Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Τρίτη 31-5-2011 / 07.30 π.μ …… Κάτι καλό ξεκινά και στο Ξυλόκαστρο… Η «Πρωτοβουλία πολιτών Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης» καλεί όλους να πάρουν μέρος σε ανοιχτή συγκέντρωση, αύριο στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ξυλοκάστρου, γιατί «Δεν Πάει Άλλο»…..



ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ στο διαδίκτυο… http://www.live24.gr/radio/generic.jsp?sid=819
Καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο με εξαιρετική ξένη μουσική….  και μη χάσετε τις σύντομες ειδήσεις μας…  Δευτέρα – Παρασκευή ανά ώρα, 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι.


Κάτι καλό ξεκινά και στο Ξυλόκαστρο… Η «Πρωτοβουλία πολιτών Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης» καλεί όλους να πάρουν μέρος σε ανοιχτή συγκέντρωση, αύριο  στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ξυλοκάστρου, γιατί «Δεν Πάει Άλλο». Μη λείψει κανείς από την αυριανή συγκέντρωση, γιατί πράγματι «Δεν Πάει ‘Άλλο» Όλο και περισσότερος κόσμος στις καθημερινές πλέον  συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα  και σε άλλες πόλεις της  χώρας,

Συνεδρίασε χθες η Οικονομική Επιτροπή του  Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης  με μοναδικό θέμα «Λήψη απόφασης περί αποδοχής ή μη των απόψεων της Διευθύνουσας Υπηρεσίας επί της από 8-11-2010 προσφυγής ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης της αναδόχου Κοινοπραξίας του έργου «Αποκατάσταση – ενίσχυση και ανάπλαση του κτιρίου των αποθηκών Φραντζή»

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης θα προσλάβει με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι άτομα  για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου, υποβολή αιτήσεων έως τις 4 Ιουνίου, πληροφορίες στο δήμο και στα τηλ.  2743 3 60 243 και 2743 3 60 25

Με την ευκαιρία της συνάντησής τους  με την ηγεσία των Γερμανών Πράσινων στο Βερολίνο, οι Οικολόγοι Πράσινοι Πελοποννήσου, οργανώνουν συνέντευξη τύπου σήμερα στη μια το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου

Σύλλογο με  το όνομα «Οι Φαίακες» δημιούργησαν, οι δημότες Ξυλοκάστρου οι οποίοι έχουν Κερκυραϊκή καταγωγή, κι ο οποίος περιμένει όλους όσους είναι από την Κέρκυρα ή έχουν καταγωγή από το όμορφο νησί και διαμένουν στην περιοχή Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, να πάρουν μέρος στις δραστηριότητες του συλλόγου, τηλ. επικοινωνίας 6932 234 450 κα Σιγάλα

Το Επιμελητήριο Κορινθίας σε συνεργασία με το «ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – καταναλώνουμε ότι παράγουμε» σας προσκαλούν σε σύσκεψη – συνάντηση αύριο στις 6:30  το απόγευμα στο  Επιμελητήριο. Στη συνάντηση αυτή αφού γνωστοποιηθούν όλα τα έγγραφα του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ  ΠΟΛΙΤΩΝ, ιδιαίτερα το «Προσκλητήριο», θα ακούσουμε απόψεις και θα προχωρήσουμε στην εκλογή της Τοπικής Επιτροπής – Παραρτήματος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ   ΠΟΛΙΤΩΝ, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Την Κυριακή, παγκόσμια ημέρα του περιβάλλοντος, ο πολιτιστικός σύλλογος Συκιάς "Άγγελος Σικελιανός" και η τοπική κοινότητα, σε συνεργασία με την ομάδα πολιτισμού +τοπία της Συμπολιτείας, σας προσκαλούν σε ποδηλατική βόλτα από το Ξυλόκαστρο στη Συκιά. Συγκέντρωση, στις 10 το πρωί στο τουριστικό περίπτερο Ξυλοκάστρου.
++++++++

Νέο πακέτο βοηθείας προς την Ελλάδα, ύψους  65 δισεκ. ευρώ, εξετάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, συμφωνα με δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων τις οποίες επικαλείται το Ρωυτερς.

Ως αντάλλαγμα συμφωνα με τους Financial Teams, οι Ευρωπαίοι  ηγέτες εξετάζουν διεθνή εμπλοκή για τη συλλογή φόρων και  τις ιδιωτικοποιήσεις

Η Ελλάδα δεν έχει να τρέξει κατοστάρι αλλά Μαραθώνιο, δήλωσε ο Γιούγκερ Στάρκ, μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Η πλήρης αναδιάρθρωσης του Ελληνικού χρέους, δεν αποτελεί επιλογή, τόνισε ο Ζαν Κλόντ Γιούνγερ, μετά τη συνάντηση του με τον Νικολά Σαρκοζί.

Η ΝΔ ζητά επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και όχι του στόχου, είπε ο Αντώνης Σαμαράς, ενημερώνοντας την Κ.Ο του κόμματος, εμφανίστηκε συναινετικός σε 6 σημεία.

Επαρκή στοιχεία για την παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου, έχει  συμφωνα με πληροφορίες, η προανακριτική  επιτροπή της Βουλής, όπως εκτιμά η πλειονότητα των μελλών της

Απορρίπτει κατηγορηματικά η Ιρλανδία τις φήμες για δεύτερο πακέτο διάσωσης

«Θα μετανιώσουν πικρά οι πολίτες» λέει ο Μπερλουσκόνι μετά την βαριά ήττα του

Τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές και Δυτικούς,  Βορειοανατολικούς,  ανέμους  2 - 3  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.
++++++++++

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Δευτέρα 30-5-2011 / 07.30 π.μ …… Η «Πρωτοβουλία πολιτών Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης» καλεί όλους να πάρουν μέρος σε ανοιχτή συγκέντρωση, μεθαύριο Τετάρτη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ξυλοκάστρου, γιατί «Δεν Πάει Άλλο»……



ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ στο διαδίκτυο… http://www.live24.gr/radio/generic.jsp?sid=819
Καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο με εξαιρετική ξένη μουσική….  και μη χάσετε τις σύντομες ειδήσεις μας…  Δευτέρα – Παρασκευή ανά ώρα, 8 το
πρωί με 12 το μεσημέρι.

Η «Πρωτοβουλία πολιτών Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης» καλεί όλους να πάρουν μέρος σε ανοιχτή συγκέντρωση, μεθαύριο Τετάρτη  στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ξυλοκάστρου, γιατί «Δεν Πάει Άλλο». Για την καλύτερη οργάνωση της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε χθες  προσυγκέντρωση συζήτηση, στο ανοιχτό θέατρο «Βασίλης Γεωργιαδης». Μη λείψει κανείς από την συγκέντρωση της Τετάρτης γιατί πράγματι «Δεν Πάει ‘Άλλο»

Μεγαλύτερη από κάθε  προηγούμενη  η χθεσινή συγκέντρωση  στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 50 000, πολυπληθής συγκεντρώσεις  σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες πόλεις της  χώρας, αλλά και σε 26 Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, σε Πανευρωπαϊκό πλαίσιο.

Συνεδριάζει σήμερα στις 2μιση το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του  Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης  με μοναδικό θέμα «Λήψη απόφασης περί αποδοχής ή μη των απόψεων της Διευθύνουσας Υπηρεσίας επί της από 8-11-2010 προσφυγής ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης της αναδόχου Κοινοπραξίας του έργου «Αποκατάσταση – ενίσχυση και ανάπλαση του κτιρίου των αποθηκών Φραντζή»

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιάτου, ο Κυλλήνιος Άδωνις και η Δημοτική Ομάδα Πυρασφάλειας του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης σας καλούν στην άσκηση δασοπυρόσβεσης που θα πραγματοποιηθεί στον Πευκιά Ξυλοκάστρου, σήμερα στις 11 το πρωί. Σημείο συνάντησης το Τουριστικό Περίπτερο.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης θα προσλάβει με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι άτομα  για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου, υποβολή αιτήσεων έως τις 4 Ιουνίου, πληροφορίες στο δήμο και στα τηλ.  2743 3 60 243 και 2743 3 60 25

Το Κοινωνικό Φόρουμ Κορινθίας μπροστά στο τραγικό και μη αναστρέψιμο αδιέξοδο που οδηγούν την χώρα οι επιλογές των κυβερνήσεων, διοργανώνει  σήμερα στις 7 το απόγευμα στα προπύλαια του Πανεπιστημίου Κορίνθου,  Λαϊκή Συνέλευση που θα αποφασίσει για την οργάνωση, συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα

Το Επιμελητήριο Κορινθίας σε συνεργασία με το «ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – καταναλώνουμε ότι παράγουμε» σας προσκαλούν σε σύσκεψη – συνάντηση την   Τετάρτη στις 6:30  το απόγευμα στο  Επιμελητήριο. Στη συνάντηση αυτή αφού γνωστοποιηθούν όλα τα έγγραφα του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ  ΠΟΛΙΤΩΝ, ιδιαίτερα το «Προσκλητήριο», θα ακούσουμε απόψεις και θα προχωρήσουμε στην εκλογή της Τοπικής Επιτροπής – Παραρτήματος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ   ΠΟΛΙΤΩΝ, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Την Κυριακή, παγκόσμια ημέρα του περιβάλλοντος, ο πολιτιστικός σύλλογος Συκιάς "Άγγελος Σικελιανός" και η τοπική κοινότητα, σε συνεργασία με την ομάδα πολιτισμού +τοπία της Συμπολιτείας, σας προσκαλούν σε ποδηλατική βόλτα από το Ξυλόκαστρο στην Συκιά. Συγκέντρωση, στις 10 το πρωί στο τουριστικό περίπτερο Ξυλοκάστρου.
++++++++

Την ιδέα της έκδοσης ενός Ευρωομολόγου για να μπορέσει η Ελλάδα να ξεπεράσει τα τρέχοντα δημοσιονομικά προβλήματα  επανέφερε το Βέλγιο.

Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, τις αποκρατικοποιήσεις  και τις παρεμβάσεις για το 2011, εξελίσσονται ικανοποιητικά, δήλωσε ο υπουργός των οικονομικών

H Ευρώπη «θα ήταν ακρωτηριασμένη χωρίς την Ελλάδα», λέει ο Χανς Ντίτριχ Γκένσερ, Η αλληλεγγύη «βασικό αξίωμα της ΕΕ»

Στις 6 Ιουνίου πιθανόν η έκτακτη συνεδρίαση του Γιουρωγκρούπ για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τα επιπλέον μετρά  για τη διάσωση της Ελληνικής Οικονομίας.

Την Κοινοβουλευτική Ομάδα  της ΝΔ, ενημερώνει το μεσημέρι ο Αντώνης Σαμαράς, για τη στάση του στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Κατά της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ, «Κινδυνολογεί, ψεύδεται και εκβιάζει»

Σε κλοιό τεθωρακισμένων δύο πόλεις στη Συρία, τανκ στο Ραστάν και την Ταλμπισέχ

Δεύτερος γύρος δημοτικών εκλογών στην Ιταλία με το βλέμμα στραμμένο σε Μιλάνο και Νάπολη

Αρνείται ο Ράτκο Μλάντιτς ότι είχε ρόλο στη σφαγή στη Σρμπρένιτσα

Τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές και  Βορειοανατολικούς,  Ανατολικούς ανέμους  2 - 4  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.
++++++++++

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Παρασκευή 27-5-2011 / 07.30 π.μ …… Και στο Ξυλοκαστρο συγκεντρώσεις, η «Πρωτοβουλία πολιτών Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης» καλεί όλους να πάρουν μέρος σε συγκέντρωση την προσεχή Τετάρτη 1η Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ξυλοκάστρου, γιατί δεν «Πάει Άλλο»…..



ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ στο διαδίκτυο… http://www.live24.gr/radio/generic.jsp?sid=819
Καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο με εξαιρετική ξένη μουσική….  και μη χάσετε τις σύντομες ειδήσεις μας…  Δευτέρα – Παρασκευή ανά ώρα, 8 το
πρωί με 12 το μεσημέρι.

Και στο Ξυλοκαστρο συγκεντρώσεις, η «Πρωτοβουλία πολιτών Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης» καλεί όλους να πάρουν μέρος σε συγκέντρωση την προσεχή Τετάρτη 1η Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ξυλοκάστρου, γιατί δεν «Πάει Άλλο». Για την καλύτερη οργάνωση της συγκέντρωσης θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση συζήτηση, την Κυριακή στις 7 το απόγευμα στο ανοιχτό θέατρο «Βασίλης Γεωργιαδης». Μη λείψει κανείς από τις συγκεντρώσεις.

Παράλληλα συνεχίζονται συγκεντρώσεις καθημερινά σε πολλές πόλεις της χώρας,   στο Σύνταγμα περισσότεροι από 20 000 χθες παρά την βροχή, ενώ  την Κυριακή στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις στις Κεντρικές Πλατειές Ευρωπαϊκών πόλεων, σε Πανευρωπαϊκό πλαίσιο.

8 γαλάζιες σημαίες φέτος στην Κορινθία, μεταξύ αυτών 3 στο Ξυλοκαστρο, στις Παραλίες Πευκιά, Αριστοναυτών και Καμάρι

Για μια ακόμη φορά καθυστερημένη η ανακοίνωση του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης,   σχετικά με την αποστολή 4 νέων ηλικίας 18-30 ετών  στη Βουλγαρία 18 με 25 Ιουνίου, στο πλαίσιο  του προγράμματος, «Ανταλλαγή νέων» με θέμα  «η ένταξη των νέων στην εργασία μέσα από την ανάπτυξη δεξιοτήτων.» Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και σήμερα τελευταία  μέρα, πληροφορίες στα τηλ.  2743 3 60 312 και  6934 293 191.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης θα προσλάβει με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι άτομα  για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου, υποβολή αιτήσεων έως τις 4 Ιουνίου, πληροφορίες στο δήμο και στα τηλ.  2743 3 60 243 και 2743 3 60 254

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και η μη κερδοσκοπική εταιρεία «North Col» σας καλούν την Κυριακή να παρακολουθήσετε την αγωνιστική διάσχιση Ζήρειας Εκκίνηση: Πλατεία Γκούρας στις 08:30 το πρωί άφιξη στη Θέση Βαρνεβό, Άνω Τρίκαλα περίπου στις 11:00 το πρώι  θα περάσει ο πρώτος αθλητής. Η Αγωνιστική Διάσχιση Ζήρειας είναι ένας ορεινός αγώνας τρεξίματος σε ορειβατικά μονοπάτια και δασικούς δρόμους της Ορεινής Κορινθίας. Μήκος διαδρομής: 38,2 χιλ

Επερώτηση κατέθεσαν οι  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη και Βασίλης Μουλόπουλος για το θέμα της δημιουργίας δεξαμενών χημικών στο Σουσάκι. Η επερώτηση ζητάει από την Υπουργό Περιβάλλοντος να εξηγήσει πρώτα απ’ όλα, γιατί καταστρατηγώντας  τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Αγίων Θεοδώρων και του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κορινθίας  αποφάσισε στις 18/10/2010 να εγκρίνει την κατασκευή των δεξαμενών των χημικών στην περιοχή.

Η Επαγγελματική Σχολή Κιάτου (ΕΠΑΣ) συνεργάζεται με το Τεχνικό - Επαγγελματικό Λύκειο του Βερολίνου, στο πλαίσιο του σχεδίου σχολικών συμπράξεων με τίτλο „Πάνας και Τράγος“. Οι μαθητές των δυο σχολείων, δημιούργησαν στα εργαστήριά τους κατά τη διάρκεια του φετινού σχολικού έτους, μεταλλικούς Τράγους και Πάνες, Τα έργα των μαθητών των δυο σχολείων θα εκτεθούν στις Αποθήκες ΑΣΟ Κιάτου, σήμερα, αύριο και την Κυριακή. Με την ευκαιρία του προγράμματος, φιλοξενούνται στην Κορινθία  12 Γερμανοί μαθητές και 2 καθηγητές.

Ο Προοδευτικός σύλλογος Συκιάς «Άγγελος Σικελιανός» και η τοπική κοινότητα, σε συνεργασία με την +τοπία, ομάδα πολιτισμού της Συμπολιτείας, διοργανώνουν Έκθεση Καλλιτεχνικής Δημιουργίας με θέμα τη Συκιά Κορινθίας. Προσκαλούν κάθε ενδιαφερόμενο να προσκομίσει κάποιο εικαστικό έργο του, πίνακα, φωτογραφία, κολλάζ, γλυπτό ή όποια άλλη καλλιτεχνική δημιουργία, με θέμα την πανέμορφη Συκιά. Τελευταία ημέρα παραλαβής έργων, Τετάρτη 15 Ιουλίου, τηλ. Επικοινωνίας: 6937 336 883, 6976 895 582  και 27430 28940
++++++++

Έκτακτο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών το μεσημέρι υπό τον Κάρολο Παπούλια, για την κατάσταση της οικονομίας

Την ανησυχία της Επιτρόπου Δαμανάκη, καθώς τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη πληθαίνουν, επανέλαβε συνεργάτης της.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην εκταμιευτεί η 5η δόση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, συμφωνα με το Ρωυτερ.  Το Ταμείο ζητά εγγυήσεις από τους Ευρωπαίους εταίρους, ότι θα καλυφτούν πλήρως οι ανάγκες χρηματοδότησης της Ελλάδας, δήλωσε η εκπρόσωπος του Οργανισμού.

Η Ολλανδία δεν θα δώσει το μερίδιο της, αν δεν το κάνει το ΔΝΤ, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της χώρας.

Αρχίζει η διαδικασία πώλησης του 10%  του ΟΤΕ

Την αντικατάσταση των επαγγελματικών λυκείων και σχολών από το τεχνικό λύκειο, ανακοίνωσε η υπουργός παιδείας.

Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι βενζινοπώλες για το πλαφόν στην αμόλυβδη

Από σήμερα η ψηφιακή μετάδοση του σήματος της Degea στον Θεσσαλικό Κάμπο.

Αυτομόλησε ο Λίβυος Πρέσβης στην Ε.Ε συμφωνα με πηγές των Βρυξελών

Μεσολάβηση της Ρωσίας στη Λιβύη, ζήτησαν οι ηγέτες της G8

Στο δικαστήριο για την απαγγελία των κατηγοριών ο Ράτκο Μλάντιτς, πιθανή  αναβολή λόγω της κακής του υγείας 

Βροχές με Βόρειους ανέμους  4 - 5  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.
++++++++++

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Πέμπτη 26-5-2011 / 07.30 π.μ …… ‘Αρχισε η αφύπνιση… χιλιάδες οι «αγανακτισμένοι» όλων των ηλικιών και χωρίς κομματικά καπέλα, στις χθεσινές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Καλαμάτα και δεκάδες άλλες πόλεις……



ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ στο διαδίκτυο… http://www.live24.gr/radio/generic.jsp?sid=819
Καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο με εξαιρετική ξένη μουσική….  και μη χάσετε τις σύντομες ειδήσεις μας…  Δευτέρα – Παρασκευή ανά ώρα, 8 το
πρωί με 12 το μεσημέρι.

‘Αρχισε η αφύπνιση… χιλιάδες οι «αγανακτισμένοι» όλων των ηλικιών και χωρίς κομματικά καπέλα, στις χθεσινές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα,  Καλαμάτα  και δεκάδες άλλες πόλεις. Οι συγκεντρώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, ενώ το διαδίκτυο έχει πάρει φωτιά, ελάχιστη η κάλυψη των συγκεντρώσεων από τα Ξεπουλημένα ΜΜΕ της προπαγάνδας.

Για μια ακόμη φορά καθυστερημένη η ανακοίνωση του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης,   σχετικά με την αποστολή 4 νέων ηλικίας 18-30 ετών  στη Βουλγαρία 18 με 25 Ιουνίου, στο πλαίσιο  του προγράμματος, «Ανταλλαγή νέων» με θέμα  «η ένταξη των νέων στην εργασία μέσα από την ανάπτυξη δεξιοτήτων.» Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και αύριο τελευταία  μέρα, πληροφορίες στα τηλ.  2743 3 60 312 και  6934 293 191.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης θα προσλάβει με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι άτομα  για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου, υποβολή αιτήσεων έως τις 4 Ιουνίου, πληροφορίες στο δήμο και στα τηλ.  2743 3 60 243 και 2743 3 60 254

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και η μη κερδοσκοπική εταιρεία «North Col» σας καλούν την Κυριακή να παρακολουθήσετε την αγωνιστική διάσχιση Ζήρειας Εκκίνηση: Πλατεία Γκούρας στις 08:30 το πρωί άφιξη στη Θέση Βαρνεβό, Άνω Τρίκαλα περίπου στις 11:00  θα περάσει ο πρώτος αθλητής. Η Αγωνιστική Διάσχιση Ζήρειας είναι ένας ορεινός αγώνας τρεξίματος σε ορειβατικά μονοπάτια και δασικούς δρόμους της Ορεινής Κορινθίας. Μήκος διαδρομής:38,2 χιλ

Η Επαγγελματική Σχολή Κιάτου (ΕΠΑΣ) συνεργάζεται με το Τεχνικό - Επαγγελματικό Λύκειο του Βερολίνου, στο πλαίσιο του σχεδίου σχολικών συμπράξεων με τίτλο „Πάνας και Τράγος“.Οι μαθητές των δυο σχολείων, δημιούργησαν στα εργαστήριά τους κατά τη διάρκεια του φετινού σχολικού έτους, μεταλλικούς Τράγους και Πάνες, Τα έργα των μαθητών των δυο σχολείων θα εκτεθούν στις Αποθήκες ΑΣΟ Κιάτου, αύριο το Σάββατο και την Κυριακή. Με την ευκαιρία του προγράμματος, φιλοξενούνται στην Κορινθία  12 Γερμανοί μαθητές και 2 καθηγητές.

Ο Προοδευτικός σύλλογος Συκιάς «Άγγελος Σικελιανός» και η τοπική κοινότητα, σε συνεργασία με την +τοπία, ομάδα πολιτισμού της Συμπολιτείας, διοργανώνουν Έκθεση Καλλιτεχνικής Δημιουργίας με θέμα τη Συκιά Κορινθίας. Προσκαλούν κάθε ενδιαφερόμενο να προσκομίσει κάποιο εικαστικό έργο του, πίνακα, φωτογραφία, κολλάζ, γλυπτό ή όποια άλλη καλλιτεχνική δημιουργία, με θέμα την πανέμορφη Συκιά. Τελευταία ημέρα παραλαβής έργων, Τετάρτη 15 Ιουλίου, τηλ. Επικοινωνίας: 6937 336 883, 6976 895 582  και 27430 28940

 «Το Επιμελητήριο Κορινθίας ενημερώνει τα μέλη του ότι ο διακανονισμός οφειλών προς τη ΔΕΗ πρέπει να γίνεται πριν την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.  Από τη διευθυντή κλάδου Πωλήσεων  Πελοποννήσου και Ηπείρου, για την εξυπηρέτηση επιχειρηματιών έγινε γνωστό ότι η διαδικασία διακανονισμού  της οφειλής είναι πολύ πιο δύσκολη και ακριβή αν έχει προηγηθεί η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.»
++++++++

Το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζωνη, βρίσκεται στο τραπέζι, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη. Ουδέποτε έγινε τέτοια συζήτηση σύμφωνα με την Κομισιόν.

Είμαστε αποφασισμένοι να παραμείνουμε συμμέτοχοι στον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε, δήλωσε ο πρωθυπουργός. Επανέλαβε ότι επιδιώκει την Εθνική συνεννόηση και είναι ανοιχτός σε κάθε καλή ιδέα από τα κόμματα.

Δεν υπάρχει καμία σκέψη, σχεδιασμός  η απόφαση για δημοψήφισμα, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στην πρόταση Δασκαλόπουλου.

Σε καλό κλίμα η χθεσινή συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της ΝΔ με την τρόικα, σε μια Μαραθώνια συζήτηση 2μιση ωρών.

Νέες αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ στην Τρίπολη συμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Λιβύης, αναφέρθηκαν ότι υπήρξαν ανθρώπινες και υλικές απώλειες.

Ο γιος του Καντάφι δεν σκοτώθηκε στη Νατοϊκή επιδρομή στις 30 Απριλίου, υποστηρίζει ο Μπερλουσκόνι

Τοπικές νεφώσεις με βροχές από το βραδυ και Βορειοανατολικούς, Νότιους ανέμους  3 - 4  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.
++++++++++

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Τετάρτη 25-5-2011 / 07.30 π.μ …… Ήρθε η ώρα να σηκωθούμε από τον καναπέ και να βγούμε, ειρηνικά κατ αρχή, στους δρόμους και στις πλατείες… Συγκεντρώσεις αναμένονται για σήμερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Καλαμάτα και άλλες πόλεις από ομάδες «αγανακτισμένων» που διοργανώνονται μέσα από το face book…….


ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ στο διαδίκτυο… http://www.live24.gr/radio/generic.jsp?sid=819
Καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο με εξαιρετική ξένη μουσική….  και μη χάσετε τις σύντομες ειδήσεις μας…  Δευτέρα – Παρασκευή ανά ώρα, 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι.

Ήρθε η ώρα να σηκωθούμε από τον καναπέ και να βγούμε, ειρηνικά κατ αρχή, στους δρόμους και στις πλατείες… Συγκεντρώσεις αναμένονται για σήμερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Καλαμάτα και άλλες πόλεις από ομάδες «αγανακτισμένων» που διοργανώνονται μέσα από το face book. Στο ίδιο μήκος κύματος και το κείμενο του Ανδρέα Ζάρρου με το οποίο συμφωνούμε απόλυτα.   «Η χαριστική βολή, για όλους μας, ετοιμάστηκε. Η σφαίρα μπήκε στη θαλάμη και μας σημαδεύει. Έχουμε την τελευταία ευκαιρία αντίδρασης. Ας αναλάβουμε όλοι την ευθύνη που μας αναλογεί και ας συντονιστούμε. Τελειώνουμε... Είναι άμεση ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες να οργανώσουν την αντίδρασή τους και να συντονιστούν μεταξύ τους. Γίνεται προσπάθεια οργάνωσης μιας συνέλευσης στο Ξυλόκαστρο και καλό θα ήταν να γίνουν ανάλογες προσπάθειες σε όλη την Κορινθία και να συντονιστούμε. Όποιοι είναι διαθέσιμοι ας επικοινωνήσουν...» Α.Α.Ζ

Μια ανακοίνωση του Επιμελητηρίου που τα λέει όλα… «Το Επιμελητήριο Κορινθίας ενημερώνει τα μέλη του ότι ο διακανονισμός οφειλών προς τη ΔΕΗ πρέπει να γίνεται πριν την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος. Σε επικοινωνία του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Βασίλη Νανόπουλου με τον κ. Μιχάλη Λίλη, Διευθυντή κλάδου Πωλήσεων  Πελοποννήσου και Ηπείρου, για την εξυπηρέτηση επιχειρηματιών έγινε γνωστό ότι η διαδικασία διακανονισμού  της οφειλής είναι πολύ πιο δύσκολη και ακριβή αν έχει προηγηθεί η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.»

Ο Προοδευτικός σύλλογος Συκιάς «Άγγελος Σικελιανός» και η τοπική κοινότητα, σε συνεργασία με την +τοπία, ομάδα πολιτισμού της Συμπολιτείας, διοργανώνουν Έκθεση Καλλιτεχνικής Δημιουργίας με θέμα τη Συκιά Κορινθίας. Προσκαλούν κάθε ενδιαφερόμενο να προσκομίσει κάποιο εικαστικό έργο του, πίνακα, φωτογραφία, κολλάζ, γλυπτό ή όποια άλλη καλλιτεχνική δημιουργία, με θέμα την πανέμορφη Συκιά. Τελευταία ημέρα παραλαβής έργων, Τετάρτη 15 Ιουλίου, τηλ. Επικοινωνίας: 6937 336 883, 6976 895 582  και 27430 28940

Η Επαγγελματική Σχολή Κιάτου (ΕΠΑΣ) συνεργάζεται με το Τεχνικό - Επαγγελματικό Λύκειο του Βερολίνου, στο πλαίσιο του σχεδίου σχολικών συμπράξεων με τίτλο „Πάνας και Τράγος“.Οι μαθητές των δυο σχολείων, αφού δημιούργησαν στα εργαστήριά τους κατά τη διάρκεια του φετινού σχολικού έτους, μεταλλικούς τράγους και Πάνες, Τα έργα των μαθητών των δυο σχολείων θα εκτεθούν στις Αποθήκες ΑΣΟ Κιάτου, 27 με 29 Μαΐου. Με την ευκαιρία του προγράμματος, φιλοξενούνται στην Κορινθία  12 Γερμανοί μαθητές και 2 καθηγητές.

Σήμερα στις 7 το απόγευμα η τελευταία για την τρέχουσα σχολική χρονιά, διάλεξη της Σχολής Γονέων του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου στο  Λουτράκι, με θέμα: Παρουσίαση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Επαγγελματικές διέξοδοι και διασύνδεση με την αγορά εργασίας.
++++++

Περισσότερες αποκρατικοποιήσεις ζήτησε ο επικεφαλής του Γιούρωγκρουπ Ζάν Κλόντ Γιούνγκερ, τάζοντας ως αντάλλαγμα  μια ήπια αναδιάρθρωση του χρέους στο μέλλον.

Ανοιχτός σε σειρά προτάσεων της ΝΔ  για την οικονομία, δήλωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα του ΣΕΒ, σήμερα το πρωί θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Νωρίτερα ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για αποτυχημένη κυβερνητική συνταγή στην οποία δεν πρόκειται να συμφωνήσει.

Συνάντηση με την τρόικα θα έχει σήμερα το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ, μετά από πρωτοβουλία της τριμερούς επιτροπής.

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι στις αποκρατικοποιήσεις, καθιστική διαμαρτυρία ξεκίνησαν από χθες στον προαύλιο χώρο του ΟΛΠ, ομάδα εργαζομένων., 24ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΠΑΠ, Συλλαλητήριο διοργανώνει το απόγευμα η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από αστυνομικό τμήμα της πόλις Πεσαβάρ του Πακιστάν με 2 νεκρούς και 19 τραυματίες.

«Παγώνει» η Ελβετία περιουσιακά στοιχεία του Σύρου προέδρου Ασαντ, μαζί με άλλους 22 αξιωματούχους

Κλειστά τα αεροδρόμια στη Βόρεια Γερμανία από τις 5 το πρωί  τοπική ώρα, λόγο της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία.

Τοπικές νεφώσεις με Βόρειους, Ανατολικούς ανέμους  3  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.
++++++++++

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Τρίτη 24-5-2011 / 07.30 π.μ …… Μια ανακοίνωση του Επιμελητηρίου που τα λέει όλα… Το Επιμελητήριο Κορινθίας ενημερώνει τα μέλη του ότι ο διακανονισμός οφειλών προς τη ΔΕΗ πρέπει να γίνεται πριν την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος….



ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ στο διαδίκτυο… http://www.live24.gr/radio/generic.jsp?sid=819
Καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο με εξαιρετική ξένη μουσική….  και μη χάσετε τις σύντομες ειδήσεις μας…  Δευτέρα – Παρασκευή ανά ώρα, 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι.

Μια ανακοίνωση του Επιμελητηρίου που τα λέει όλα… Το Επιμελητήριο Κορινθίας ενημερώνει τα μέλη του ότι ο διακανονισμός οφειλών προς τη ΔΕΗ πρέπει να γίνεται πριν την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος. Σε επικοινωνία του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Βασίλη Νανόπουλου με τον κ. Μιχάλη Λίλη, Διευθυντή κλάδου Πωλήσεων  Πελοποννήσου και Ηπείρου, για την εξυπηρέτηση επιχειρηματιών έγινε γνωστό ότι η διαδικασία διακανονισμού  της οφειλής είναι πολύ πιο δύσκολη και ακριβή αν έχει προηγηθεί η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.

«Με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Γιώργου Δέδε, κρίθηκε αναγκαίος ο έλεγχος των εμπορικών καταστημάτων της Κορινθίας, για  να διαπιστωθεί η ομαλή λειτουργία τους, η τήρηση των αγορανομικών διατάξεων, ο έλεγχος της ποιότητας των προσφερόμενων αγαθών και να προληφθούν φαινόμενα κερδοσκοπίας» Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων σχετική ανακοίνωση.

Ο Προοδευτικός σύλλογος Συκιάς «Άγγελος Σικελιανός» και η τοπική κοινότητα, σε συνεργασία με την +τοπία, ομάδα πολιτισμού της Συμπολιτείας, διοργανώνουν Έκθεση Καλλιτεχνικής Δημιουργίας με θέμα τη Συκιά Κορινθίας. Προσκαλούν κάθε ενδιαφερόμενο να προσκομίσει κάποιο εικαστικό έργο του, πίνακα, φωτογραφία, κολλάζ, γλυπτό ή όποια άλλη καλλιτεχνική δημιουργία, με θέμα την πανέμορφη Συκιά. Τελευταία ημέρα παραλαβής έργων, Τετάρτη 15 Ιουλίου, τηλ. Επικοινωνίας: 6937 336 883, 6976 895 582  και 27430 28940

Αύριο στις 7 το απόγευμα η τελευταία για την τρέχουσα σχολική χρονιά, διάλεξη της Σχολής Γονέων του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου στο  Λουτράκι, με θέμα: Παρουσίαση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Επαγγελματικές διέξοδοι και διασύνδεση με την αγορά εργασίας.

Κάθε Σάββατο και Κυριακή έως και 5 Ιουνίου στις 9.30 το βραδύ στο «ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ» στην Κόρινθο,  μια performance του Αθέατου Θεάτρου “ΑΓΑΠΑ ΜΕ ΤΡΥΦΕΡΑ” Είσοδος Ελεύθερη, τηλ. 2741 0 29 980
++++++

Αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης σε  τσιγάρα και αναψυκτικά και στα τέλη κυκλοφορίας, μεταξύ των μέτρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, που παρουσίασε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο υπουργικό συμβούλιο. Τόνισε ότι η ταμειακή επάρκεια του δημοσίου φτάνει έως το τέλος Ιουλίου.

Αποκρατικοποιήσεις σε ΟΤΕ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης και Οργανισμούς Λιμένος Πειραιά και Θεσσαλονίκης, ενέκρινε το υπουργικό.

Πυρά Βενιζέλου και άλλων υπουργών κατά Παπακωνσταντίνου στη συνεδρίαση του Υπουργικού

Στη σκιά των όσων αποφασίστηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο πραγματοποιούνται σήμερα  οι κατ' ιδίαν συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς. Αύριο συνάντηση Παπανδρέου Παπούλια.

Μειωμένα κατά 9.1%  τα έσοδα του προϋπολογισμού, έναντι στόχου για αύξηση 8.5%

Στα 2.6 δισεκ. ευρώ  μειώθηκε το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών τον Μάρτιο από 2.9 δις ένα χρόνο πριν.

Κατά 3 βαθμίδες υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση 5 Ελληνικών Τραπεζών ο οίκος Fitch, μείωσε και την πιστοληπτική προοπτική του Βελγίου, από σταθερή σε αρνητική.

Ελεύθερη με χρηματική εγγύηση 70 000 ευρώ  η Αικατερίνη Πελέκη Βουλγαράκη, μετά τη μαραθώνια απολογία της

Ευρωπαϊκές κυρώσεις για πρώτη φορά στον Σύρο πρόεδρο, αντιδρά η Δαμασκός

Τοπικές νεφώσεις με Βόρειους, Βορειοανατολικούς ανέμους   2 - 4    μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.
++++++++++

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Τρίτη 24-5-2011 / 02.30 μ.μ …… Μια ανακοίνωση του Επιμελητηρίου που τα λέει όλα…. Τα σχόλια δικά σας…


ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ στο διαδίκτυο… http://www.live24.gr/radio/generic.jsp?sid=819
Καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο με εξαιρετική ξένη μουσική….  και μη χάσετε τις σύντομες ειδήσεις μας…  Δευτέρα – Παρασκευή ανά ώρα, 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Επιμελητήριο Κορινθίας ενημερώνει τα μέλη του ότι ο διακανονισμός οφειλών προς τη ΔΕΗ πρέπει να γίνεται πριν την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σε επικοινωνία του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Βασίλη Νανόπουλου με τον κ. Μιχάλη Λίλη, Διευθυντή κλάδου Πωλήσεων  Πελοποννήσου και Ηπείρου, για την εξυπηρέτηση επιχειρηματιών έγινε γνωστό ότι η διαδικασία διακανονισμού  της οφειλής είναι πολύ πιο δύσκολη και ακριβή αν έχει προηγηθεί η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η διοίκηση της ΔΕΗ έχει δώσει συγκεκριμένες οδηγίες για την διευκόλυνση πληρωμών οφειλών των επιχειρήσεων.
Αν παρόλα αυτά   συνεχίζει να υπάρχει πρόβλημα για την επιχείρηση, παρακαλούνται τα μέλη να επικοινωνούν με το Επιμελητήριο Κορινθίας για την αντιμετώπιση της κάθε περίπτωσης ξεχωριστά.

Επιμελητήριο Κορινθίας, Στοιχεία Επικοινωνίας: 2741024464 εσωτ. 913 κα Τσελέπη, 920 κα Πανούση, email: info@korinthcc.gr, keta@korinthcc.gr, www.korinthiacc.gr

Δευτέρα 23-5-2011 / 07.30 π.μ …… Ο Προοδευτικός σύλλογος Συκιάς «Άγγελος Σικελιανός» και η τοπική κοινότητα, σε συνεργασία με την +τοπία, ομάδα πολιτισμού της Συμπολιτείας, διοργανώνουν Έκθεση Καλλιτεχνικής Δημιουργίας με θέμα τη Συκιά Κορινθίας…..



ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ στο διαδίκτυο… http://www.live24.gr/radio/generic.jsp?sid=819
Καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο με εξαιρετική ξένη μουσική….  και μη χάσετε τις σύντομες ειδήσεις μας…  Δευτέρα – Παρασκευή ανά ώρα, 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι.

Ο Προοδευτικός σύλλογος Συκιάς «Άγγελος Σικελιανός» και η τοπική κοινότητα, σε συνεργασία με την +τοπία, ομάδα πολιτισμού της Συμπολιτείας, διοργανώνουν Έκθεση Καλλιτεχνικής Δημιουργίας με θέμα τη Συκιά Κορινθίας. Προσκαλούν κάθε ενδιαφερόμενο να προσκομίσει κάποιο εικαστικό έργο του, πίνακα, φωτογραφία, κολλάζ, γλυπτό ή όποια άλλη καλλιτεχνική δημιουργία, με θέμα την πανέμορφη Συκιά. Τελευταία ημέρα παραλαβής έργων, Τετάρτη 15 Ιουλίου, τηλ. Επικοινωνίας: 6937 336 883, 6976 895 582  και 27430 28940

Στο κτηματολόγιο θα ενταχτεί μεταξύ άλλων στην Κορινθία και η παραλιακή ζώνη του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, από Δερβένι, Ροζενά έως Μελίσσι

Σήμερα στις 6μιση το απόγευμα  στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου στην Κόρινθο, το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Κορίνθου διοργανώνει Ημερίδα με θέμα "Κοινωνικές ανισότητες και μετανάστευση: Μεταπτυχιακές σπουδές, έρευνα και κοινωνική πολιτική"

Την  Τετάρτη στις 7 το απόγευμα η τελευταία για την τρέχουσα σχολική χρονιά, διάλεξη της Σχολής Γονέων του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου στο  Λουτράκι, με θέμα: Παρουσίαση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Επαγγελματικές διέξοδοι και διασύνδεση με την αγορά εργασίας.

Κάθε Σάββατο και Κυριακή έως και 5 Ιουνίου στις 9.30 το βραδύ στο «ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ» στην Κόρινθο,  μια performance του Αθέατου Θεάτρου “ΑΓΑΠΑ ΜΕ ΤΡΥΦΕΡΑ” Είσοδος Ελεύθερη, τηλ. 2741 0 29 980
++++++

Τα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής,  στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβούλιου, υπό τον πρωθυπουργό.

Αρχίζει σήμερα η διαδικασία ανάδειξης του νέου γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

Επίθεση κατά κυβέρνησης και ΝΔ από τη ΓΕΝΟΠ για τον τρόπο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Συλλαλητήριο την Τετάρτη

Απελευθέρωση 136 επαγγελμάτων από 2 Ιουλίου ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, νικητής των χθεσινών  Βουλευτικών εκλογών στην Κύπρο.

Σχεδόν 8 μονάδες μπροστά το Κεντρικό Δεξιό Κόμμα, έναντι των Σοσιαλιστών στις χθεσινές εκλογές στην  Ισπανία.

Στην προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών θα σταλεί σήμερα η δικογραφία για την υπόθεση ηλεκτρονικής αντιγραφής μέσω SMS στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Υπεράριθμους καθηγητές στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, καταγράφει ερευνά του υπουργείου παιδείας.

Στην ταινία το «Δένδρο της Ζωής» με πρωταγωνιστή τον Μπράντ Πίτ ο Χρυσός Φοίνικας του Φεστιβάλ Κανών

Αναστέλλουν τη μεσολάβηση για επίλυση της κρίσης στην Υεμένη οι χώρες του κόλπου, μετά την άρνηση του προέδρου  Σάλεχ να υπογράψει τη συμφωνία μεταβίβασης της εξουσίας.

Η Ισλανδία κλείνει μέχρι νεωτέρας τον εναέριο χώρο της μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Γκρίμσβετν

Εμμένει ο Ομπάμα στα σύνορα του '67 με δεσμεύσεις για την ασφάλεια του Ισραήλ

Στην πρώτη θέση της ειδικής βαθμολογίας των Play off  της Σουπερλίγκα ο Παναθηναϊκός μετά το 1-0 επί του ΠΑΟΚ, με το ίδιο σκορ επικράτησε ο Ολυμπιακός Βόλου της ΑΕΚ.

Τοπικές νεφώσεις με Βορειοανατολικούς ανέμους   3    μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.
++++++++++

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Παρασκευή 20-5-2011 / 07.30 π.μ …… Στο κτηματολόγιο θα ενταχτεί μεταξύ άλλων στην Κορινθία και η παραλιακή ζώνη του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, από Δερβένι, Ροζενά έως Μελίσσι…



ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ στο διαδίκτυο… http://www.live24.gr/radio/generic.jsp?sid=819
Καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο με εξαιρετική ξένη μουσική….  και μη χάσετε τις σύντομες ειδήσεις μας…  Δευτέρα – Παρασκευή ανά ώρα, 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι.

Στο κτηματολόγιο θα ενταχτεί μεταξύ άλλων στην Κορινθία και η παραλιακή ζώνη του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, από Δερβένι, Ροζενά έως Μελίσσι

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου,  το πρόγραμμα «Βοήθεια Στο Σπίτι» που αφόρα και ανέργους,  θα λειτουργήσει εκ νέου στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υποβολή αιτήσεων έως και σήμερα τελευταία μέρα, στα ΚΕΠ. Πληροφορίες για το Ξυλόκαστρο στο 2743 0 29 308 κα Βλασοπούλου και για την Ευρωστίνη  2743 0 30121 κα. Αλεξοπούλου

Το Κέντρο Νέων Κορινθίας,  καλεί νέους ηλικίας 15 έως 30 χρονών, να λάβουν μέρος στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό φωτογραφίας για νέους, στέλνοντας τις φωτογραφίες τους μέσω του ιστοχώρου www.eycn.org/photocontest . Ο διαγωνισμός  πραγματοποιείτε  έως 15 Ιουνίου. Περισσότερες πληροφορίες: Κέντρο Νέων Κορινθίας, τηλ.: 27410 29 980

Κάθε Σάββατο και Κυριακή έως και 5 Ιουνίου στις 9.30 το βραδύ στο «ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ» στην Κόρινθο,  μια performance του Αθέατου Θεάτρου “ΑΓΑΠΑ ΜΕ ΤΡΥΦΕΡΑ” Είσοδος Ελεύθερη, τηλ. 2741 0 29 980

Τη Δευτέρα στις 6μιση το απόγευμα  στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου στην Κόρινθο, το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Κορίνθου διοργανώνει Ημερίδα με θέμα "Κοινωνικές ανισότητες και μετανάστευση: Μεταπτυχιακές σπουδές, έρευνα και κοινωνική πολιτική"
++++++

Ελεύθερος θα  αφεθεί σήμερα με εγγύηση 1 εκ. δολ. σε μετρητά και 5 εκ. σε εγγυητική επιστολή, σε κατ οίκον περιορισμό σε διαμέρισμα της Νέας Υόρκης, φρουρούμενος από 3 ενόπλους  ιδιωτικής εταιρείας, που θα πληρώνει ο ίδιος , ενώ θα φέρει ειδικό βραχιόλι εντοπισμού. ο Ντομινίκ Στρός Σκαν. Η δίκη θα γίνει στις 8 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 6 Ιουνίου θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο για το κατηγορητήριο.

Λεπτομερή και γενναία μέτρα στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων ζήτησαν μέσω του Ρώυτερς τα αφεντικά της τρόικας, προειδοποίησαν ότι δεν θα ολοκληρώσουν τον έλεγχο τους,  που αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της 5ης  δόσης.

Σε περίπτωση ήπιας αναδιάρθρωσης του Ελληνικού χρέους, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα σταματήσει να δέχεται τα Ελληνικά ομόλογα ως εγγυήσεις, προειδοποιεί ο πρόεδρος της Ζαν Κλώντ Τρισέ.  Κόπωση στις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, δήλωσε ότι διαπιστώνει ο Επίτροπος Ολι Ρεν.

Νέα τροπή στην υπόθεση εμπλοκής στην Πεύκη, ταυτοποιήθηκαν τα δακτυλικά  αποτυπώματα του δράστη που νοσηλεύεται στον Ερυθρό, με αποτυπώματα από τι γιάφκα των «Πυρήνων της Φωτιάς» στο Βόλο 

Παραπομπή του Παύλου Ψωμιάδη, της γυναίκας και της κόρης  του, στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων, για απάτη κατά συρροή και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ζητεί η εισαγγελία Αθηνών. 

2 Αφγανοί οι δράστες της δολοφονίας του 44χρονου στην  οδό Ηπείρου, καταζητείτε ακόμα ένας Πακιστανός 

Σεισμός 6 Ρίχτερ στη Βορειοδυτική Τουρκία, δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα η ζημιές.

Το λιμάνι της Τρίπολης έγινε στόχος Νατοϊκής επίθεσης, καταγγέλλει ο Λίβυος Κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακταιωρός του Ναυτικού της Μάλτας, διέσωσε σκάφος με 320  μετανάστες που έπλεε ακυβέρνητο ανοιχτά του νησιού.

Αναβολή για τις 26 Μαΐου πήραν οι υποθέσεις για τα πλαστά δελτία του Εθνικού και του Ιονικού, λόγο ελλιπούς κατηγορητηρίου.

Αίθριος καιρός με Δυτικούς, Νοτιοδυτικούς  ανέμους 2 - 3    μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.
++++++++++

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Πέμπτη 19-5-2011 / 07.30 π.μ …… «…σε ό,τι αφορά το ετήσιο επιχειρησιακό πρόγραμμα και σχεδιασμό της ΚΕΔ δεν προβλέπεται αξιοποίηση κάποιου ακινήτου αρμοδιότητας της , που να βρίσκεται στο Νομό Κορινθίας.» απαντά μεταξύ άλλων ο αρμόδιος υφυπουργός σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Νομού κ. Άγγελου Μανωλάκη……



ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ στο διαδίκτυο… http://www.live24.gr/radio/generic.jsp?sid=819
Καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο με εξαιρετική ξένη μουσική….  και μη χάσετε τις σύντομες ειδήσεις μας…  Δευτέρα – Παρασκευή ανά ώρα, 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι.

«…σε ό,τι αφορά το ετήσιο επιχειρησιακό πρόγραμμα και σχεδιασμό της ΚΕΔ δεν προβλέπεται αξιοποίηση κάποιου ακινήτου αρμοδιότητας της , που να βρίσκεται στο Νομό Κορινθίας.» απαντά μεταξύ άλλων ο αρμόδιος υφυπουργός σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Νομού κ. Άγγελου Μανωλάκη, σχετικά με την αξιοποίηση, για τις παραλίες της Κορινθίας, στο Βραχάτι, το Κιάτο και τον Πευκιά του Ξυλοκάστρου.

Πρώτη με μεγάλη διαφορά και στις 2 Πανεπιστημιακές σχολές στην Κόρινθο η ΔΑΠ ΝΔΦΚ στις χθεσινές Φοιτητικές εκλογές, με ποσοστά 51.79%  και 66.28%, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΝΕΔ Κορινθίας. Η ΠΑΣΠ έλαβε 25.86% και 25%

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου,  το πρόγραμμα «Βοήθεια Στο Σπίτι» που αφόρα και ανέργους,  θα λειτουργήσει εκ νέου στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υποβολή αιτήσεων έως και αύριο τελευταία μέρα, στα ΚΕΠ. Πληροφορίες για το Ξυλόκαστρο στο 2743 0 29 308 κα Βλασοπούλου και για την Ευρωστίνη  2743 0 30121 κα. Αλεξοπούλου

Το Κέντρο Νέων Κορινθίας,  καλεί νέους ηλικίας 15 έως 30 χρονών, να λάβουν μέρος στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό φωτογραφίας για νέους, στέλνοντας τις φωτογραφίες τους μέσω του ιστοχώρου www.eycn.org/photocontest . Ο διαγωνισμός  πραγματοποιείτε  έως 15 Ιουνίου. Περισσότερες πληροφορίες: Κέντρο Νέων Κορινθίας, τηλ.: 27410 29 980

Κάθε Σάββατο και Κυριακή έως και 5 Ιουνίου στις 9.30 το βραδύ στο «ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ» στην Κόρινθο,  μια performance του Αθέατου Θεάτρου “ΑΓΑΠΑ ΜΕ ΤΡΥΦΕΡΑ” Είσοδος Ελεύθερη, τηλ. 2741 0 29 980
++++++

Το μνημόνιο έβλαψε τη χώρα, εκτιμά το 62%  των ερωτηθέντων σε έρευνα της Public Issue για τον ΣΚΑΙ, οι 8 στους 10 δεν εμπιστεύονται τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στην αντιμετώπιση των οικονομιών προβλημάτων.

Διπλάσια μέτρα 6 δισεκ. ευρώ, προανήγγειλε για το τρέχον έτος ο υπουργός οικονομικών, διευκρίνισε ότι  μπορεί να υπάρξουν και απολύσεις όταν κλείνει η συγχωνεύεται ένας οργανισμός, ενώ προανήγγειλε πάγωμα των προσλήψεων.

Έχω υποχρέωση να μην συναινώ στο λάθος, απαντά ο Σαμαράς στα περί συναίνεσης

Τα μέτρα δεν είναι έκτακτα, αλλά για πάντα, εκτιμά η Αλέκα Παπαρήγα. Κάλεσε τους εργαζόμενους σε αγώνες

Νέα παράταση, μέχρι τις 15 Ιουνίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες που υποβάλλουν δηλώσεις ηλεκτρονικά, καθώς και για τους αγρότες και όσους έχουν εισοδήματα από ακίνητα.

Σταθερή η κατάσταση των 2 αστυνομικών που νοσηλεύονται εκτός  κινδύνου στο ΚΑΤ, μετά από επίθεση που δέχτηκαν χθες το απόγευμα στην Πεύκη, στον Ερυθρό ένας από τους δράστες.

Ομάδα κουκουλοφόρων τραυμάτισαν  με μαχαίρι  3 θαμώνες  καφετέριας στο Γουδί, όπου παρακολουθούσαν τον αγώνα ΠΑΟΚ  ΑΕΚ

10 εκ. ευρώ δανείστηκε ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, για να καταβάλει τις συντάξεις του επόμενου  μήνα.

Μέχρι αύριο θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των εργαζομένων του ΕΚΑΒ οι οφειλόμενες αμοιβές, δήλωσε ο υπουργός υγείας. Συνάντηση με την υπουργό εργασίας   θα έχουν σήμερα οι εργαζόμενοι.

Επανεξετάζεται σήμερα το αίτημα καταβολής εγγύησης του Ντομινίκ Στρός Κάν

Μετά θανάτου, ηχητικό μήνυμα του Μπίν Λάντεν, κυκλοφορεί σε ιστοσελίδες της Τζιχάντ

Κυρώσεις εναντίον του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ αποφάσισαν οι ΗΠΑ λόγω των μαζικών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων

Στην Τυνησία φέρεται να έχουν περάσει η σύζυγος και η κόρη του Καντάφι

Βροχερός καιρός με Βορειοανατολικούς, Βόρειους  ανέμους  3    μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.
++++++++++