Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Τετάρτη 30-4-2014/ 07.30 πμ…… Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ καλεί όλους στην απεργιακή συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς με το μπλοκ του Συλλόγου, μαζί με τους εργαζόμενους από άλλα σωματεία, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, αύριο στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου. Η 1η ΤΟΥ ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ - ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ. Ο ξεσηκωμός των εργατών το Μάη του 1886 δείχνει το δρόμο και για τους σημερινούς αγώνες, 128 χρόνια μετά οι εργαζόμενοι πρέπει να σπάσουμε τις αλυσίδες που μας έχουν φορέσει η κυβέρνηση, η τρόικα και η Ε.Ε. Ο δικός τους πλούτος εξαρτάται από τη δική μας φτώχεια….





Τις χαλαζόπληκτες περιοχές του νομού Κορινθίας επισκέφτηκε αντιπροσωπεία της περιφερειακής παράταξης «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΑ» με επικεφαλή τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Φάνη Κουρεμπέ.  Συνομίλησαν με παραγωγούς για το μέγεθος της καταστροφής που πράγματι σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει το 100% αλλά και το ασφυκτικό πλαίσιο του ΕΛΓΑ, για την ασφάλιση της παραγωγής. Δεσμεύτηκαν να προβούν σε όλες τις ενέργειες για να συντομευτεί ο χρόνος της εκτίμησης των ζημιών και η αποζημίωση της πληγείσας παραγωγής.


Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου, στοχεύοντας στην αύξηση της επισκεψιμότητας και την τόνωση της αγοραστικής κίνησης, όπως και πέρσι έτσι και φέτος  ετοιμάζει  δεκαήμερο ανοιξιάτικων προσφορών, το οποίο θα ξεκινήσει μεθαύριο Παρασκευή.

Την Παρασκευή, στις 7:00 το απόγευμα στον κεντρικό πεζόδρομο του Κιάτου, η Οργάνωση Μελών ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σικυωνίων, διοργανώνει,  εκδήλωση-ομιλία με θέμα, τις Ευρωεκλογές και το κρίσιμο πολιτικό τους διακύβευμα. Ομιλήτριες οι υποψήφιες ευρωβουλευτίνες: ΕΛΕΝΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΜΕΣΙΝΗ.

Ένα είναι το διακύβευα των επερχόμενων εκλογών σε όλη την Ευρώπη, με τη Μέρκελ η με την Αριστερά, με τα Μνημόνια έως το 2040 η με μια γενναία και αποφασιστική φυγή προς τα εμπρός με το πρόγραμμα Σωτηρίας και Ανάπτυξης που προτείνει η Αριστερά, επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ 

Υπό τον ψευδεπίγραφο τίτλο, χάρτης εξόδου από το μνημόνιο, κατατίθεται σήμερα στη Βουλή με διαδικασίες εξπρές το νέο Μεσοπρόθεσμο. Περιλαμβάνει νέα σκληρή λιτότητα σε βάθος τετραετίας και κατεδάφιση του ασφαλιστικού τοπίου, των εργασιακών σχέσεων και των υπολειμμάτων του κοινωνικού κράτους. Μέχρι τις 5 Μαΐου επιβάλουν οι δανειστές την ψήφιση του. Δεν θα ψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο αν περιέχει μέτρα δηλώνει ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Διλήμματα για τη διατήρηση της κυβερνητικής σταθερότητας έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εάν δεν σταθεί το ΠΑΣΟΚ με την Ελιά, υπάρχει σοβαρό θέμα, ευθεία επίθεση στην ΔΗΜΑΡ

Με 6 νέες αποφάσεις η ολομέλεια του ΣτΕ κρίνει και πάλι, Συνταγματικό και νόμιμο το κούρεμα των ομολόγων τον Μάρτιο του 2012

Αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης χωρίς τέλος, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την μεθόδευση για την κρατική επιχορήγηση και τον τηλεοπτικό χρόνο

Αποχώρησε ο Μανώλης Γλέζος διαμαρτυρόμενος, από την  διακομματική επιτροπή για την διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων. Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκε, ότι από επιτροπή διεκδίκησης και δράσης, μετατρέπεται σε επιτροπή μελέτης.

Στον Άρειο Πάγο μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει αιτήσεις για συμμετοχή στις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014, 15 κόμματα μεταξύ των οποίων είναι και ο Λαϊκός Σύνδεσμός - Χρυσή Αυγή και η Εθνική Αυγή.

Σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς, καλούν ΓΕΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το πρωί  στο κεντρικό Αιγαίο, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Η δόνηση έγινε αισθητή στην Αττική.

Για κακούργημα διώκονται οι κατηγορούμενοι για το τραγικό δυστύχημα στο Λούνα Παρκ   του Ελληνικού. Να σταματήσει η πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας, αναφέρει ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Με ελεγχόμενη έκρηξη εξουδετερώθηκε χθες  παγιδευμένο με εκρηκτικά δέμα που εστάλει στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας.

Για πρώτη φορά από το 1991 οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικές ενώσεις της Ρωσίας θα διαδηλώσουν στην Κόκκινη Πλατεία για την Εργατική Πρωτομαγιά, όπως συνέβαινε την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης. «Η Κριμαία επέστρεψε στη Ρωσία και τα συνδικάτα επιστρέφουν στην Κόκκινη Πλατεία» δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Συνδικάτων της Μόσχας Σεργκέι Τσερνόφ

Εισέβαλαν στο Κοινοβούλιο της Λιβύης και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, αναγκάζοντας τους Βουλευτές να διακόψουν τη συνεδρίαση και την ψηφοφορία που ήταν σε εξέλιξη για την ανάδειξη του επόμενου πρωθυπουργού της χώρας, αδιευκρίνιστος αριθμός ατόμων έχουν τραυματιστεί.

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν τη Κυριακή και τη Δευτέρα τις νότιες και κεντρικές Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι ίδιες περιοχές απειλούνται από νέο μέτωπο σφοδρών καιρικών συνθηκών.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν,  τέσσερις αγνοούνται και 17  έχουν τραυματιστεί  μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν  σε μια αποθήκη πυρομαχικών στην ανατολική Σιβηρία. Οι εκρήξεις είχαν ως αποτέλεσμα να κλείσει ένα τμήμα του Υπερσιβηρικού σιδηροδρόμου.

Την έκδοση του Γκιουλέν από τις ΗΠΑ ετοιμάζεται να ζητήσει ο Ερντογάν, σκληραίνει η σύγκρουση

Τοπικές νεφώσεις με ισχυρούς Δυτικούς, Βορειοδυτικούς ανέμους  6 - 7 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ. 
+++++++++