Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Τετάρτη 10-2-2015/07.30 πμ…. Με ιδιαίτερη επισημότητα, γιορτάζει αύριο το Ξυλόκαστρο τον Πολιούχο του Άγιο Βλάσιο. H προγραμματισμένη παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και αναγόρευση του σε Επίτιμο Δημότη Ξυλοκάστρου, ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή, πιθανώς λόγο των Αγροτικών Μπλόκων στον Ισθμό. Απόψε Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, και αύριο, κύρια ημέρα της Εορτής, Όρθρος και στη συνέχεια η πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία, στην οποία θα προστεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος. μετά το πέρας της Θειας Λειτουργίας, θα ακολουθήσει η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Βλασίου, στους δρόμους της πόλεως. Ο Εμπορικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου καλεί τα μέλη του να είναι παρόντα στις εκδηλώσεις. Η προγραμματισμένη Εθελουσία αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου θα πραγματοποιηθεί αύριο κανονικά στα γραφεία του Συλλόγου από τις 09.00 – 13.30…..




Με  ιδιαίτερη επισημότητα, γιορτάζει αύριο το Ξυλόκαστρο τον Πολιούχο του Άγιο Βλάσιο. H προγραμματισμένη παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και αναγόρευση του σε Επίτιμο Δημότη Ξυλοκάστρου, ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή, πιθανώς λόγο των Αγροτικών Μπλόκων στον Ισθμό. Απόψε Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, και αύριο, κύρια ημέρα της Εορτής, Όρθρος και στη συνέχεια η πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία,  στην οποία θα προστεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος. μετά το πέρας της Θειας Λειτουργίας, θα ακολουθήσει η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Βλασίου, στους δρόμους της πόλεως. Ο Εμπορικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου καλεί τα μέλη του να είναι παρόντα στις εκδηλώσεις. Η προγραμματισμένη Εθελουσία αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου θα πραγματοποιηθεί αύριο κανονικά στα γραφεία του Συλλόγου από τις 09.00 – 13.30.

Την "απόβασή τους" στην Αθήνα αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των ανεξάρτητων μπλόκων που συνεδρίασαν χθες βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου. Στην Κορινθία, η νέα εθνική οδός είναι κλειστή στα διόδια του Ισθμού για 16η ημέρα, ενώ η παλιά εθνική κλείνει κατά διαστήματα. Τα μπλόκα συνεχίζονται και στις άλλες περιοχές της Πελοποννήσου. Για έκτακτα περιστατικά υγείας, οι αγρότες ανοίγουν διόδους και επιτρέπουν στα αυτοκίνητα να περάσουν από τα μπλόκα.

Το  Σάββατο στις 9:30  το βράδυ στο "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΑΤΟΥ", ο Πολιτιστικός Σύλλογος "ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ"  και η "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ", διοργανώνουν ΠΑΡΤΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ με σκοπό την Αποστολή Εθελοντών στην ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με 18 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει αύριο στις  5.30   το απόγευμα στο Λουτράκι, το Δημοτικό Συμβούλιο  Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Σικυωνίων, το οποίο βρίσκεται στο τέρμα του Συνοικισμού Κανελλοπούλου στο Κιάτο, λειτουργεί κάθε Σάββατο. Τα παιδιά μπορούν να προσέρχονται με το ποδήλατό τους. Ώρες λειτουργίας : 9:30 πμ -1:30 μμ

Έως τις 15 Φεβρουαρίου θα παραμείνει στο «Κέντρο Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος» Κολοκοτρώνη 4 στην Κόρινθο, η Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου, παρουσιάζει, Έκθεση Ζωγραφικής της Αναστασίας Τέκνου. Ανοιχτό Δευτέρα με Πέμπτη και το Σάββατο 09.00 – 15.00, Παρασκευή  09.00 – 15.00 και 18.00 – 20.00

Η Δημοτική πινακοθήκη Κορίνθου θα φιλοξενήσει από τις 19 Φεβρουαρίου έως τις 11 Μαρτίου την έβδομη ατομική έκθεση του Νεκτάριου Αποσπόρη. Ο καλλιτέχνης μέσα από ένα σύνολο 40 έργων θα παρουσιάσει στο κοινό τη νέα του δουλειά καθώς και έργα από προηγούμενες περιόδους. Εγκαίνια Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου Ώρα 19:00. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα –Σάββατο 09:00-13:00 και Παρασκευή 09:00-13:00 και 18:00-20:00
+++++++++++++


Σε διάλογο για να βρεθούν λύσεις, όχι όμως από μηδενική βάση, κάλεσε τους Αγρότες η Όλγα Γεροβασίλη.

Ζητάμε από την κυβέρνηση πολιτική λύση, όχι καταστολή και ποινικοποίηση του αγώνα μας, δηλώνουμε ότι, δεν θα φύγουμε από την Αθήνα με άδεια χέρια, απαντούν οι Αγρότες της Νίκαιας.

Επ΄ αόριστον κλειστά τα Τέμπη, κλειστά επίσης τα τελωνεία Κήπων, Εξοχής και Ορμενίου, άνοιξε του Προμαχώνα.

Στην οικονομική και κοινωνική Επιτροπή, απέστειλε το υπουργείο εργασίας, το προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, σημειώνοντας ωστόσο ότι, θα υπάρξουν και νέες αλλαγές ενόψει των διαβουλεύσεων με τους δανειστές (τοκογλύφους) και τις εμπλεκόμενες κοινωνικές ομάδες.

Σήμερα, στις 10:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με αντικείμενο το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης το αμέσως επόμενο διάστημα.

Την ανάγκη ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης, τόνισαν κυβερνητική εκπρόσωπος και αξιωματούχοι των Βρυξελλών, ενόψει του  επόμενου Γούρωγκρουπ.

Ο πρόεδρος του Γιούρωγκρουπ δεν ζητά επιπλέον δημοσιονομικά  μέτρα τα οποία πρέπει να πάρει η Ελληνική κυβέρνηση, διευκρινίζει το υπουργείο οικονομικών.

Επίσημη πρώτη χθες για το κίνημα του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, το οποίο «ανοίγει» τα φτερά του με στόχο τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης από τη Γερμανία. Στο ιστορικό θέατρο Volksbuhne του Βερολίνου ο κ. Βαρουφάκης παρουσίασε το διεθνές Κίνημα για τον Εκδημοκρατισμό της Ευρώπης «DiEM25», με κεντρικό σύνθημα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση ή θα εκδημοκρατιστεί ή θα διαλυθεί». Ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα καταχειροκροτούμενος από τους υποστηρικτές του, καλωσόρισε το κοινό στα γερμανικά και συνέχισε μιλώντας στα αγγλικά.

Χαιρετίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το σχέδιο συμμετοχής του ΝΑΤΟ στην προσπάθεια μείωσης των προσφυγικών ροών. Οποιαδήποτε εμπλοκή του ΝΑΤΟ θα αφόρα τα Τουρκικά χωρικά ύδατα, διεμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Εάν οι δημοτικές αρχές υποδείξουν εναλλακτικούς χώρους, τα Κέντρα Μετεγκατάστασης θα μεταφερθούν εκεί το συντομότερο, δήλωσε ο Αλέκος Φλαμπουράρης

Ξεκινά σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η επεξεργασία των διατάξεων του υπουργείου υγείας για την υγειονομική κάλυψη εκατοντάδων χιλιάδων ανασφάλιστων πολιτών.


H Ρωσία κάλεσε την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ να προσέχει τι λέει, καθώς εκείνη υποστήριξε ότι οι αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύει η ρωσική πολεμική αεροπορία στη Συρία έχουν προκαλέσει τον θάνατο αμάχων.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν από αεροπορικό βομβαρδισμό σε ένα νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) στο Τάφας, στην επαρχία Ντεράα της νοτιοδυτικής Συρίας, ανακοίνωσε  η μη κυβερνητική οργάνωση.

Ένας Τούρκος στρατιώτης και 15 μέλη της οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) σκοτώθηκαν σε μάχες στην πόλη Τσιζρέ της νοτιοανατολικής Τουρκίας,  άλλοι τρεις Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν στις μάχες αυτές

Σε οκτώ χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ένας αστυνομικός που υπηρετούσε στην Ισμαηλία της ανατολικής Αιγύπτου, διότι ξυλοκόπησε έναν κρατούμενο μέχρι θανάτου και παραποίησε τα αρχεία της Αστυνομίας

Σεισμός 6,3 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην κεντρική Χιλή,  δεν υπάρχουν ως τώρα αναφορές για μεγάλες ζημιές.

Νεφώσεις, με Ανατολικούς,  Νοτιοανατολικούς ανέμους  2 - 3  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου