Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Δευτέρα 28-2-2011 / 7.30 π.μ ……

Κάθε  μέρα, Δευτέρα – Παρασκευή,  μπορείτε  να  ακούτε  τις  παρακάτω ειδήσεις κάθε ώρα 8 – 12 το πρωί, καθώς και εξαιρετική ξένη μουσική, 24 ώρες  το 24ωρο στο διαδίκτυο.   http://www.live24.gr/radio/generic.jsp?sid=819

Με 33  θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει απόψε στις 7μιση το βράδυ το  Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Η Συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από το «Ράδιο Ξυλόκαστρο 103.1»

Με 5  θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει σήμερα στις 2μιση το απόγευμα στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης», το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Το Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης διοργανώνει τριήμερο εκδηλώσεων στο χώρο του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, την Τετάρτη και την Πέμπτη 5 με 7 το απόγευμα αποκριάτικες κατασκευές  με χαρτόνια και διάφορα υλικά. Την Παρασκευή 4 με 6 το απόγευμα  φορέστε την πιο αστεία στολή και ελάτε να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε, όπως αναφέρει η πρόσκληση. Μπορείτε όλοι να επισκεφτείτε και τις τρεις ημέρες την έκθεσή με αποκριάτικες δημιουργίες,

Στο πλαίσιο του προγράμματος «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ» που πραγματοποιεί το Πειραματικό Γυμνάσιο Κορίνθου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, την Τετάρτη στις 5μιση το απόγευμα στο Πειραματικό Γυμνάσιο,  η τελευταία συνάντηση – μάθημα με Θέμα  : «Τηλεοπτικές εικόνες και φαντασιακές διεργασίες: Ανίχνευση μιας νέας σχέσης των παιδιών με την τηλεοπτική εικόνα».

Την Κυριακή της Αποκριάς στις 10 το βραδύ στο κέντρο ‘KORINTHIAN PALACE’ στο Σολομό,  ο ετήσιος χορός  του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου. Τιμή πρόσκλησης 20 ευρώ
+++++++

Σχεδόν 100 000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Λιβύη την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με υπολογισμούς  την Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Για πιθανότητα μεγάλης μεταναστευτικής ροής Αραβικών λαών προς την Ευρώπη, έκανε λόγο ο Νικολά Σαρκοζί και ζήτησε την έκτακτη σύσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Εθνικό Συμβούλιο συνέστησαν μη κυβερνητικές δυνάμεις στη Λιβύη,  με στόχο όπως αναφέρουν να διατηρηθεί η χώρα ενωμένη και χωρίς ξένη παρέμβαση.

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Τυνησίας μετά το νέο κύμα διαδηλώσεων.

Νέα κόντρα  του αντιπροέδρου της κυβέρνησης με το ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις αποδοκιμασίες που δέχτηκε ο Θεόδωρος  Πάγκαλος  από ομάδα   φοιτητών στο Παρίσι.

Τα 2 μεγάλα κόμματα κατηγόρησε ο Μίκης Θεοδωράκης, για τη δινή, όπως είπε,  κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα  και κάλεσε τους πολίτες να αντισταθούν.

Στάση εργασίας 11 με 5 θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία της ΕΘΕΛ και μια με 5 τα τρόλεϊ

Στάση εργασίας σήμερα και των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης, 8 με  12 το μεσημέρι.

Δεκατέσσερις μετανάστες απεργοί πείνας πρόκειται να μεταφερθούν σε νοσοκομεία από το Μέγαρο Υπατίας, καθώς παρουσιάζουν σημάδια απόλυτης εξάντλησης.

Για κατάφορες παραβιάσεις των δικαιωμάτων των πολιτών του, κατηγορεί το Ιράν η Ουάσιγκτον.

Με παραίτηση «πλήρωσε» η Μισέλ Αλιό-Μαρί τις διακοπές στην Τυνησία. Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας περνά στα χέρια του Αλέν Ζιπέ.

Ασθενείς Βροχές με Βορειοανατολικούς, Ανατολικούς ανέμους  3 - 4  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.
++++++++++

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Σάββατο 26-2-2011 / 7.30 π.μ ……

Ναυτίλος

  • νέα φραγκοκρατία ...

    Αυτόπτης μάρτυς. Ενθυμείσθε την «τηλεοπτική εικόνα» του Παπανδρέου να καλεί απ' το πόντιουμ του Βερολινέζικου Πανεπιστημίου τούς αντιλέγοντες φοιτητές να ανέβουν -ένας εκπρόσωπός τους- στο βήμα να μιλήσουν;

    Ε, λοιπόν, αυτή η «δυνατή εικόνα», αυτό το «μάθημα δημοκρατικότητας» ήταν πάλι, όπως συχνά συμβαίνει στον εξαρτημένο Τύπο, η «μισή εικόνα», η μισή αλήθεια, δηλαδή ένα ψέμα και μια ακόμα στιγμή ολοκληρωτικής προπαγάνδας.

    Διότι, ενώ ο Παπανδρέου καλούσε έναν εκπρόσωπο των φοιτητών να μιλήσει, την ίδια στιγμή οι μπράβοι του απλώς τον εμπόδιζαν να πλησιάσει.

    Αυτά από διασταυρωμένες μαρτυρίες αυτοπτών.

    Προσέτι, ο δημοκράταρος όπενγκαβ και «διαύγειας» πρωθυπουργός είχε κολλήσει σε ένα «ακούστε!» και όλο το επαναλάμβανε: «ακούστε! ακούστε!» Διότι όντως αυτή είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας (τους): να ακούει ο υπ-ακουος υπ-ήκοος... Πρώτη φορά άκουσα για την υπόθεση του χρέους του Ισημερινού και τη ρύθμισή του από τον Πρόεδρο της χώρας Ραφαέλ Κορέα στην εκπομπή του εκλεκτού συναδέλφου κ. Παπαστεφάνου στον ΣΚΑΪ και πείσθηκα, για μιαν ακόμη φορά, ότι μονόδρομοι, όπως αυτός του Μνημονίου, δεν υπάρχουν. Παρά μόνον αν παραδεχθείς την ήττα...
    Περί τίνος πρόκειται;
    Ο Ισημερινός, το Εκουαδόρ, βρέθηκε κι αυτός ένα βήμα πριν από τη χρεωκοπία, λόγω υπερδανεισμού, λόγω υπερπλουτισμού των ολίγων, λόγω καταλήστευσης της χώρας από τις εκεί Ζήμενς και, κυριώτατα, λόγω της συνταγής του ΔΝΤ προς θεραπείαν όλων αυτών -συνταγή θανάτου αλά Αρτζεντίνα...
    Πριν από τρία χρόνια ο Πρόεδρος της χώρας κ. Ραφαέλ Κορέα, σοσιαλιστής, αλλά σοσιαλιστής κι όχι ανδρείκελο, συνέστησε μιαν Επιτροπή Ελέγχου του Χρέους της χώρας του με εθνική και διεθνική σύνθεση.
    Οπως λοιπόν έγραψε η εκλεκτή συνάδελφος κυρία Βασιλική Σιούτη (Κυριακάτικη, 20.ΙΙ.2011) «μετά
    την ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής η κυβέρνηση του κ. Κορέα ανακοίνωσε ότι βάσει των ευρημάτων ήταν υποχρεωμένη να προβεί στην παύση πληρωμών του δημοσίου χρέους.
    Αιτιολόγησε την απόφαση αυτή υποστηρίζοντας ότι το χρέος δεν ήταν νόμιμο, αλλά προϊόν διαφθοράς»
    (σ.σ. οι αγορές λύσσαξαν, οι απειλές οργίασαν, αλλά ο Κορέα έμεινε ατάραχος κι ακίνητος σαν βουνό).
    «Λίγο καιρό μετά», συνεχίζει η κυρία Σιούτη, «η κυβέρνηση του Ισημερινού απευθύνθηκε στους πιστωτές της με την πρόταση να αγοράσουν όλα τα ομόλογα του χρέους με έκπτωση 65% την οποίαν δέχθηκε το 91% των κατόχων ομολόγων» - δηλαδή
    όλοι αυτοί που απειλούσαν με θεούς και δαίμονες τον Ισημερινό και τους «κοπρίτες του», τον λαό του, δέχθηκαν ένα «κούρεμα του χρέους» κατά 65%...
    Σήμερα ο Ισημερινός έχει ανακάμψει και τρέχει με ανάπτυξη 4% και τον Πρόεδρό του ισόθεον.
    Αλλά είπαμε, ο Κορέα είναι αριστερός, ουμανιστής, σοσιαλιστής κι όχι ποκοπίκο.
    Την ίδια πρωτοβουλία, για τη δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του δικού μας (τρόπος του λέγειν) χρέους έχει αναλάβει η βουλευτής κυρία Σοφία Σακοράφα.
    Σκοπός αυτής της επιτροπής θα είναι ο έλεγχος όλων των συμβάσεων, όπως της Ζήμενς, των Ολυμπιακών αγώνων, των εξοπλισμών, των δανείων από τράπεζες όπως η Γκόλντμαν Σακς, των υποδείξεων τραπεζών και χρηματιστικών εταιρειών για δάνεια, για διευθετήσεις δανείων, τον έλεγχο για υπερτιμολογήσεις, τοκογλυφίες, μίζες κι όλα όσα κατέστησαν τον δανεισμό όχι μόνον επαχθή αλλά ειδεχθή για τον ελληνικό λαό, παράνομο, δόλιο και προδοτικό.
    Βεβαίως, θα πουν κάποιοι, οι διαφορές μας με τον Ισημερινό είναι σημαντικές, εμείς ανήκουμε στη ζώνη του Ευρώ και σε μια διακρατική Ενωση, την Ευρωπαϊκή.
    Οτι επίσης είμαστε εκτεθειμένοι σε απειλές γειτόνων, γειτόνων που μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον μας.
    Και ο Ισημερινός απειλήθηκε ομοίως, μέσω Κολομβίας, από τις ΗΠΑ αλλά η πάνδημη αντίδραση του λαού του, σε συνδυασμό με την ενδυνάμωση των διεθνών συμμαχιών της χώρας, εξαέρωσαν την απειλή.
    ...................................
    Οσο για το ευρώ και τη συμμετοχή της χώρας μας στην Ενωση, ένας λόγος περισσότερος για να αντιδράσει ο ελληνικός λαός, αν θέλουμε μια Ενωση των κρατών κι όχι των Τραπεζών, των λαών κι όχι των πληθυσμών, μια Ευρωπαΐκή Ενωση κι όχι ένα Γερμανικό Δ' Ράιχ.
    *****
    Αν υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στο Εκουαδόρ και την Ελλάδα είναι αυτή της πολιτικής βούλησης. Και μόνον! Είπαμε, στον Ισημερινό ο Πρόεδρος είναι σοσιαλιστής και πατριώτης, ο Πρόεδρος κινήθηκε, ο λαός βγήκε μπροστά, ο λαός απειλήθηκε, πάνδημος δεν πτοήθηκε - τα στύλωσε
    έπαψε να πληρώνει τα χρέη αυτών που τον λήστεψαν, έπεσαν οι τοκογλύφοι στα πόδια του, πήραν ένα 35% και πήγαν στον αγύριστο.
    Σήμερα ο Ισημερινός προκόβει και η Ελλάδα χρεωκοπεί...

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Παρασκευή 25-2-2011 / 7.30 π.μ ……

Κάθε  μέρα, Δευτέρα – Παρασκευή,  μπορείτε  να  ακούτε  τις  παρακάτω ειδήσεις κάθε ώρα 8 – 12 το πρωί, καθώς και εξαιρετική ξένη μουσική, 24 ώρες  το 24ωρο στο διαδίκτυο.   http://www.live24.gr/radio/generic.jsp?sid=819

Με 33  θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει τη Δεύτερα στις 7μιση το βράδυ το  Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Η Συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από το «Ράδιο Ξυλόκαστρο 103.1»

H Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου ενέκρινε ομόφωνα τη «Γεωτεχνική και Λιμενική Μελέτη, καθώς και την ‘‘Γεωτεχνική Έρευνα για το έργο «Αλιευτικό Καταφύγιο Βραχατίου». Η συνολική επένδυση θα ανέλθει στο ποσό των 2.500.000 € περίπου, το οποίο κυρίως προέρχεται από κοινοτικούς πόρους

Στο πλαίσιο των Συνελεύσεων στα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης,  αύριο στις 7μιση  το βραδυ  η τοπική συνέλευση  στο Δενδρό  στην ταβέρνα Σεφέρου.

``Το νέο ασφαλιστικό τοπίο – Συνταξιοδοτικά δικαιώματα και υποχρεώσεις επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών`` με ομιλητή τον κ. Αλέξη Μητρόπουλο, Καθηγητή Εργατικού Δικαίου θα αναλυθούν αύριο στις  6 το απόγευμα  στο  Επιμελητήριο Κορινθίας,

Ο Ναυτικός Όμιλος Κιάτου διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το αποκριάτικο πάρτι του, που αποτελεί πια «θεσμό», αύριο από τις   10 το βράδυ, στο BARRIO NUEVO στην παραλία Κιάτου.

Την Κυριακή, στις μιάμιση το μεσημέρι, θα συνεδριάσει στην Τρίπολη, στο "Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο", η ολομέλεια του συνδυασμού "Νέα Πελοπόννησος" υπό την προεδρεία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη.

Την Κυριακή στις 6 το απόγευμα στο κέντρο «VERANO» στην παραλία Ξυλοκάστρου,  ο αποκριάτικος χορός, που διοργανώνει ο Σύλλογος γονέων & Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Ξυλοκάστρου.  «Μαμάδες, μπαμπάδες, παππούδες και γιαγιάδες φορέστε τις μάσκες και τα καπέλα σας και ελάτε να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε μαζί με τα παιδιά μας», αναφέρει η πρόσκληση.

Την Κυριακή στις 3 το απόγευμα θα συνεδριάσει η Ν.Ε ΟΝΝΕΔ Κορινθίας, η Νομαρχιακή γίνεται λόγω της αναβολής της τελευταίας συνεδρίασης  και είναι ανοιχτή για όλα τα μέλη της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας.
++++++++

Με πλοία και στρατιωτικά αεροσκάφη επέστρεψαν οι πρώτοι Έλληνες από τη Λιβύη. Το φάσμα των επιλογών που έχει στη διάθεση της η Δύση για να αντιμετωπίσει την κατάσταση στη Λιβύη, συζήτησαν τηλεφωνικά χθες, Ομπάμα, Σαρκοζί, Κάμερον και Μπερλουσκόνι.

Στο σωστό δρόμο η υλοποίηση του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης της Ελλάδος εκτιμούν, Κομισιον, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ΔΝΤ, ως εκ τούτου αναφέρουν στην έκθεση τους, ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για την παροχή της επόμενης δόσης..

Η κυβέρνηση έχει θέσει στόχο την εξοικονόμηση 15 δισεκ. ευρω, ως το 2013, μέσω αποκρατικοποιήσεων, δήλωσε ο υπουργός οικονομικών. Την παραίτηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ζήτησε η ΝΔ.

Την απελευθέρωση των τιμολογίων της ΔΕΗ με εξαίρεση τα οικιακά έως το τέλος του χρόνου, προβλέπει έκθεση της Κομισιον για την πορεία εφαρμογής του μνημονίου.

Στάση εργασίας. 11 με 4 και μίση σήμερα στα αστικά λεωφορεία, 11 με 4 στα τρόλεϊ.

Αντιδράσεις των εκπαιδευτικών, των μαθητών αλλά και φορέων προκαλούν οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα.

Παράταση έως τα τέλη Ιουνίου για την ταχτοποίηση των κλειστών ημιυπαίθριων χώρων

Την ένταξη της Σέχτας Επαναστατών στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία θα μπορούσαν να δεσμευτούν αποφάσισε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ

Εμβόλιο για την πρόληψη του Καλαζάρ, αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2011

Σε ισχύ τέθηκε χθές, μετά από 19 χρόνια, η άρση της κατάστασης «έκτακτης» ανάγκης στην Αλγερία, ως παραχώρηση στην αντιπολίτευση ενώ το Αλγέρι φοβάται ότι ο αναβρασμός στην περιοχή θα εξαπλωθεί σύντομα και στο εσωτερικό.

Φιλόδοξο πρόγραμμα εξοπλισμών ανακοίνωσαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις

Στη Μερσίνη της Τουρκιάς ανατέθηκε η διοργάνωση των Μεσογειακών αγώνων του 2013, που αφαιρέθηκαν από τον Βόλο.

Βροχές με Βορειοδυτικούς, Βόρειους ανέμους  2 - 6  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.
+++++++++++

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Πέμπτη 24-2-2011 / 7.30 π.μ ……

Κάθε  μέρα, Δευτέρα – Παρασκευή,  μπορείτε  να  ακούτε  τις  παρακάτω ειδήσεις κάθε ώρα 8 – 12 το πρωί, καθώς και εξαιρετική ξένη μουσική, 24 ώρες  το 24ωρο στο διαδίκτυο.   http://www.live24.gr/radio/generic.jsp?sid=819

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η  χθεσινή γενική  απεργία και στην Κορινθία, όπου και τα περισσότερα καταστήματα έμεναν κλειστά. Τα Διοικητικά Συμβούλια των Εργατικών Κέντρων Κορίνθου και Κιάτου, καθώς και τα Διοικητικά Συμβούλια της ‘Β ΕΛΜΕ, των δασκάλων και άλλων επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων. επισκέφθηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας. Οι συνδικαλιστικοί φορείς έδωσαν στον κ. Δέδε υπομνήματα με τα αιτήματα τους.

Συνεδρίασαν χθες στο Ξυλοκαστρο η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής  του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, αμφότερες, με 2 θέματα στην ημερησία διάταξη.

“ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΗ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ!!” απόψε από τις 9 το βραδυ στο  ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ και όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «Ελάτε να γιορτάσουμε και να  γευτούμε “απο-κρεάτικες” λιχουδιές με κουβεντούλα και μουσική.» Διοργάνωση : “Χορτοφαγική Κοινότητα Κορίνθου” Είσοδος Ελεύθερη

Στο πλαίσιο των Συνελεύσεων στα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, το Σάββατο   στις 7μιση  το βραδυ  η τοπική συνέλευση  στο Δενδρό  στην ταβέρνα Σεφέρου.

``Το νέο ασφαλιστικό τοπίο – Συνταξιοδοτικά δικαιώματα και υποχρεώσεις επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών`` με ομιλητή τον κ. Αλέξη Μητρόπουλο, Καθηγητή Εργατικού Δικαίου θα αναλυθούν το Σάββατο στις  6 το απόγευμα  στο  Επιμελητήριο Κορινθίας,

Ο Ναυτικός Όμιλος Κιάτου διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το αποκριάτικο πάρτι του, που αποτελεί πια «θεσμό», το Σάββατο από τις   10 το βράδυ, στο BARRIO NUEVO στην παραλία Κιάτου.

Την Κυριακή, στις μιάμιση το μεσημέρι, θα συνεδριάσει στην Τρίπολη, στο "Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο", η ολομέλεια του συνδυασμού "Νέα Πελοπόννησος" υπό την προεδρεία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη.

Την Κυριακή στις 3 το απόγευμα θα συνεδριάσει η Ν.Ε ΟΝΝΕΔ Κορινθίας, η Νομαρχιακή γίνεται λόγω της αναβολής της τελευταίας συνεδρίασης  και είναι ανοιχτή για όλα τα μέλη της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας.
++++++++

Τουλάχιστον 700 οι νεκροί στη Λιβύη, συμφωνα με το παρατηρητήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η αντιπολίτευση ισχυροποιεί τον έλεγχο της στα Ανατολικά, το καθεστώς Καντάφι προσπαθεί να διατηρήσει τον έλεγχο της Τρίπολης.

Τρόπους αντίδρασης εξετάζουν οι ΗΠΑ σε συνεργασία με τους συμμάχους δήλωσε ο πρόεδρος Ομπάμα

Σήμερα αναχωρούν 3 C-130  με προορισμό τη Λιβύη για να μεταφέρουν Έλληνες και άλλους Ευρωπαίους που θέλουν να επαναπατριστούν

Πολύ μεγάλη η συμμετοχή με περισσότερους από 100 000  και στις 2 συγκεντρώσεις και πορείες χθες στο κέντρο της Αθήνας  από ΓΕΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ.

Σημειώθηκαν και τα σχετικά επεισόδια,  συμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, έγιναν 9 συλλήψεις από τις 26 προσαγωγές, τραυματίστηκαν 10 πολίτες και 15 αστυνομικοί

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μοτοσικλετιστής της ΔΙΑΣ παρέσυρε με την μηχανή του ένα διαδηλωτή, εικόνες ντροπής  που έδειξαν  όλα τα ξένα Τηλεοπτικά Μέσα. που κάλυψαν εκτενώς τις συγκεντρώσεις.

Θετική η Γερμανίδα καγκελάριος  στην επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου, αγκάθι φέρεται για την κα. Μέρκελ το επιτόκιο και η επαναγορα χρέους. Στο Ελσίνκι και σήμερα ο πρωθυπουργός.

Η Ελλάδα είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, τόνισε από τη Βουλή ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ανασφάλιστος ένας στους τέσσερις εργαζόμενους, σύμφωνα με ελέγχους του σώματος επιθεώρησης εργασίας.

Ως ύποπτοι  για απιστία σε βαθμό κακουργήματος  και ψευδή βεβαίωση καλούνται από την αρμόδια εισαγγελία πάνω από 16 ελεγκτές του υπουργείου οικονομικών.

Βροχές με Βορειοδυτικούς, Βόρειους ανέμους  2 - 6  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.
+++++++++++

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Τετάρτη 23-2-2011 / 7.30 π.μ ……

Κάθε  μέρα, Δευτέρα – Παρασκευή,  μπορείτε  να  ακούτε  τις  παρακάτω ειδήσεις κάθε ώρα 8 – 12 το πρωί, καθώς και εξαιρετική ξένη μουσική, 24 ώρες  το 24ωρο στο διαδίκτυο.   http://www.live24.gr/radio/generic.jsp?sid=819

Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα, 24ωρη απεργία  ΓΕΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, χωριστή συγκέντρωση την ίδια ώρα στην Ομόνοια από το ΠΑΜΕ. Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Ακινητοποιημένα αστικά λεωφορεία  της ΕΘΕΛ και τρόλεϊ. 9 με 5 θα κινηθεί ο Ηλεκτρικός, κανονικά θα λειτουργήσει το ΜΕΤΡΟ, 24ωρη σε ΟΣΕ, ΤΡΕΝΟΣΕ και Προαστιακό.

Και ο Εμπορικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου συμμετέχει στο σημερινό κλείσιμο των καταστημάτων και καλεί τα μέλη του να πάρουν μέρος στην σημερινή κινητοποίηση, "κλείνουμε τα μαγαζιά μας μία μέρα για να μην μας κλείσουν για πάντα".

Σήμερα στις 11 το πρωί και στις 12 το μεσημέρι αντίστοιχα, συνεδριάζουν η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής  του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, αμφότερες, με 2 θέματα στην ημερησία διάταξη.

“ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΗ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ!!” αύριο από τις 9 το βραδυ στο  ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ και όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «Ελάτε να γιορτάσουμε και να  γευτούμε “απο-κρεάτικες” λιχουδιές με κουβεντούλα και μουσική.» Διοργάνωση : “Χορτοφαγική Κοινότητα Κορίνθου” Είσοδος Ελεύθερη

Το Επιμελητήριο Κορινθίας προσκαλεί τα μέλη του, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Μεταποίησης, Επεξεργασίας και Εμπορίας Ξύλου σε συνάντηση συνεργασίας σημερα   στις 5 το απόγευμα στο Επιμελητήριο στην Κόρινθο.

Στο πλαίσιο των Συνελεύσεων στα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, το Σάββατο   στις 7μιση  το βραδυ  η τοπική συνέλευση  στο Δενδρό  στην ταβέρνα Σεφέρου.

``Το νέο ασφαλιστικό τοπίο – Συνταξιοδοτικά δικαιώματα και υποχρεώσεις επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών`` με ομιλητή τον κ. Αλέξη Μητρόπουλο, Καθηγητή Εργατικού Δικαίου θα αναλυθούν το Σάββατο στις  6 το απόγευμα  στο  Επιμελητήριο Κορινθίας,

Ο Ναυτικός Όμιλος Κιάτου διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το αποκριάτικο πάρτι του, που αποτελεί πια «θεσμό», το Σάββατο από τις   10 το βράδυ, στο BARRIO NUEVO στην παραλία Κιάτου.
++++++++

Επιμένει η   Γερμανίδα  Καγκελάριος  στη λύση πακέτο για την Ελλάδα. Κατέστησε σαφές ότι, η επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής  του Ελληνικού δανείου, συνδέεται άμεσα  με τη λύση για την κρίση χρέους  στην  Ευρωζώνη και έμμεσα με το Γαλλογερμανικό   σύμφωνο σταθερότητας.

Κόψιμο μισθών με «ευέλικτο τρόπο» και αποκρατικοποιήσεις ζήτησε ο διοικητής της ΤτΕ, Γεώργιος Προβόπουλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών στη Βουλή 

«Ράμπο» στα λεωφορεία, στα τρόλεϊ και στα τραμ ετοιμάζει το υπουργείο Μεταφορών

Εξ ολοκλήρου στα χέρια  των εξεγερθέντων στη Λιβύη έχουν περάσει τα ανατολικά της χώρας  σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία και τη Γαλλική Τηλεόραση  που μετέδωσε ζωντανά εικόνες με  την απεσταλμένη της στην περιοχή.

«Δεν παραιτούμαι» επιμένει ο Λίβυος ηγέτης, Μουαμάρ Καντάφι, κάνοντας λόγο για «διαστρεβλωμένη» εικόνα της Λιβύης στο εξωτερικό, αυτομόλησε ο υπουργός των εσωτερικών

Για 300 νεκρούς κάνουν λόγο για πρώτη φορά επίσημα στοιχεία του καθεστώτος.

Συνολικά 5 Ελληνικά πλοία θα μεταφέρουν πολίτες από τη Λιβύη σε λιμάνια της Κρήτης η της Μάλτας .

Τραγικός είναι ο απολογισμός από την ισχυρή σεισμική δόνηση, 6,3 βαθμών, που σημειώθηκε στην πόλη Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας. Οι νεκροί είναι τουλάχιστον 65, ενώ σε 100 υπολογίζονται οι εγκλωβισμένοι

Βροχές με Βορειοδυτικούς, Βόρειους ανέμους  2 - 6  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.
+++++++++++

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Τρίτη 22-2-2011 / 7.30 π.μ ……

Κάθε  μέρα, Δευτέρα – Παρασκευή,  μπορείτε  να  ακούτε  τις  παρακάτω ειδήσεις κάθε ώρα 8 – 12 το πρωί, καθώς και εξαιρετική ξένη μουσική, 24 ώρες  το 24ωρο στο διαδίκτυο.   http://www.live24.gr/radio/generic.jsp?sid=819

Και ο Εμπορικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου συμμετέχει στο αυριανό κλείσιμο των καταστημάτων και καλεί τα μέλη του να πάρουν μέρος στην αυριανή κινητοποίηση, "κλείνουμε τα μαγαζιά μας μία μέρα για να μην μας κλείσουν για πάντα".

Ερώτηση προς την αρμόδια υπουργό σχετικα  με την «Συγχώνευση σχολικών μονάδων στην Κορινθία.» κατέθεσε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Άγγελος Μανωλάκης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, το αργότερο σε τρεις μήνες θα σταματήσουν τα έργα στην Εθνική Οδό Κορίνθου - Πάτρας - Πύργου. Αυτό υποστηρίζει η κοινοπραξία Ολυμπία Οδός, εκτιμώντας ότι το χρηματοδοτικό πρόβλημα του έργου είναι τόσο οξύ, που δεν μπορεί να περιμένει την ολοκλήρωση της διαδικασίας επαναδιαπραγμάτευσης των συμβάσεων.

Το Κ.Α.Π.Η. Ξυλοκάστρου σας προσκαλεί στον αποκριάτικο χορό του,  απόψε στις 8 το βραδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΕΡΩΧΟΣ» στα Καρυώτικα με ζωντανή μουσική. Τιμή πρόσκλησης 15 ευρώ με φαγητό και αναψυκτικό ή κρασί κατ’ άτομο

Μεθαύριο Πέμπτη στις 11 το πρωί και στις 12 το μεσημέρι αντίστοιχα, συνεδριάζουν η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής  του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, αμφότερες, με 2 θέματα στην ημερησία διάταξη.

“ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΗ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ!!” μεθαυριο από τις 9 το βραδυ στο  ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ και όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «Ελάτε να γιορτάσουμε και να  γευτούμε “απο-κρεάτικες” λιχουδιές με κουβεντούλα και μουσική.» Διοργάνωση : “Χορτοφαγική Κοινότητα Κορίνθου” Είσοδος Ελεύθερη

Το Επιμελητήριο Κορινθίας προσκαλεί τα μέλη του, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Μεταποίησης, Επεξεργασίας και Εμπορίας Ξύλου σε συνάντηση συνεργασίας αύριο  στις 5 το απόγευμα στο Επιμελητήριο στην Κόρινθο.

Στο πλαίσιο των Συνελεύσεων στα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, το Σάββατο   στις 7μιση  το βραδυ  η τοπική συνέλευση  στο Δενδρό  στην ταβέρνα Σεφέρου.

``Το νέο ασφαλιστικό τοπίο – Συνταξιοδοτικά δικαιώματα και υποχρεώσεις επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών`` με ομιλητή τον κ. Αλέξη Μητρόπουλο, Καθηγητή Εργατικού Δικαίου θα αναλυθούν το Σάββατο στις  6 το απόγευμα  στο  Επιμελητήριο Κορινθίας,
++++++++

Αιματοχυσία χωρίς τέλος στη Λιβύη, Μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πρωτεύουσα, στους 160 ανεβάζει τους νεκρούς στην Τρίπολη το Αλ Αραμπία. Με μια σύντομη δήλωση τις πρώτες πρωινές ώρες, ο Μουαμάρ Καντάφι, διέψευσε ότι είχε εγκαταλείψει την Τρίπολη και βρίσκετε καθ οδό για τη Βενεζουέλα.

Την ομιλία του πρωθυπουργού διέκοψαν χθες έλληνες φοιτητές σε πανεπιστήμιο στο Βερολίνο, οργή Παπανδρέου για τις χυδαίες εκφράσεις που ακούστηκαν έξω από το Πανεπιστήμιο από διαδηλωτές και  Γερμανούς φοιτητές, σήμερα ο πρωθυπουργός θα έχει, κρίσιμη συνάντηση με την Άγγελλα Μέρκελ.

Ρήγμα στους κόλπους της  παράταξης Καμίνη και τις παραιτήσεις 3 Αντιδημάρχων, προκάλεσε πρόταση του  Δημάρχου Αθηναίων, να αναστείλουν οι Μετανάστες την απεργία πείνας και να αρχίσει ο διάλογος με την πολιτεία

Στάση εργασίας σήμερα 12 με 4 των εργαζομένων στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, ακινητοποιημένα 11 με 4 τα τρόλεϊ. Απεργούν σήμερα και αύριο δάσκαλοι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης.

Το ενδεχόμενο να παραταθεί η αποστολή των συνοριοφυλάκων της Frontex στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα εξετάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Την ίδρυση ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία Ελληνικό ΑΕ, προβλέπει άρθρο του φορολογικού νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή

Σε κακούργημα μετατρέπεται η παράνομη οπλοφορία με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός προστασίας του πολίτη, θα τιμωρείτε με φυλάκιση  έως και 20  χρόνια. 

Επίθεση απόψε με γκαζάκια στα γραφεία της ΕΠΟ στο Γουδί, χωρίς σοβαρές ζημιές.

Ακυρώθηκε το Γκραν Πρι Φόρμουλα 1 στο Μπαχρέιν, λόγο των πολιτικών αναταραχών στη χώρα.

Η Αίγυπτος πρέπει να εργαστεί εντατικότερα για να δείξει ότι έχει ένα δημοκρατικό μέλλον στην μετά-Μουμπάρακ εποχή, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον ο οποίος βρέθηκε στη χώρα
 
Βροχερός καιρός  με Δυτικούς, Βόρειους ανέμους  3 - 4  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.
+++++++++++

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Δευτέρα 21-2-2011 / 7.30 π.μ ……

Κάθε  μέρα, Δευτέρα – Παρασκευή,  μπορείτε  να  ακούτε  τις  παρακάτω ειδήσεις κάθε ώρα 8 – 12 το πρωί, καθώς και εξαιρετική ξένη μουσική, 24 ώρες  το 24ωρο στο διαδίκτυο.   http://www.live24.gr/radio/generic.jsp?sid=819

Το Κ.Α.Π.Η. Ξυλοκάστρου σας προσκαλεί στον αποκριάτικο χορό του,  αύριο στις 8 το βραδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΕΡΩΧΟΣ» στα Καρυώτικα με ζωντανή μουσική. Τιμή πρόσκλησης 15 ευρώ με φαγητό και αναψυκτικό ή κρασί κατ’ άτομο

Το Επιμελητήριο Κορινθίας προσκαλεί τα μέλη του, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Μεταποίησης, Επεξεργασίας και Εμπορίας Ξύλου σε συνάντηση συνεργασίας μεθαυριο Τετάρτη στις 5 το απόγευμα στο Επιμελητήριο στην Κόρινθο.

Στο πλαίσιο των Συνελεύσεων στα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, το Σάββατο   στις 7μιση  το βραδυ  η τοπική συνέλευση  στο Δενδρό  στην ταβέρνα Σεφέρου.

``Το νέο ασφαλιστικό τοπίο – Συνταξιοδοτικά δικαιώματα και υποχρεώσεις επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών`` με ομιλητή τον κ. Αλέξη Μητρόπουλο, Καθηγητή Εργατικού Δικαίου θα αναλυθούν το Σάββατο στις  6 το απόγευμα  στο  Επιμελητήριο Κορινθίας,
++++++++

Παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το θέμα της ακίνητης περιουσίας του  δημοσίου, δήλωσε ότι, είναι επιτακτική ανάγκη να αξιοποιηθεί άμεσα η καταγεγραμμένη και ελεύθερη δημόσια περιουσία

Από τον Δεκέμβριο του 2009 φέρεται να είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός Γιώργος  Παπανδρέου την παρέμβαση του ΔΝΤ στην Ελλάδα

Σο Βερολίνο μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός για συνομιλίες με τη Γερμανίδα καγκελάριο.

H κυβέρνηση παίζει με τους μετανάστες-απεργούς πείνας, λέει ο Αλέξης Τσίπρας

Τις μπάρες σε όλα τα διόδια της χώρας σήκωσαν και χθες κάτοικοι διαφόρων περιοχών σε όλη τη χώρα.

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ σήμερα, από τις 11 το πρωί, μέχρι τις 4 και μισή το απόγευμα.

Δωρεάν θα προμηθεύονται τα αντιυιικά φάρμακα από τα φαρμακεία οι ασθενείς.

Μέλη του στρατού της Λιβύης αυτομόλησαν και συγκρούστηκαν με υποστηρικτές του Καντάφι, αναφέρουν πληροφορίες που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, 50 νεκροί χθες στη Βεγγάζη.

Η  Αίγυπτος αποφυλάκισε χθες 108 πολιτικούς κρατουμένους, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Η διέλευση των ιρανικών πολεμικών πλοίων από τη Διώρυγα του Σουέζ θα καθυστερήσει κατά 48 ώρες, ανακοίνωσε αξιωματούχος της Διώρυγας. «Παρακολουθεί στενά» το Ισραήλ.

