Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Τετάρτη 31-12-2014/07.30 πμ…. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ… ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ 2015… ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ, ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ αλα καρτ… ΜΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΜΑΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ…. Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΠΛΕΟΝ ΟΡΑΤΗ….. στις 25 ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΟΛΟΙ στις ΚΑΛΠΕΣ…. Θα επανέλθουμε με καθημερινές ειδήσεις από τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2014….

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Τρίτη 30-12-2014/07.30 πμ…. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ… ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ 2015… ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ, ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ αλα καρτ… ΜΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΜΑΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ…. Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΠΛΕΟΝ ΟΡΑΤΗ….. στις 25 ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΟΛΟΙ στις ΚΑΛΠΕΣ…. Θα επανέλθουμε με καθημερινές ειδήσεις από τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2014….

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Δευτέρα 29-12-2014/07.30 πμ…. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ… ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ 2015… ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ, ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ αλα καρτ… ΜΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΜΑΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ…. ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΥΝΤΟΜΑ….. Θα επανέλθουμε με καθημερινές ειδήσεις από τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2014….

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Κυριακή 28-12-2014/07.30 πμ…. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ… ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ 2015… ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ, ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ αλα καρτ… ΜΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΜΑΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ…. ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΥΝΤΟΜΑ….. Θα επανέλθουμε με καθημερινές ειδήσεις από τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2014….

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Σάββατο 27-12-2014/07.30 πμ…. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ… ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ 2015… ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ, ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ αλα καρτ… ΜΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΜΑΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ…. ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΥΝΤΟΜΑ….. Θα επανέλθουμε με καθημερινές ειδήσεις από τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2014….

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Παρασκευή 26-12-2014/07.30 πμ…. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ… ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ 2015… ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ, ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ αλα καρτ… ΜΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΜΑΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ…. ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΥΝΤΟΜΑ….. Θα επανέλθουμε με καθημερινές ειδήσεις από τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2014….

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Τετάρτη 24-12-2014/07.30 πμ…. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ… ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ 2015… ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ, ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ αλα καρτ… ΜΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΜΑΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ…. ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΥΝΤΟΜΑ….. Θα επανέλθουμε με καθημερινές ειδήσεις από τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2014….

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Τρίτη 23-12-2014/07.30 πμ…. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Η ομάδα ποδοσφαίρου των μαθητών του ΕΠΑΛ Ξυλοκάστρου και η ομάδα ποδοσφαίρου των μαθητριών του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου κατέκτησαν την πρώτη θέση στο Νομό Κορινθίας στα πλαίσια της Α΄φάσης του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Λυκείων 2014 – 2015. Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος συγχαίρει θερμά και τις δύο σχολικές ομάδες και θα είναι πάντα αρωγός τέτοιων προσπαθειών, επιβραβεύοντας κάθε προσπάθεια και επιτυχία ……





Στα πλαίσια Χριστουγεννιάτικων  εκδηλώσεων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Σήμερα, 17:30-19:30 Δρόμος αγάπης από τα παιδιά του Ε.Π.Α.Λ. Ξυλοκάστρου. 17:30-19:30 Βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά 5-10 ετών από την Πένυ Ρήγα, κοινωνική λειτουργό. 18:00-20:00 Ο Σύλλογος  Προστασίας  του Δάσους «Κυλλήνιος ΄Αδωνις» προσφέρει ζεστό κρασί. 19:00-20:00 Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική  Ξυλοκάστρου  στον εμπορικό δρόμο Ξυλοκάστρου. Διευθυντής Φιλαρμονικής, Δημήτρης Ζαχαρίας. Αύριο 10:30-13:30 Ελάτε για παιχνίδι στο φουσκωτό κάστρο από τον  παιδότοπο  «Mabakita». 18:00-20:00 Ο Σύλλογος Προστασίας του Δάσους «Κυλλήνιος ΄Αδωνις» προσφέρει ζεστό κρασί.  19:00-20:00 Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης με τους μαθητές, τη χορωδία  και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Ευρωστίνης. Καλλιτεχνικός Διευθυντής  Ωδείου, Στέλιος Γκόλγκαρης. Διευθυντής Φιλαρμονικής, Ανδρέας Γλυνιάς. Το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, 10:30-18:00 Τρελό παιχνίδι με φουσκωτά και τραμπολίνο από τον Εμπορικό Σύλλογο Ξυλοκάστρου. Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, 10:00-13:00 Βόλτα με τα άλογα για μικρούς και μεγάλους από τον  Ιππικό Σύλλογο Ξυλοκάστρου «Οι Φίλιπποι», σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ξυλοκάστρου «Ο Ερμής».16:00-18:00 Παραμύθια πασπαλισμένα…με μπόλικο άρωμα Χριστουγέννων. Αφήγηση Ελίνα Μενούνου.18:00-19:30 Εορταστική εκδήλωση του Συλλόγου Ιεροψαλτών «Κυριακός ο Υμνογράφος» στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου, παρουσία του  Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας. 20:30  Εορταστική συναυλία από τη χορωδία «Φιλαρμονία»  Ξυλοκάστρου με ύμνους και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο. Διεύθυνση χορωδίας Ανδρέας Χασάπης, στο θέατρο «Άγγελος Σικελιανός».Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα συγκεντρώνονται τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου. 

Έως και την Παρασκευή, από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, o «Σύλλογος Ξενοδόχων Περιοχής Ξυλοκάστρου» σας προσκαλεί στο χριστουγεννιάτικο σπιτάκι του! Στην πλατεία Αγίου Βλασίου στο Ξυλόκαστρο. Όπως  αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση. «Θέλουμε να μας γνωρίσετε από κοντά: η φιλοξενία ξεκινάει από τη γνωριμία! Γιατί ο τουρισμός είναι πολύ σημαντικός για τον Δήμο μας: θέλουμε να τον συζητήσουμε, να τον οργανώσουμε και να τον υλοποιήσουμε μαζί! Γιατί για να αποκτήσουμε ποιοτικό τουρισμό χρειάζεται συνεργασία: εμείς κι εσείς ενωμένοι με ένα κοινό όραμα! Γιατί θέλουμε να είμαστε μέρος μιας νέας εκκίνησης για το Ξυλόκαστρο: πιο συλλογικής, πιο στοχευμένης και πιο επιτυχημένης! Σας περιμένουμε με το χριστουγεννιάτικο κέφι σας και την επιθυμία σας για δημιουργική συζήτηση! Πληροφορίες: Γραμματεία Συλλόγου 27430 22375»

Λειτούργει και φέτος το καθιερωμένο "Χριστουγεννιάτικο παζάρι του Κ.Α.Π.Η. Ξυλοκάστρου" Τα έσοδα θα διατεθούν για την προμήθεια εποπτικών οργάνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ξυλοκάστρου. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή όλες τις εργάσιμες μέρες του Δεκεμβρίου πρωί 10:00 – 12:00 και απόγευμα Δευτέρα και Πέμπτη 16:00-19:00 Επισκεφτείτε το


Ψηφίστηκε αργά το βράδυ από τη Βουλή η δίμηνη παράταση του μνημονίου που κατατέθηκε μαζί με μια σειρά τροπολογιών σε νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας .

Στο αρχείο τέθηκε η έρευνα για την υπόθεση χρηματισμού του Παύλου Χαικάλη, δεν συντρέχει λόγος άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος του Γιώργου Αποστολόπουλου, καθώς όπως έκρινε ο αντιεισαγγελέας, δεν έγινε απόπειρα δωροδοκίας και οι καταγγελίες θεωρούνται αβάσιμες.

Παρά την ομολογημένη απόπειρα χρηματισμού Βουλευτή, η παραπομπή στο αρχείο της υπόθεσης χωρίς προηγουμένως να έχει διαταχθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, γεννά εύλογα ερωτήματα σε σχέση με την ορθότητα και τη σκοπιμότητα της απόφασης, σχολιάζουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ

Δικαστικό πραξικόπημα η αρχειοθέτηση της έρευνας, τονίζει ο Πάνος Καμμένος.

Βόμβες Βαϊκάλη στη Βουλή, έναν τραπεζίτη και τον επικεφαλής του Ποταμιού, ενέπλεξε στην υπόθεση ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ, επικαλούμενος τη συνομιλία με τον Γιώργο Αποστολόπουλο. Ο Βούρκος δεν θα λερώσει το Ποτάμι, απάντησε ο Σταύρος Θεοδωράκης.  

Στην σημερινή 2η προεδρική εκλογή στρέφεται τώρα το ενδιαφέρον, στις 12 το μεσημέρι η έναρξη της διαδικασίας, απέλπιδες προσπάθειες Σαμαρά για μεταστροφή της στάσης των ανεξάρτητων Βουλευτών. Ανέφικτος ο στόχος των 180 εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιθυμία του Σαμαρά για παράταση του βίου της σημερινής κυβέρνησης, σημαίνει εφαρμογή του mail Χαρδούβελη, δηλαδή των μέτρων που συμφώνησαν κυβέρνηση και τρόικα, το σχόλιο του Πάνου Σκουρλέτη.

Η ΔΗΜΑΡ παραμένει σταθερή στην απόφαση για καταψήφιση, καθώς δεν έχει εξαληφθεί ο στόχος να αλλάξουν οι ασκούμενες πολιτικές, δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης κατά τη Μαραθώνια συνεδρίαση της Κ.Ο και της Εκτελεστικής Επιτροπής. Αβάσιμα και αποπροσανατολιστικά χαρακτηρίζει ο κ. Κουβέλης, τα σενάρια περί διάλυσης της ΔΗΜΑΡ

Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά τη διάλυση της ΔΗΜΑΡ, επισημαίνουν κύκλοι της Κουμουνδούρου.

Καμία σχέση με την πραγματικότητα τα σενάρια περί διάλυσης της ΔΗΜΑΡ, δήλωσε ο Χρίστος Μαχαίρας, επαναλαμβάνοντας την απόφαση των κομματικών οργάνων για καταψήφιση του Σταύρου Δήμα  και στις 3 ψηφοφορίες

Σύμφωνα με νέες δηλώσεις τους δεν θα ψηφίσουν για πρόεδρο, οι Πάρις Μουτσινάς, Έλενα Κουντούρα, Πέτρος Τατσόπουλος, Νίκος Τσούκαλης και Νίκη Φούντα, ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο ο Κώστας Γιοβανόπουλος, θα ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα ο Βασίλης Οικονόμου.

Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μας, οι οποίες ήταν ατυχείς, δήλωσε στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Θόδωρος Παραστατίδης, για επιχείρηση αντιπερισπασμού στην υπόθεση Χαικάλη, έκανε λόγο ο Οδυσσέας Βουδούρης.

Απορρίπτει την κινδυνολογία ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Μανουέλ  Μπαρόζο, σε συνέντευξη του στη Γερμανική Βέλτ και αποκαλύπτει τη συνενοχή της Ελληνικής κυβέρνησης στις αποφάσεις για το Ελληνικό μνημόνιο, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι αυτές λαμβάνοντας πάντα ομόφωνα

Διαφοροποίηση και από την Credit Agricol,   αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές στην Ελλάδα δεν θα είναι εφιάλτης για τις αγορές, υποστηρίζει ο Γαλλικός Όμιλος.

Στις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν την περίοδο της κρίσης, ιδίως  οι Μονογοναικές και Πολυτεκνικές οικογένειες, αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνομιλία που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στο Δημήτριο Κέντρο Δημιουργικής Αποστολής του Οργανισμού Αποστολή. Την ευχή να μην υπάρχουν συσσίτια σε λίγα χρόνια, έκανε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησιάς.  

Πρόταση νόμου για την επαναφορά της 13ης σύνταξης για συντάξεις έως και 700 ευρώ, κατέθεσε η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Εκρηκτική η κατάσταση στο σκέλος των ληξιπρόθεσμων χρεών των ιδιωτών προς το δημόσιο, στα 72.7 δισεκ. ευρώ ανέρχονται πλέον οι ληξιπρόθεσμες οφειλές

Εισβολή στο χώρο συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και επίθεση εναντίον δημοτικών συμβούλων, με αποτέλεσμα 5 εξ αυτών να οδηγηθούν με τραύματα στο νοσοκομείο Αγία Όλγα, πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα φίλαθλοι της ΑΕΚ.

Χωρίς ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ και Τραμ σήμερα από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8 το πρωί, οι εργαζόμενοι ζητούν την κάλυψη των θέσεων εργασίας

Τηλεφωνική επαφή με τους ομολόγους του, της Γαλλίας, της Ουκρανίας Φρανσουά Ολάντ και Πέτρο Ποροσένκο, καθώς και την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελλα Μέρκελ είχε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, στο επίκεντρο των συζητήσεων η Ουκρανική κρίση

Σε 14 συλλήψεις νεοφασιστών προχώρησαν οι Ειδικές Δυνάμεις της Ιταλικής Αστυνομίας με την κατηγορία ότι επιχειρούσαν την επαναδημιουργία της Ακροδεξιάς πολιτικής οργάνωσης Όρντινε Νουέβο.

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμα 60 τραυματίστηκαν μετά από διπλή βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε  σε περιοχή της βόρειας Νιγηρίας. Οι δύο ξεχωριστές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σε μία στάση λεωφορείου και μία αγορά. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό εάν σε αυτές εμπλέκονταν βομβιστές αυτοκτονίας.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν  όταν ένας άνδρας έριξε το ημιφορτηγό που οδηγούσε σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά στο κέντρο της πόλης Ναντ, στη δυτική Γαλλία, Πέντε από τους τραυματίες, συμπεριλαμβανομένου και του οδηγού, νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, σημείωσε η πηγή αυτή.

Αίθριος καιρός με  Βορειοδυτικούς,  Δυτικούς  ανέμους  4 - 5  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.  
+++++++++

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Δευτέρα 22-12-2014/07.30 πμ…. Στα πλαίσια Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Σήμερα, 18:00 Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τα παιδάκια του Ιδιωτικού Νηπιαγωγείου «Χαρταετός». Αύριο 17:30-19:30 Δρόμος αγάπης από τα παιδιά του Ε.Π.Α.Λ. Ξυλοκάστρου. 17:30-19:30 Βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά 5-10 ετών από την Πένυ Ρήγα, κοινωνική λειτουργό. 18:00-20:00 Ο Σύλλογος Προστασίας του Δάσους «Κυλλήνιος ΄Αδωνις» προσφέρει ζεστό κρασί. 19:00-20:00 Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική Ξυλοκάστρου στον εμπορικό δρόμο Ξυλοκάστρου. Διευθυντής Φιλαρμονικής, Δημήτρης Ζαχαρίας. Την Τετάρτη 10:30-13:30 Ελάτε για παιχνίδι στο φουσκωτό κάστρο από τον παιδότοπο «Mabakita». 18:00-20:00 Ο Σύλλογος Προστασίας του Δάσους «Κυλλήνιος ΄Αδωνις» προσφέρει ζεστό κρασί. 19:00-20:00 Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης με τους μαθητές, τη χορωδία και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Ευρωστίνης. Καλλιτεχνικός Διευθυντής Ωδείου, Στέλιος Γκόλγκαρης. Διευθυντής Φιλαρμονικής, Ανδρέας Γλυνιάς. Το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, 10:30-18:00 Τρελό παιχνίδι με φουσκωτά και τραμπολίνο από τον Εμπορικό Σύλλογο Ξυλοκάστρου. Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, 10:00-13:00 Βόλτα με τα άλογα για μικρούς και μεγάλους από τον Ιππικό Σύλλογο Ξυλοκάστρου «Οι Φίλιπποι», σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ξυλοκάστρου «Ο Ερμής».16:00-18:00 Παραμύθια πασπαλισμένα…με μπόλικο άρωμα Χριστουγέννων. Αφήγηση Ελίνα Μενούνου.18:00-19:30 Εορταστική εκδήλωση του Συλλόγου Ιεροψαλτών «Κυριακός ο Υμνογράφος» στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας. 20:30 Εορταστική συναυλία από τη χορωδία «Φιλαρμονία» Ξυλοκάστρου με ύμνους και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο. Διεύθυνση χορωδίας Ανδρέας Χασάπης, στο θέατρο «Άγγελος Σικελιανός».Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα συγκεντρώνονται τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου……




Στα πλαίσια Χριστουγεννιάτικων  εκδηλώσεων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Σήμερα, 18:00 Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τα παιδάκια του Ιδιωτικού Νηπιαγωγείου «Χαρταετός». Αύριο 17:30-19:30 Δρόμος αγάπης από τα παιδιά του Ε.Π.Α.Λ. Ξυλοκάστρου. 17:30-19:30 Βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά 5-10 ετών από την Πένυ Ρήγα, κοινωνική λειτουργό. 18:00-20:00 Ο Σύλλογος  Προστασίας  του Δάσους «Κυλλήνιος ΄Αδωνις» προσφέρει ζεστό κρασί. 19:00-20:00 Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική  Ξυλοκάστρου  στον εμπορικό δρόμο Ξυλοκάστρου. Διευθυντής Φιλαρμονικής, Δημήτρης Ζαχαρίας. Την Τετάρτη 10:30-13:30 Ελάτε για παιχνίδι στο φουσκωτό κάστρο από τον  παιδότοπο  «Mabakita». 18:00-20:00 Ο Σύλλογος Προστασίας του Δάσους «Κυλλήνιος ΄Αδωνις» προσφέρει ζεστό κρασί.  19:00-20:00 Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης με τους μαθητές, τη χορωδία  και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Ευρωστίνης. Καλλιτεχνικός Διευθυντής  Ωδείου, Στέλιος Γκόλγκαρης. Διευθυντής Φιλαρμονικής, Ανδρέας Γλυνιάς. Το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, 10:30-18:00 Τρελό παιχνίδι με φουσκωτά και τραμπολίνο από τον Εμπορικό Σύλλογο Ξυλοκάστρου. Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, 10:00-13:00 Βόλτα με τα άλογα για μικρούς και μεγάλους από τον  Ιππικό Σύλλογο Ξυλοκάστρου «Οι Φίλιπποι», σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ξυλοκάστρου «Ο Ερμής».16:00-18:00 Παραμύθια πασπαλισμένα…με μπόλικο άρωμα Χριστουγέννων. Αφήγηση Ελίνα Μενούνου.18:00-19:30 Εορταστική εκδήλωση του Συλλόγου Ιεροψαλτών «Κυριακός ο Υμνογράφος» στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου, παρουσία του  Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας. 20:30  Εορταστική συναυλία από τη χορωδία «Φιλαρμονία»  Ξυλοκάστρου με ύμνους και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο. Διεύθυνση χορωδίας Ανδρέας Χασάπης, στο θέατρο «Άγγελος Σικελιανός».Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα συγκεντρώνονται τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου. 

Έως και την Παρασκευή, από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, o «Σύλλογος Ξενοδόχων Περιοχής Ξυλοκάστρου» σας προσκαλεί στο χριστουγεννιάτικο σπιτάκι του! Στην πλατεία Αγίου Βλασίου στο Ξυλόκαστρο. Όπως  αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση. «Θέλουμε να μας γνωρίσετε από κοντά: η φιλοξενία ξεκινάει από τη γνωριμία! Γιατί ο τουρισμός είναι πολύ σημαντικός για τον Δήμο μας: θέλουμε να τον συζητήσουμε, να τον οργανώσουμε και να τον υλοποιήσουμε μαζί! Γιατί για να αποκτήσουμε ποιοτικό τουρισμό χρειάζεται συνεργασία: εμείς κι εσείς ενωμένοι με ένα κοινό όραμα! Γιατί θέλουμε να είμαστε μέρος μιας νέας εκκίνησης για το Ξυλόκαστρο: πιο συλλογικής, πιο στοχευμένης και πιο επιτυχημένης! Σας περιμένουμε με το χριστουγεννιάτικο κέφι σας και την επιθυμία σας για δημιουργική συζήτηση! Πληροφορίες: Γραμματεία Συλλόγου 27430 22375»

Λειτούργει και φέτος το καθιερωμένο "Χριστουγεννιάτικο παζάρι του Κ.Α.Π.Η. Ξυλοκάστρου" Τα έσοδα θα διατεθούν για την προμήθεια εποπτικών οργάνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ξυλοκάστρου. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή όλες τις εργάσιμες μέρες του Δεκεμβρίου πρωί 10:00 – 12:00 και απόγευμα Δευτέρα και Πέμπτη 16:00-19:00 Επισκεφτείτε το


Ομολογία προσωπικής ήττας από τον Αντώνη Σαμαρά που αναγνωρίζει ότι δεν είναι δυνατή η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Σε ύστατο ελιγμό προκειμένου να αποφύγει τις κάλπες προχώρησε, υποσχόμενος σε Βουλευτές να αποστατήσουν και να συμμετάσχουν σε νέα διευρυμένη κυβέρνηση. Συναίνεση  για την εκλογή προέδρου και αναθεώρηση του Συντάγματος, ζήτησε από τους Βουλευτές με διάγγελμα του ο Αντώνης Σαμαράς, υποσχόμενος διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος και εκλογές στο τέλος του 2015. Εξαπέλυσε συκοφαντίες εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, ότι πρωταγωνιστεί  στο όργιο αστήρικτων και άθλιων κατηγοριών για δήθεν προσπάθεια εξαγοράς Βουλευτών σε συνεργασία με τον Πάνο Κομμένο

Εκλογές πριν τον Ιούνιο του 2016 ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και απεύθυνε έκκληση για Εθνική συναίνεση

Μπορεί ο κ. Σαμαράς να τάζει σε διάφορους συμμετοχή σε νέα κυβερνητικά σχήματα, μπορεί να τον τρομάζουν τα σχεδία διαφόρων συστημικών κέντρων για κυβερνήσεις ειδικού σκοπού, πιο πολύ όμως φοβάται την κρίση του Ελληνικού λαού που δεν θα μπορέσει τελικός να αποφύγει, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ

«Μετά την αποτυχία προσέλκυσης βουλευτών, με προσκλήσεις, απειλές και απόπειρες χρηματισμού, ο κ. Σαμαράς βγάζει στο σφυρί υπουργικούς θώκους.» σχολίασε, Πάνος Καμμένος,

Δεν θα συγκεντρωθεί ο αριθμός των 180 βουλευτών, στην τρίτη ψηφοφορία και η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές, εκτίμησε, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας,

Παράταση του βίου της σημερινής κυβέρνησης, σημαίνει παράταση των αδιεξόδων πολιτικών, η χώρα έχει ανάγκη πολιτικής αλλαγής, το σχόλιο της ΔΗΜΑΡ

Μια αβεβαιότητα πλανιέται πάνω από την Ελλάδα, πολύ σύντομα η χώρα θα έχει άλλη κυβέρνηση, κυβέρνηση της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας, κυβέρνηση σωτηρίας με κορμό την αριστερά, τη δική σας κυβέρνηση, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας  στην ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη. Κάποιοι στην Ευρώπη επιτέλους άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι, μόνο στην Ελλάδα υπάρχει ένας πρωθυπουργός του καφενείου που μιλάει για φυγή καταθέσεων, συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι, αυτές τις ήμερες δεν κρίνεται στη Βουλή η εκλογή προέδρου, κρίνεται αν θα μπούμε βαθύτερα στο τούνελ, όπως το περιγράφει το γνωστό e-mail  Χαρδούβελη. Ο Αλέξης Τσίπρας, επισκέφτηκε τον Έβρο, την περιοχή Φερών και τον πλημμυρισμένο οικισμό Πόρου.

Άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του φερόμενου ως μεσάζοντα Γιώργου Αποστολόπουλου, ζήτησε στην κατάθεση του ο Παύλος Χαικάλης, ενώ ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα το σύνολο του καταγεγραμμένου υλικού, απείλησε με μήνυση τον πρωθυπουργό για ψευδή καταμήνυση εναντίον του.

Το κατώφλι του Εισαγγελέα πέρασε και ο Πάνος Καμμένος, καθώς όπως είπε αν δεν κατέθετε χθες οι εισαγγελικές αρχές θα έβαζαν στο αρχείο την υπόθεση.

Τερμάτισε η κυβέρνηση το κοντέρ των τροπολογιών της τελευταίας στιγμής, αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ από τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για την εισφορά σε γη και τις απαλλοτριώσεις. Με 43 τροπολογίες εγκρίθηκε τελικά το νομοσχέδιο του υπουργείου περιβάλλοντος.

Με διαδικασίες εξπρές και η παράδοση του λιμανιού στην ΚΟΣΚΟ με την κύρωση του λεγόμενου φιλικού διακανονισμού. 132 συνολικά οι τροπολογίες σε 2 νομοσχέδια.

Με τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας που συζητείτε σήμερα θα κυρωθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για παράταση του μνημονίου μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Επέστρεψε στην Κύπρο ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, μετά την επέμβαση στην καρδιά

Μικρή αύξηση κατά 1,83% εμφανίζει το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων που αναζητούν εργασία για τον Οκτώβριο 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), ενώ μειώθηκε κατά 9,61% ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων, που ανέρχεται σε 100.399.

Οδηγός έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε περαστικούς φωνάζοντας «ο Θεός είναι μεγάλος» (Allahu Akbar) στην γαλλική πόλη Ντιζόν, τραυματίζοντας ένδεκα ανθρώπους, δύο από τους οποίους σοβαρά.

Η Συρία ανακοίνωσε,  ότι ένα ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέπεσε στην επαρχία Κουνεϊτρά, κοντά στα Υψίπεδα του Γκολάν. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές εάν καταρρίφθηκε ή συνετρίβη.

Άνοιξε, μετά από δύο μήνες, το συνοριακό πέρασμα από τη Γάζα προς την Αίγυπτο. Διέλευση από τη Ράφα

Στον απόηχο του διπλού φόνου αστυνομικών στη Νέα Υόρκη, ένας αστυνομικός στη Φλόριντα πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε την Κυριακή εν ώρα υπηρεσίας. Τρίτο φονικό αστυνομικού στις ΗΠΑ

Τοπικές νεφώσεις με  Βορειοανατολικούς,  Νοτιοανατολικούς  ανέμους  1 - 5  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.  
+++++++++