισκέπτες του Φεστιβάλ. Ιδιαίτερα οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν δημιουργικά σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου στον παιδότοπο του Φεστιβάλ με εκδηλώσεις με κεντρικό θέμα "Γνωρίστε το μικρόκοσμο της μέλισσας" και πολλές ακόμα εκπλήξεις.» Είσοδος 2 ευρώ. Παιδιά έως 12 ετών δωρεάν.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης,  προκηρύσσει. "Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενός (1) ατόμου για την υλοποίηση της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος του Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης «Ηλίας Κατσούλης». Οι υποψήφιοι  πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών. Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων: α) στην υπηρεσία του Δήμου, β) στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και  γ) στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αλλά και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (www.kep.gov.gr). Υποβολή αιτήσεων έως τις 9 Δεκεμβρίου."



Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, χαρακτήρισε αναληθή τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε έξοδο της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν.  «Στο πλαίσιο της Ε.Ε ουδέποτε έχει τεθεί ζήτημα εξόδου της Ελλάδος από τη Συνθήκη Σένγκεν. Ωστόσο αναπαράγονται αναληθή δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται σε αυτό, προσπαθώντας να επιρρίψουν ευθύνες στην Ελλάδα για τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών»

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες στην Ειδομένη ανάμεσα σε οικονομικούς μετανάστες και αστυνομικούς της ΠΓΔΜ όταν δεκάδες άτομα επιχείρησαν να περάσουν στο έδαφος της γειτονικής χώρας, από σημείο όπου τα Σκόπια δεν έχουν ακόμη ανυψώσει φράχτη. Σημειώθηκαν συμπλοκές και τελικά οι οικονομικοί μετανάστες απωθήθηκαν στην ουδέτερη ζώνη.

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης θα παραχωρήσει στις 10 το βράδυ στην ΕΡΤ1 ο πρωθυπουργός, αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Κάλπες στη ΝΔ στις 20 Δεκεμβρίου για την ανάδειξη του νέου προέδρου, τον Ιανουάριο ο 2ος γύρος αν χρειαστεί.

Με ονομαστική ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα του Σαββάτου η   συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό

Στις 7 του μήνα η συνεδρίαση του Γιούρωγκρουπ για την υλοποίηση του 2ου πακέτου των προαπαιτούμενων που θα ξεκλειδώσει τη δόση του ενός δισεκ. ευρώ

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων 

Μακελειό στ6ην Καλιφόρνια, 14 νεκροί και 17 τραυματίες, η αιματηρή επίθεση σε κέντρο υγείας για Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες στο Σαν Μπερναντίνο, ταυτοποιήθεικε ο ένας εκ των δραστών που έπεσαν νεκροί από πυρά αστυνομικών, το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας εξετάζει το FBI

Τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία πραγματοποίησαν βρετανικά βομβαρδιστικά Tornado, μερικές μόνον ώρες μετά την έγκριση από το βρετανικό κοινοβούλιο των αεροπορικών επιδρομών κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Αίθριος καιρός, με Νοτιοανατολικούς,  Ανατολικούς  ανέμους 2 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου