Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Παρασκευή 29-1-2015/07.30 πμ…. Το Μπλόκο του Ισθμού επισκέφτηκε χθες το βράδυ ο αγέραστος Μανώλης Γλέζος, σε δηλώσεις στο korinthostv.gr o Μανώλης Γλέζος τόνισε: "Ζητώ για πολλοστή φορά συγνώμη από τον ελληνικό λαό''. Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, δεν παρέλειψε να απολογηθεί ενώπιον του λαού, επειδή, όπως επεσήμανε, εμπιστεύτηκε «ανθρώπους που δεν είδαν τίποτε άλλο εκτός από την εξουσία». «Η κάθε εξουσία συμπεριφέρεται σαν εξουσία», πρόσθεσε αναφερόμενος στη ρίψη χημικών εναντίον των αγροτών στη Θεσσαλονίκη. Μεγάλη είναι η συμπαράσταση στους αγρότες από Συλλόγους, Φορείς και Ιδιώτες. Κλειστή παραμένει η εθνική στα διόδια του Ισθμού. Στο Μπλόκο βρέθηκε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Κορίνθου, μετά τη συμβολική κατάληψη - αποκλεισμό του δικαστικού μεγάρου στην Κόρινθο. Για έκτακτα περιστατικά υγείας, οι αγρότες ανοίγουν διόδους και επιτρέπουν στα αυτοκίνητα να περάσουν από τα μπλόκα της Πελοποννήσου…..




Το Μπλόκο του Ισθμού επισκέφτηκε χθες το βράδυ ο αγέραστος  Μανώλης Γλέζος, σε δηλώσεις στο korinthostv.gr o Μανώλης Γλέζος τόνισε:  "Ζητώ για πολλοστή φορά συγνώμη από τον ελληνικό λαό''. Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, δεν παρέλειψε να απολογηθεί ενώπιον του λαού, επειδή,  όπως επεσήμανε,  εμπιστεύτηκε «ανθρώπους που δεν είδαν τίποτε άλλο εκτός από την εξουσία». «Η κάθε εξουσία συμπεριφέρεται σαν εξουσία», πρόσθεσε αναφερόμενος στη ρίψη χημικών εναντίον των αγροτών στη Θεσσαλονίκη. Μεγάλη είναι  η συμπαράσταση στους αγρότες από Συλλόγους, Φορείς και Ιδιώτες. Κλειστή παραμένει η εθνική στα διόδια του Ισθμού. Στο Μπλόκο βρέθηκε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Κορίνθου, μετά τη συμβολική  κατάληψη - αποκλεισμό του δικαστικού μεγάρου στην Κόρινθο. Για έκτακτα περιστατικά υγείας, οι αγρότες ανοίγουν διόδους και επιτρέπουν στα αυτοκίνητα να περάσουν από τα μπλόκα της Πελοποννήσου.

Σήμερα στις 9 το βράδυ στο Κέντρο Νεότητος Ξυλοκάστρου, ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ & ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ''Ο ΕΡΜΗΣ'',  καλεί όλα τα μέλη του για να αποφασίσουν τη συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 4ης Φεβρουαρίου. Να είμαστε όλοι εκεί.

Αύριο στις 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Δερβενίου. θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τίτλο «Διάβρωση ακτών», την οποία διοργανώνουν από κοινού ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευρωστίνης «Ευ Ζην» και η Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου «Αλκυών». Ως ομιλητές θα συμμετέχουν οι κύριοι Αναγνώστου Χρήστος (Γεωλόγος-Ιζηματολόγος στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών - ΕΛΚΕΘΕ) και Παπαθεοδώρου Γεώργιος (Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών στο τμήμα Γεωλογίας).

Αύριο στις 7 το βράδυ στο «Κέντρο Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος» Κολοκοτρώνη 4 στην Κόρινθο, η Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου, παρουσιάζει, Έκθεση Ζωγραφικής της Αναστασίας Τέκνου. Η έκθεση θα παραμείνει έως τις 15 Φεβρουαρίου, ανοιχτό Δευτέρα με Πέμπτη και το Σάββατο 09.00 – 15.00, Παρασκευή  09.00 – 15.00 και 18.00 – 20.00
+++++++++++++


Νέα τραγωδία στο Αιγαίο με 26 πρόσφυγες να χάνουν τη ζωή τους (10 άνδρες, 6 γυναίκες και 10 παιδιά) όταν ξύλινο σκάφος που μετέφερε 40-50 πρόσφυγες ημιβυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου. Μέχρι αργά χθες βράδυ  είχαν διασωθεί εννέα 9 άτομα (5 άνδρες, 2 γυναίκες και 2 παιδιά) ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων.


Επανέρχονται στο προσκήνιο, τόσο το ενδεχόμενο δημιουργίας τερματικού υγροποίησης του φυσικού αερίου στην Κύπρο, όσο και η κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου που θα συνδέει το Ισραήλ με την Κύπρο και την Κρήτη, ώστε να διοχετεύεται μέσω του Ελληνικού συστήματος στην Ευρώπη, μετά την τριμερή συνάντηση κορυφής ανάμεσα σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ στη Λευκωσία.  

Στην Αθήνα επιστρέφουν μέσα στις επόμενες μέρες οι εκπρόσωποι των δανειστών (τοκογλύφων) για αξιολόγηση που θα ξεκινήσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, δήλωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί. Εμφανίστηκε κατηγορηματικά αρνητικός να συνδεθεί το προσφυγικό πρόβλημα με την Ελληνική αξιολόγηση.

Για άλλο ένα διήμερο έως τις 6 το πρωί της Κυριακής συνεχίζουν από σήμερα την απεργία τους οι Ναυτεργάτες, όπως αποφάσισε χθες η ΠΝΟ

Η Βόρεια Κορέα είναι πράγματι πιθανόν να δοκίμασε βόμβα υδρογόνου, νωρίτερα μέσα στον Ιανουάριο, ανέφερε το αμερικανικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Τοπικές νεφώσεις,  με Βορειοδυτικούς, Δυτικούς ανέμους  3 – 5  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++++

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Πέμπτη 28-1-2015/07.30 πμ…. Κλειστή επ΄ αόριστον και μέχρι νεοτέρας παραμένει η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών Κορίνθου στο ύψος των Διοδίων του Ισθμού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο των διοδίων του Ισθμού σκλήρυναν την στάση τους και ανακοίνωσαν πως τρεις φορές την ημέρα θα κλείνουν και την παλαιά εθνική οδό στο ίδιο σημείο, ενώ ενδέχεται να την κλείσουν και επ αόριστον. Στο μπλόκο του Ισθμού, οι αγρότες της Κορινθίας έχουν ενισχυθεί σημαντικά από αγρότες της Νεμέας και του Φενεού, καθώς και από αγρότες της Λακωνίας από το μπλόκο του Ευρώτα, οι οποίοι έφτασαν από χθες στα διόδια του Ισθμού με πολλά αγροτικά αυτοκίνητα. Για έκτακτα περιστατικά υγείας, οι αγρότες ανοίγουν διόδους και επιτρέπουν στα αυτοκίνητα να περάσουν από τα μπλόκα της Πελοποννήσου…..




Κλειστή επ΄ αόριστον και μέχρι νεοτέρας παραμένει η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών Κορίνθου στο ύψος των Διοδίων του Ισθμού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο των διοδίων του Ισθμού σκλήρυναν την στάση τους και ανακοίνωσαν πως  τρεις  φορές την ημέρα θα κλείνουν και την παλαιά εθνική οδό στο ίδιο σημείο, ενώ ενδέχεται να την κλείσουν και επ αόριστον. Στο μπλόκο του Ισθμού, οι αγρότες της Κορινθίας έχουν ενισχυθεί σημαντικά από αγρότες της Νεμέας και του Φενεού, καθώς και από αγρότες της Λακωνίας από το μπλόκο του Ευρώτα, οι οποίοι έφτασαν από χθες στα διόδια του Ισθμού με πολλά αγροτικά αυτοκίνητα. Για έκτακτα περιστατικά υγείας, οι αγρότες ανοίγουν διόδους και επιτρέπουν στα αυτοκίνητα να περάσουν από τα μπλόκα της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου, σήμερα από τις 08.00 έως 11.00, οι δικηγόροι θα συμμετέχουν στην ολική κατάληψη- αποκλεισμό του δικαστικού μεγάρου στην Κόρινθο. Οι δικηγόροι λένε: «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ» 

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η γέφυρα μήκους 390 μέτρων της Τσακώνας, στα σύνορα Αρκαδίας - Μεσσηνίας. Με την αποπεράτωση του έργου ολοκληρώνεται ο αυτοκινητόδρομος Τρίπολης - Καλαμάτας.  Η κατασκευή της τοξωτής γέφυρας στην πολύπαθη περιοχή της Τσακώνας ξεκίνησε το 2008, κόστισε συνολικά περί τα 22 εκ. ευρώ κι έχει μήκος 390 μέτρα. 260 μέτρα από τον ένα αρμό του τόξου στον άλλο και ύψος τόξου 45 μέτρα, στο πιο ψηλό του σημείο, από το οδόστρωμα. Ο σχεδιασμός της γέφυρας, αλλά και η τοποθεσία της, δίνουν τη δυνατότητα να έχει επιβλητικό χαρακτήρα και να είναι εμφανής από τις μεγάλες οδικές αρτηρίες της Δυτικής Μεσσηνίας.

Το Σάββατο στις 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Δερβενίου. θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τίτλο «Διάβρωση ακτών», την οποία διοργανώνουν από κοινού ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευρωστίνης «Ευ Ζην» και η Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου «Αλκυών». Ως ομιλητές θα συμμετέχουν οι κύριοι Αναγνώστου Χρήστος (Γεωλόγος-Ιζηματολόγος στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών - ΕΛΚΕΘΕ) και Παπαθεοδώρου Γεώργιος (Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών στο τμήμα Γεωλογίας).

Το Σάββατο στις 7 το βράδυ στο «Κέντρο Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος» Κολοκοτρώνη 4 στην Κόρινθο, η Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου, παρουσιάζει, Έκθεση Ζωγραφικής της Αναστασίας Τέκνου. Η έκθεση θα παραμείνει έως τις 15 Φεβρουαρίου, ανοιχτό Δευτέρα με Πέμπτη και το Σάββατο 09.00 – 15.00, Παρασκευή  09.00 – 15.00 και 18.00 – 20.00
+++++++++++++


Στην αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας, Ισραήλ στην ενέργεια, στον τουρισμό, στις θαλάσσιες μεταφορές και την  έρευνα, αναφέρθηκαν στην κοινή συνέντευξη τύπου, Αλέξης Τσίπρας και Μπενζαμίν Νετανιάχου

Στη Λευκωσία σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός για την τριμερή συνάντηση με τους ηγέτες της Κύπρου και του Ισραήλ.

Τρίμηνη προθεσμία δίνει η Κομισιόν στην Ελλάδα, προκειμένου να αποκατασταθούν οι έλεγχοι στα σύνορα, διαφορετικά προειδοποιεί με κλείσιμο των συνόρων από άλλες χώρες μέλη.

Η Ελλάδα ξεπερνά τον εαυτό της προκειμένου να τηρήσει τις υποχρεώσεις της και αναμένουμε από όλους να πράξουν το ίδιο, το κλειδί της διαχείρισης του προσφυγικού βρίσκεται στην Τουρκία, δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες, πολύωροι αποκλεισμοί εθνικών οδών, για σήμερα έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα εγκαίνια της έκθεσης Αγρότικα στη Θεσσαλονίκη.

Δεμένα τα πλοία και σήμερα στα Λιμάνια. Συνεχίζουν την τριήμερη αποχή οι Συμβολαιογράφοι, συνεχίζουν την αποχή και οι Δικηγόροι. Αποκλεισμούς Δημαρχιών έχει προγραμματίσει για σήμερα η ΠΟΕ – ΟΤΑ

Απεργούν σήμερα οι Δημοσιογράφοι σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, ανταποκρινόμενοι στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ, αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για τις αλλαγές ασφαλιστικό. Συγκέντρωση των Δημοσιογράφων στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελληνική κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, εξέθεσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος κατά την ομιλία του στην ομάδα εργασίας του Ευρωκοινοβουλίου.

Την ανάγκη ευρύτερων συναινέσεων, τόνισαν κατά τη συνάντηση τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση του 100% των μετοχών της ΤΡΕΝΟΣΕ, αποφάσισε το ΤΑΙΠΕΔ

Την πληρωμή 7.3 εκ. ευρώ σε 7800 παραγωγούς για ζημιές του 2015, προχωρά ο ΕΛΓΑ

Στο 1.40 ευρώ αυξάνεται το εισιτήριο στις συγκοινωνίες από 1η Φεβρουαρίου, στα 60 λεπτά παραμένει το μειωμένο.

Δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας της Τουρκίας σκότωσαν 20 Κούρδους αντάρτες στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, ενώ 3 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση ανταρτών, ανακοίνωσε το τουρκικό γενικό επιτελείο, ενώ οι αρχές επέκτειναν την απαγόρευση κυκλοφορίας και σε άλλες συνοικίες της μεγαλύτερης πόλης της περιοχής, του Ντιγιάρμπακιρ

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν  σε 3 επιθέσεις βομβιστριών-καμικάζι σε μια αγορά και σε ένα σημείο ελέγχου στην πόλη Τσιμπόκ της βόρειας Νιγηρίας (όπου η Μπόκο Χαράμ είχε απαγάγει 276 μαθήτριες πριν από σχεδόν δύο χρόνια) δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Τοπικές νεφώσεις,  με Βορειοδυτικούς, Δυτικούς ανέμους  3 – 5  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++++