Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Τρίτη 14-10-2014/ 07.30 πμ…… Άρχισαν τα όργανα… Φύλακες γρηγορείτε… Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε χθες η Τρίπολη, με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, ύστερα από αίτημα που υπέβαλε το δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να απομακρυνθούν τα σκουπίδια που, σε πολλές περιοχές της πόλης, υπάρχουν συσσωρευμένα για περίπου σαράντα ημέρες. Η απόφαση του περιφερειάρχη, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, έχει ισχύ έως και τις 10 Ιανουαρίου 2015 και όπως αναφέρει, λήφθηκε για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης, αλλά και για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος και πρόληψης από επικίνδυνη ρύπανση. Στην απόφαση υπογραμμίζεται, ότι η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα επιτρέψει την άμεση αποκομιδή, προσωρινή αποθήκευση και τη μεταφόρτωση των απορριμμάτων…..


Άρχισαν τα όργανα… Φύλακες γρηγορείτε… Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε χθες η Τρίπολη, με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, ύστερα από αίτημα που υπέβαλε το δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να απομακρυνθούν τα σκουπίδια που, σε πολλές περιοχές της πόλης, υπάρχουν συσσωρευμένα για περίπου σαράντα ημέρες. Η απόφαση του περιφερειάρχη, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, έχει ισχύ έως και τις 10 Ιανουαρίου 2015 και όπως αναφέρει, λήφθηκε για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης, αλλά και για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος και πρόληψης από επικίνδυνη ρύπανση. Στην απόφαση υπογραμμίζεται, ότι η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα επιτρέψει την άμεση αποκομιδή, προσωρινή αποθήκευση και τη μεταφόρτωση των απορριμμάτων.

Με 51 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδρίασε χθες  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν και η «Ενημέρωση και συζήτηση για την πορεία του έργου «Βιοκλιματική ανάπλαση παραλιακής ζώνης Ξυλοκάστρου», για το οποίο, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης "Αριστοναύτες" καταγγέλλει  μεταξύ άλλων. «Ο Σύλλογος μας καταδικάζει την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ.Η. Νιάρου και του δημάρχου κ.Η.Ανδρικόπουλου, κατά την διάρκεια του χθεσινού δ.σ. που αγνοώντας κάθε έννοια δημοκρατικής ευαισθησίας αλλά και σεβασμού στις απόψεις των οργάνων των επαγγελματιών καταστημάτων, του εμπορικού συλλόγου, καθώς και του εκπροσώπου των ιδιοκτητών, απαγόρευσαν να εκφράσουμε τις απόψεις αλλά και να καταθέσουμε την δική μας πρόταση για το θέμα της βιοκληματικής ανάπλασης της δυτικής παραλιακής πλευράς, που απειλεί να εξελιχθεί σε "ΝΕΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΦΡΑΝΤΖΗ " (κάτι μου θυμίζουν οι απαγορεύσεις…. λέτε να έχουμε τα ίδια…??)

Τους λόγους της πολύχρονης στασιμότητας του έργου κατασκευής του φράγματος Ασωπού ζητά να πληροφορηθεί ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Καταθέτοντας σχετική ερώτηση ο Χρίστος Δήμας υπογραμμίζει ότι η σημερινή εικόνα του έργου εγείρει σοβαρά ερωτήματα αναφορικά με την τήρηση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του (τέλη 2015) ενώ ζητά να πληροφορηθεί τις ακριβείς ενέργειες του Υπουργείου προκειμένου οι εργασίες να ξεκινήσουν άμεσα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. «Για την «Πελοπόννησο Πρώτα» η συμμετοχή του Νίκου Πατσαρίνου στο ΔΣ της  Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας  σημαίνει άλλη μία σημαντική θέση ευθύνης σ’ ένα κρίσιμο θεσμικό όργανο. Με συνέπεια η παράταξή μας θα προωθήσει πολιτικές επιλογές για την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και θα επικεντρώσει τις προσπάθειές της στις ιδιαίτερες αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Επίσης, με συνέπεια θα αγωνιστούμε για τη ριζική ανατροπή και την εφαρμογή μια εναλλακτικής πολιτικής εξόδου από την κρίση


Η Δ.Ε.Υ.Α. Σικυωνίων,  ανακοινώσε τη ρύθμιση οφειλών των οφειλετών της μέχρι και σε εξήντα (60) μηνιαίες δόσεις. Στη ρύθμιση υπάγεται υποχρεωτικά το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών με τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, τόκους υπερημερίας, ή τυχόν προβλεπόμενες λοιπές ρήτρες που τις επιβαρύνουν. Αναλόγως του ρυθμιζόμενου ποσού και του αριθμού των δόσεων, δίνεται η δυνατότητα απαλλαγής μέχρι και ποσοστού 100% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης ορίζεται σύμφωνα και με τις ανωτέρω διατάξεις η 31η Δεκεμβρίου 2014. Πληροφορίες Τηλ. : 2742 0 26490, 2742 0 26532 και στο site της Υπηρεσίας: www.deyasik.gr

Περίπου 300 000  νέα λουκέτα αναμένονται στην αγορά το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με εκτίμηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας

Αποδόμηση του success story σε αριθμούς, 3.9 εκ. πολίτες βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ  για το 2013. Το 20% των πλουσιοτέρων Ελλήνων έχει 6.6 φόρες υψηλότερο εισόδημα από το 20% των φτωχότερων συμπολιτών.

Την ίδια ώρα Φιέστα Βρούτση, παρουσία πρωθυπουργού και αντιπροέδρου της κυβέρνησης σήμερα, στο Ζάππειο για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ κατά 6,5 μονάδες έναντι της Ν.Δ. σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας GPO, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Ποσοστό 26,7% στην πρόθεση ψήφου έναντι 20,2% της Νέας Δημοκρατίας συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ  

Καταρρέουν στο Λουξεμβούργο οι κυβερνητικές προσδοκίες για έξοδο από το μνημόνιο.  Ενδεχόμενη χρίση προληπτικής πιστωτικής γραμμής εκ μέρους της  Ελλάδας θα συνοδευτεί με όρους και προϋποθέσεις ξεκαθάρισε, ο επικεφαλής του Γιούρωγκρουπ Γέρουν Ντάισελμπλουμ.

Δριμύ κατηγορώ κατά τους Ευάγγελου Βενιζέλου από 4000 στελέχη του ΠΑΣΟΚ της κίνησης των 75 ζητούν διοργάνωση Συνεδρίου, αναγέννηση του κόμματος, τονίζοντας τη διαφωνία τους με την κυβερνητική σύμπραξη με τη ΝΔ και αφήνουν ανοιχτό το ζήτημα αλλαγής ηγεσίας.

Εντολή για διενέργεια, επείγουσας προκαταρτικής έρευνας έδωσε η εισαγγελέας του Άρειου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει εκτελεστεί το αδίκημα των δωροδοκία Βουλευτή ώστε να εξασφαλιστούν οι 180 ψήφοι για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή με αφορμή δημοσιεύματα στον Κυριακάτικο τύπο στα οποία έκανε αναφορά και ο Πάνος Σκουρλέτης

Έντονος εκνευρισμός στο Μέγαρο Μαξίμου, καλώ τον κ. Τσίπρα να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία, ανέφερε σε ανακοίνωση του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για παράγοντα αποσταθεροποίησης και υποκινητή πολιτικής ανωμαλίας.

Τα δημοσιεύματα είναι εδώ  και καιρό αναρτημένα στο διαδίκτυο, προκαλεί εύλογα ερωτήματα ο χρόνος αντίδρασης της δικαιοσύνης, τόνισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στηλιτεύοντας τις αντιδράσεις Σαμαρά, Βενιζέλου καθώς και τα οργισμένα σχόλια τους.

Δεν θα επανέλθει ο θεσμός των Σχολικών Φυλάκων, διεμήνυσε ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση που είχε  με αντιπροσωπεία των Εκπαιδευτικών και Σχολικών Φυλάκων, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο  για απολύσεις εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα.   

Ακινητοποιημένα από τις 12:00 έως 16:00, θα είναι αύριο, o ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το μετρό και το τραμ, λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοί τους.

Κατά των επεμβάσεων του Συριακού καθεστώτος αλλά και του Ιρακινού στρατού στο Ισλαμικό Κράτος, τάχτηκε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου  

Προκαλώντας φρίκη και αποστροφή το Ισλαμικό Κράτος (IS) υπερηφανεύεται ότι αναβίωσε τη δουλεία ανακοινώνοντας ότι μοίρασε ως «λάφυρα» στους μαχητές του γυναίκες και παιδιά της μειονότητας των Γεζίντι που αιχμαλωτίστηκαν κατά την προέλαση των τζιχαντιστών στο βόρειο Ιράκ.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν  σε τροχαίο δυστύχημα, στο οποίο ενεπλάκησαν τρία λεωφορεία στη νότια Αίγυπτο. Περισσότεροι από 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο ίδιο τροχαίο όταν δύο λεωφορεία συγκρούστηκαν σε αυτοκινητόδρομο έξω από την πόλη Έντφου, βόρεια της Ασουάν, στη συνέχεια, ένα τρίτο λεωφορείο έπεσε επάνω σε ό,τι είχε απομείνει από τα ακινητοποιημένα δύο λεωφορεία.

Αίθριος  καιρός με  Βορειοανατολικούς,  Ανατολικούς  ανέμους  1 - 2  μποφόρ,  σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου