Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Παρασκευή 31-10-2014/ 07.30 πμ…… Διακανονισμό και δόσεις στους οφειλέτες ανακοίνωσε ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. «Όσοι οφείλουν διάφορα ποσά προς τον Δήμο, έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν με αίτηση η εξόφληση της οφειλής τους να γίνει με μηνιαίες δόσεις με ταυτόχρονη απαλλαγή τους από προσαυξήσεις και πρόστιμα (ανάλογα την κάθε περίπτωση από 10% μέχρι 100%), σταματώντας έτσι τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης που ήδη έχουν ληφθεί, όπως δέσμευση Α.Φ.Μ. στις Δ.Ο.Υ., παραγγελίες κατάσχεσης ακινήτων, κινητών και τραπεζικών λογαριασμών. Το δικαίωμα υποβολής αίτησης ισχύει μέχρι την 30-11-2014 και για κάθε πληροφορία θα πρέπει να απευθύνεστε στις υπηρεσίες του Δήμου. Πληροφορίες: 27433-60246, 2743360207 2743360204»…..




Διακανονισμό και δόσεις στους οφειλέτες ανακοίνωσε ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.  «Όσοι οφείλουν διάφορα ποσά προς τον Δήμο, έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν με αίτηση  η εξόφληση της οφειλής τους να γίνει με μηνιαίες δόσεις με ταυτόχρονη απαλλαγή τους από προσαυξήσεις και πρόστιμα (ανάλογα την κάθε περίπτωση από 10% μέχρι 100%), σταματώντας έτσι τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης που ήδη έχουν ληφθεί, όπως δέσμευση Α.Φ.Μ. στις Δ.Ο.Υ., παραγγελίες κατάσχεσης ακινήτων, κινητών και τραπεζικών λογαριασμών. Το δικαίωμα υποβολής αίτησης ισχύει μέχρι την 30-11-2014 και για κάθε πληροφορία θα πρέπει να απευθύνεστε στις υπηρεσίες του Δήμου. Πληροφορίες: 27433-60246, 2743360207 2743360204»

Διακανονισμός και από την "Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης" (Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.Ε.). Οι καταναλωτές που έχουν βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 30/9/2014, μπορούν να   προσέλθουν άμεσα στην Υπηρεσία και να υπαχθούν με αίτησή τους στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του Νόμου: Μέγιστος αριθμός δόσεων (40)     Ελάχιστο ποσό δόσης 40€

«Για μια ακόμη φορά, αντί για απαντήσεις στους ελέγχους που διενεργεί η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο κ. Τατούλης εκτράπηκε στο να χαρακτηρίσει «καταδότες» όσους ζητούν ενημέρωση και διαφάνεια στην εκτέλεση έργων και στην oορθολογική χρήση του δημόσιου χρήματος. Ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη, η κοινωνία βοά και η Περιφερειακή Αρχή σιωπά. Συνεχίζει να αποκρύπτει στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα έργα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της OLAF. Ακόμη και σήμερα απαιτούμε να ενημερωθεί η Πελοποννησιακή κοινωνία για τη αλληλογραφία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου…. Αποδεικνύεται πλέον ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις προς δημάρχους και φορείς για ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ 2007-2013, εξυπηρετούσαν μονάχα ψηφοθηρικές μικροπολιτικές πρακτικές του κ. Τατούλη….» Αναφέρει μεταξύ άλλων, Δελτίο Τύπου, από  την ¨ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΑ¨

Σημαντικά ευρήματα καταποντισμένων λιμενικών εγκαταστάσεων στον αρχαίο λιμένα της Κορίνθου στο Λέχαιο, βγήκαν στο φως κατά την περίοδο 2013- 2014. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, μέσω του προγράμματος Λιμένος Λεχαίου, που αποτελεί μια συνεργασία της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, του SΑΧΟ-Institute, University of Copenhagen και του Ινστιτούτου της Δανίας στην Αθήνα, αποκαλύφθηκαν και αποτυπώθηκαν 2.750 τμ καταποντισμένων λιμενικών εγκαταστάσεων, οι οποίες εκτείνονται σε 911 μέτρα ακτογραμμής. Μεταξύ άλλων εντοπίστηκαν 1. Στην ανατολική πλευρά του αρχαίου λιμένα εντοπίστηκαν τα κατάλοιπα του διαύλου εισόδου (Entrance Channel) στο λιμάνι. 2. Στην είσοδο του διαύλου εντοπίστηκαν τα κατάλοιπα οκτώ (8) ξυλοτύπων θεμελίωσης. Παράλληλα, διεξήχθησαν γεωφυσικές έρευνες σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών χρησιμοποιώντας «3D parametric sub-bottom profiler».

Με 2 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει σήμερα  στις  μία το μεσημέρι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «Στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης, καλούμε όλες τις φίλες και όλους τους φίλους να γίνουν μέλη της Εθελοντικής Οργάνωσης του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, και να συμμετέχουν  ενεργά σε διάφορους τομείς. Όλοι είναι απαραίτητοι και αναγκαίοι. Η κοινωνική προσφορά στις μέρες μας είναι εσωτερική ανάγκη και ο καθένας μας και η κάθε μία, μέσα από τον εθελοντισμό, θα νιώσει τη χαρά της προσφοράς, της δημιουργίας και της αλληλεγγύης. Ας αναδείξουμε τον εθελοντισμό, ως κυρίαρχη δύναμη αντιμετώπισης της ανθρώπινης και οικονομικής  κρίσης, που μαστίζει την κοινωνία μας, σήμερα. Πληροφορίες: Αγγελική Κλειώση (Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Παιδείας)  τηλ. 6940973973 και 2743360203»

Αύριο και την Κυριακή  στις 8:30 το βράδυ, η Κεντρική Σκηνή του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘’Απόλλων’’ Περιγιαλίου μετά από 19 χρόνια θεατρικής παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της πατρίδας μας αλλά και της Ευρώπης, (Γερμανία-Ρουμανία) θα παρουσιάσει για πρώτη φορά έργο της στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, την Βραβευμένη παράσταση ‘’ΚΟΜΕΝΤΙΑ’’ η (πάλη χωρικών και Βασιλιά),του συμπατριώτη μας Γιώργου Σκούρτη, σε μουσική Σταύρου Ξαρχάκου, μετά από 20 παραστάσεις στο θέατρο Περιγιαλίου.   Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείο του δήμου Κορινθίων. Είσοδος 5 ευρώ.

Την Δευτέρα  στις  7μ.μ. στο Δημαρχείο του Κιάτου (αίθουσα θεάτρου),  η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σικυωνίων διοργανώνει, εκδήλωση-ανοιχτή συνέλευση με θέμα: ‘’Συζητάμε για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο’’ Είστε όλοι Καλεσμένοι.

Την Δευτέρα στις 6.30 μ.μ., στο Εμπορικό Επιμελητήριο Κορίνθου. ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, διοργανώνει μια ενδιαφέρουσα  επιμορφωτική συνάντηση, σε συνεργασία με την σχολική σύμβουλο φιλολόγων κ. Μαρία Κεκροπούλου και την Α & Β ΕΛΜΕ Ν. Κορινθίας. Θα μιλήσουν : Ο κ. Αριστείδης Ν. Δουλαβέρας, Αναπληρωτής Καθηγητής Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και η   κ. Μαρία Κεκροπούλου, Διδάκτωρ  Ιστορίας, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων  Κορινθίας

O Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης  κ. Δημήτριος Κάσσιος θα δέχεται τους δημότες στο Δημαρχείο στο Δερβένι κάθε Δευτέρα   8:00-10:00 π.μ..


Αδειάζει εκ νέου το ΔΝΤ την κυβέρνηση, δεν επιστρέφει η τρόικα στην Αθήνα αν δεν αναληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες, αποσαφήνισε ο εκπρόσωπος του ταμείου Τζέιμς Ράις, επιπλέον χαρακτήρισε επισφαλή την πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές.

Την νέα εμπλοκή με τους δανειστές επιχειρεί να διαψεύσει η κυβέρνηση, η τρόικα θα επιστρέψει το ταχύτερο δυνατό, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση του με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μαξίμου.

Συνάντηση Σαμαρά Βενιζέλου χθες στο Μαξίμου, στο επίκεντρο οι απαιτήσεις των δανειστών και τα ζητήματα του υπουργείου Αμύνης. Το ταχύτερων δυνατό η επιστροφή της τρόικας, υπάρχει σχέδιο, διαμηνύουν κυβερνητικά στελέχη.

Με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία συμφωνία που να δημιουργεί αρνητικά τετελεσμένα, επεσήμανε ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Ουρές και ταλαιπωρίες στις τράπεζες, οι πολίτες έσπευσαν να εισπράξουν τις συντάξεις τους και να πληρώσουν του ΕΝΦΙΑ, καθώς σήμερα λήγει η προθεσμία για την καταβολή της 2ης δόσης.

Με πειθαρχικές και ποινικές διώξεις απειλεί τους φοιτητές οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις διαγραφές και την παραχώρηση της φύλαξης των Πανεπιστημίων σε ιδιωτικές εταιρείες και διέκοψαν  τη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, ο πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούν σήμερα στη μια το μεσημέρι εργαζόμενοι και φορείς, έξω από το Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ, λέγοντας Όχι στο κλείσιμο του νοσοκομείου.

Να αποζημιωθούν άμεσα και χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια όλοι οι πληγέντες από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Αττική, ζητούν 21 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.

Τουλάχιστον 220 μέλη μιας φυλής εκτέλεσαν μέλη του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ. Η φυλή ήταν αντίθετη στην κατάληψη εδαφών από τους τζχαντιστές δυτικά της Βαγδάτης. Δύο μαζικοί τάφοι βρέθηκαν, οι οποίοι περιείχαν περίπου 300 σορούς μελών της σουνιτικής φυλής Αλμπού Νιμρ. Τα θύματα ήταν άνδρες μεταξύ 18 και 55 ετών.

Έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε ο στρατός, μετά τις ταραχές στην Μπουρκίνα Φάσο. Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωσε τη διάλυση του Κοινοβουλίου και τη συγκρότηση μιας νέας, μεταβατικής κυβέρνησης που θα παραμείνει στην εξουσία το πολύ για 12 μήνες, μετά τις αιματηρές διαδηλώσεις που ξέσπασαν στην πρωτεύουσα Ουαγκαντουγκού εναντίον του προέδρου Μπλεζ Κομπαορέ.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ανοίγει πάλι την Πλατεία των Τζαμιών στην ανατολική Ιερουσαλήμ, απαγορεύοντας όμως την πρόσβαση στους άνδρες κάτω των 50 ετών, μετά την ένταση στην ανατολική Ιερουσαλήμ.

7 Ουκρανοί στρατιώτες και ένας πολίτης σκοτώθηκαν στην Ανατολική Ουκρανία, όπου μαίνονται οι εχθροπραξίες το τελευταίο 24ωρο.

Συμφωνία για τον εφοδιασμό της Ουκρανίας με φυσικό αέριο από τη Ρωσία υπέγραψαν στις Βρυξέλλες οι δύο χώρες και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Σκοπός της συμφωνίας είναι η παροχή φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην γειτονική της χώρα.

Βροχές με Βορειοανατολικούς ανέμους  4  μποφόρ,  σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Πέμπτη 30-10-2014/ 07.30 πμ…… Σε Επιστολή προς τον βουλευτή Κορινθίας κ. Δήμα, η "Γ.Συνέλευση Εκπ/κών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας" αναφέρει μεταξύ άλλων. «Σε επερώτησή σας στη βουλή των Ελλήνων, μεταξύ των άλλων, ρωτάτε τον κ. υπουργό Παιδείας για ποιο λόγο οι συνδικαλιστικές συνελεύσεις θα πρέπει να πραγματοποιούνται εντός ωραρίου εργασίας σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των κρατών της Ε.Ε.... Αλήθεια κύριε βουλευτά, το πρόβλημα της ελληνικής εκπαίδευσης είναι η ημέρα αυτή;... Εμείς οι κορίνθιοι Εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα περιμέναμε να δείχνατε ανάλογη ευαισθησία και στα εξής : Στην έλλειψη Εκπαιδευτικών για την εύρυθμη λειτουργία των Σχολείων του νομού μας... Στις συγχωνεύσεις τμημάτων με μαθητές ακόμη και άνω των 25 μαθητών... Θα περιμένουμε λοιπόν το ενδιαφέρον σας για τη μόρφωση του Ελληνόπουλου να βρει την πραγματική του πορεία και μαζί να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον για την ελληνική εκπαίδευση προς όφελος της κοινωνίας.....»


Σε Επιστολή προς τον βουλευτή Κορινθίας κ. Δήμα, η "Γ.Συνέλευση Εκπ/κών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας" αναφέρει μεταξύ άλλων. «Σε επερώτησή σας στη βουλή των Ελλήνων, μεταξύ των άλλων, ρωτάτε τον κ. υπουργό Παιδείας για ποιο λόγο οι συνδικαλιστικές συνελεύσεις θα πρέπει να πραγματοποιούνται εντός ωραρίου εργασίας σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των κρατών της Ε.Ε.... Αλήθεια κύριε βουλευτά, το πρόβλημα της ελληνικής εκπαίδευσης είναι η ημέρα αυτή;... Εμείς οι κορίνθιοι Εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα περιμέναμε να δείχνατε ανάλογη ευαισθησία και στα εξής : Στην έλλειψη Εκπαιδευτικών για την εύρυθμη λειτουργία των Σχολείων του νομού μας... Στις συγχωνεύσεις τμημάτων με μαθητές ακόμη και άνω των 25 μαθητών... Θα περιμένουμε λοιπόν το ενδιαφέρον σας για τη μόρφωση του Ελληνόπουλου να βρει την πραγματική του πορεία και μαζί να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον για την ελληνική εκπαίδευση προς όφελος της κοινωνίας.....»

Σήμερα στις 2 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, συνεδριάζει η Επιτροπή Δημοτικής  Διαβούλευσης του Δήμου, με θέμα   «Γνωμοδότηση επί του προϋπολογισμού του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης οικονομικού έτους 2015».

Με 2 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει αύριο  στις  μία το μεσημέρι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Σύμφωνα με ανακοίνωση της "Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης" (Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.Ε.). Οι καταναλωτές που έχουν βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 30/9/2014, μπορούν να   προσέλθουν άμεσα στην Υπηρεσία μας και να υπαχθούν με αίτησή τους στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του Νόμου: Μέγιστος αριθμός δόσεων (40)     Ελάχιστο ποσό δόσης 40€

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «Στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης, καλούμε όλες τις φίλες και όλους τους φίλους να γίνουν μέλη της Εθελοντικής Οργάνωσης του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, και να συμμετέχουν  ενεργά σε διάφορους τομείς. Όλοι είναι απαραίτητοι και αναγκαίοι. Η κοινωνική προσφορά στις μέρες μας είναι εσωτερική ανάγκη και ο καθένας μας και η κάθε μία, μέσα από τον εθελοντισμό, θα νιώσει τη χαρά της προσφοράς, της δημιουργίας και της αλληλεγγύης. Ας αναδείξουμε τον εθελοντισμό, ως κυρίαρχη δύναμη αντιμετώπισης της ανθρώπινης και οικονομικής  κρίσης, που μαστίζει την κοινωνία μας, σήμερα. Πληροφορίες: Αγγελική Κλειώση (Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Παιδείας)  τηλ. 6940973973 και 2743360203»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ" σχετικά με την πρόταση για νόμιμη και οριστική λύση του προβλήματος με τα αδέσποτα ζώα στην Κόρινθο. Ο επικεφαλής της "ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ", Βασίλης Νανόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Ζαχαριάς και ο πρόεδρος της φιλοζωικής οργάνωσης "Κορινθία Προστασία Αστικής Πανίδας", Βασίλης Μεϊδάνης, ανέλυσαν τις πτυχές της πρότασης για την οριστική λύση ενός αδικαιολόγητα χρονίζοντος προβλήματος της πόλης της Κορίνθου που δημιουργεί αναστάτωση στην καθημερινότητα των πολιτών και των επισκεπτών.

Τον προγραμματισμό της κυβέρνησης προκειμένου να αξιοποιηθούν πλήρως τα χρήματα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Παγκοσμιοποίησης (ΕΤΠ) για τη στήριξη των ανέργων την περίοδο 2014-2020 ζητά να πληροφορηθεί ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας ασκώντας σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Το Σάββατο  και την Κυριακή  στις 8:30 το βράδυ, η Κεντρική Σκηνή του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘’Απόλλων’’ Περιγιαλίου μετά από 19 χρόνια θεατρικής παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της πατρίδας μας αλλά και της Ευρώπης, (Γερμανία-Ρουμανία) θα παρουσιάσει για πρώτη φορά έργο της στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, την Βραβευμένη παράσταση ‘’ΚΟΜΕΝΤΙΑ’’ η (πάλη χωρικών και Βασιλιά),του συμπατριώτη μας Γιώργου Σκούρτη, σε μουσική Σταύρου Ξαρχάκου, μετά από 20 παραστάσεις στο θέατρο Περιγιαλίου.   Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείο του δήμου Κορινθίων. Είσοδος 5 ευρώ.

Την Δευτέρα στις 6.30 μ.μ., στο Εμπορικό Επιμελητήριο Κορίνθου. ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, διοργανώνει μια ενδιαφέρουσα  επιμορφωτική συνάντηση, σε συνεργασία με την σχολική σύμβουλο φιλολόγων κ. Μαρία Κεκροπούλου και την Α & Β ΕΛΜΕ Ν. Κορινθίας. Θα μιλήσουν : Ο κ. Αριστείδης Ν. Δουλαβέρας, Αναπληρωτής Καθηγητής Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και η   κ. Μαρία Κεκροπούλου, Διδάκτωρ  Ιστορίας, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων  Κορινθίας

O Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης  κ. Δημήτριος Κάσσιος θα δέχεται τους δημότες στο Δημαρχείο στο Δερβένι κάθε Δευτέρα   8:00-10:00 π.μ..

Νέο ράπισμα στην κυβερνητική στρατηγική από το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής, διατυπώνει την άποψη ότι, δεν έχει διαμορφωθεί ακόμη ένα εθνικό πρόγραμμα μετά το τρέχων μνημόνιο και αμφισβητείτε ευθέως η πρόβλεψη του προσχεδίου του προϋπολογισμού για ρυθμό ανάπτυξης 2.9%

Η νέα παραλλαγή του μνημονίου μέσω προληπτικής γραμμής στήριξης με τους δυσμενείς όρους που θα συνοδεύουν τη συμφωνία στο επίκεντρο της συνάντησης Γκίκα Χαρδούβελη, Βόλφγκαν Σόιμπλε στο Βερολίνο. Συζητάμε μια κοινά αποδεκτή λύση την επόμενη μέρα, τόνισε αμέσως μετά ο Έλληνας υπουργός οικονομικών

Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου στις 2μιση το μεσημέρι στο μέγαρο Μαξίμου ενόψει την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα.

Σήμερα στις μια και μισή το μεσημέρι, η συνάντηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα με τον Αλέξη Τσίπρα.

Κατ ιδίαν συνάντηση είχαν χθες ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής σε κεντρικό ξενοδοχείο

Έως το τέλος της εβδομάδας σύμφωνα με πληροφορίες η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, απομακρύνεται το ενδεχόμενο  να ρίξουν χρήματα στην πραγματική οικονομία οι τράπεζες, καθώς κρύβουν δισεκ. κόκκινων δανείων.

Αποτράπηκαν τελικά μετά την κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και τη συγκέντρωση έξω από το Ειρηνοδικείο Νέας Ιώνιας οι πλειστηριασμοί 2 κατοικιών πολιτών από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η κυβέρνηση εμπαίζει τις καθαρίστριες που η ιδία παράνομα απέλυσε, επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Νέα Περιφερειακή Αρχή Αττικής.

Τρίωρη στάση εργασίας, από τις 11:00 έως τις 14:00, θα πραγματοποιήσουν σήμερα  οι εργαζόμενοι στο μετρό, τον ΗΣΑΠ και το τραμ, προκειμένου να δώσουν το παρών στις γενικές συνελεύσεις του κλάδου τους.

Με νέες κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Ένορκη προκαταρτική εξέταση για τις αιτίες της πρόσφατης πλημμύρας και το ενδεχόμενο ύπαρξης ευθηνών, διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Πειραιά  

Οριστικά και αμετάκλητα αθωώθηκαν οι κατηγορούμενοι για τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον Μεταναστών στην Νέα Μανωλάδα  Ηλείας

Υποδοχή ηρώων επεφύλαξαν οι Κούρδοι της Τουρκίας στους πεσμεργκά που περνούν τα σύνορα της χώρας για να μεταβούν στη Συρία, γίνονται δεκτοί  ως ήρωες απελευθερωτές και μάλιστα ανήμερα της 91ης επετείου της ανακήρυξης της Τουρκικής Δημοκρατίας, της μεγαλύτερης εθνικής εορτής για τους Τούρκους.

Δύο αυτοσχέδιες βόμβες με βαρέλια έριξε ελικόπτερο του συριακού στρατού εναντίον ενός καταυλισμού στην επαρχία Ιντλίμπ, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες, ενώ σε οπτικοακουστικό υλικό φαίνονται απανθρακωμένα και διαμελισμένα πτώματα να κείτονται παντού. Το Συριακό Παρατηρητήριο ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) αναφέρει, οτι τουλάχιστον 10 άνθρωποι εχασαν τη  ζωή τους  και  δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν

Άγνωστοι εκτόξευσαν  δύο όλμους προς το κτίριο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, στο κέντρο των Σκοπίων. Όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, ο ένας όλμος βρέθηκε σφηνωμένος στην πρόσοψη του κτηρίου και ο άλλος στην οροφή του.

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε  ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένη δραστηριότητα ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών πάνω από τον Ατλαντικό και τη Μαύρη Θάλασσα, καθώς και μαχητικών πάνω από τη Βαλτική, σε μία περίοδο έντασης ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι εκτιμάται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους από κατολισθήσεις λάσπης που «κατάπιαν» δεκάδες σπίτια στη μικρή κοινότητα Μπαντούλα της Σρι Λάνκα. Ο απολογισμός αναμένεται βαρύτερος, καθώς συνολικά πάνω από 300 άνθρωποι έχουν καταγραφεί ως αγνοούμενοι.

Στην επόμενη φάση του κυπέλου Ελλάδος προκρίθηκαν, Αστέρας Τρίπολης και Βέροια.

Τοπικές νεφώσεις με Βορειοανατολικούς, Βόρειους ανέμους  2  μποφόρ,  σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++