Ο Σοσιαλδημοκράτης Όλαφ Σολτς, είναι ο νέος κυβερνήτης στο Αμβούργο,  μετά τη συντριπτική ήττα του κόμματος της Άγγελα Μέρκελ.

Διατεθειμένος να δρομολογήσει άμεσα εκλογές στα Σκόπια, δήλωσε ο πρωθυπουργός Νικόλα Γκρουέφσκι.

Στους αγώνες της Σουπερλίγκα, ΑΕΚ Πανιώνιος 1-1, Ξάνθη Λάρισα 1-1, Ολυμπιακός Βόλου Ηρακλής επίσης 1-1 και Ατρόμητος Άρης 0-0.
 
Νεφώσεις, βροχές  με Νοτιοανατολικούς ανέμους  4 - 5  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.
+++++++++++

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Παρασκευή 18-2-2011 / 7.30 π.μ ……

Κάθε  μέρα, Δευτέρα – Παρασκευή,  μπορείτε  να  ακούτε  τις  παρακάτω ειδήσεις κάθε ώρα 8 – 12 το πρωί, καθώς και εξαιρετική ξένη μουσική, 24 ώρες  το 24ωρο στο διαδίκτυο.   http://www.live24.gr/radio/generic.jsp?sid=819

Την προώθηση του απόλυτα δίκαιου αιτήματος των αγροτών – πωλητών λαϊκών αγορών και ιδιοκτητών Φ.Ι.Χ. κλειστού τύπου (VAN) του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, (σχετικό με τα υπερβολικά διόδια), προς τους αρμοδίους, ανέλαβε ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Αντώνης Κλαδούχος

Με Μετανάστες της περιοχής συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, συζήτησε μαζί τους προβλήματα που τους απασχολούν, ενώ, τους ενημέρωσε για ένα νέο θεσμό, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, που αποβλέπει στην ενίσχυση της ένταξης των μεταναστών στην τοπική κοινωνία και έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Υπόμνημα προς  τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου σχετικά με την «υστέρησή μας, ως προς την διαχείριση των στερεών αποβλήτων», κατέθεσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος, επικεφαλής της « Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά» κ. Λάμπρος Μπούκλης

Την Κυριακή στις 11 το πρωί στο θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» θα γίνει παρουσίαση με θέμα «Εναλλακτική διαχείριση απορριμμάτων - οικιακή κομποστοποίηση». Θα μιλήσει ο Δρ. Φίλιππος Κυρκίτσος, Πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης. Να είστε όλοι εκεί.

Στο πλαίσιο των Συνελεύσεων στα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, την Κυριακή  στις 6 το απόγευμα  η τοπική συνέλευση  στη Ρίζα  στο δημοτικό σχολείο.

Το Κ.Α.Π.Η. Ξυλοκάστρου σας προσκαλεί στον αποκριάτικο χορό του, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη στις 8 το βραδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΕΡΩΧΟΣ» στα Καρυώτικα με ζωντανή μουσική. Τιμή πρόσκλησης 15 ευρώ με φαγητό και αναψυκτικό ή κρασί κατ’ άτομο
++++++++

Μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού ο υφυπουργός εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος απέσυρε την επίμαχη εγκύκλιο για τα δημοτικά τέλη στους ημιυπαίθριους που έχουν ταχτοποιηθεί και  ζήτησε συγγνώμη  από τους πολίτες

Μετά από έντονη αντιπαράθεση υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής επί των άρθρων του το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων

Φυλάκιση  μέχρι και 20 χρόνια προβλέπει για κακουργηματικές πράξεις φοροδιαφυγής, το φορολογικό νομοσχέδιο που παρουσίασε στο υπουργικό ο Γιώργος  Παπακωνσταντίνου

Το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων αποτελεί απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης που έχει τη σύμφωνη γνώμη του  ΔΝΤ, δήλωσε ο  εκπρόσωπος του οργανισμού σε συνέντευξη τύπου.

Παγώνουν με εντολή του ΣΔΟΕ οι λογαριασμοί όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση των Γερμανικών υποβρυχίων που προμηθεύτηκε το Ελληνικό δημόσιο.

Στάση εργασίας σήμερα 11 με 4 και μισή στα μπλε λεωφορεία και 11 με 4 στα τρόλεϊ.

Για τουλάχιστον 14 νεκρούς (ή κατ'άλλες πληροφορίες 20) σε συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας στη Βεγγάζη και άλλες πόλεις της Λιβύης, κάνουν λόγο οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Υπό κράτηση έθεσε η εισαγγελέας της Αιγύπτου 3 πρώην υπουργούς και έναν μεγαλοεπιχειρηματία για  πιθανολογούμενη κατασπατάληση δημοσίων πόρων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Μηνύματα σε αντιπολιτευόμενες ιστοσελίδες κάλεσαν τους Ιρανούς σε νέα διαδήλωση την Κυριακή στη «μνήμη των δύο μαρτύρων» που σκοτώθηκαν την περασμένη Δευτέρα σε ταραχές στην Τεχεράνη
 
Νεφώσεις με ισχυρούς  Νοτιοανατολικούς, Ανατολικούς  ανέμους  5 – 7  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.
+++++++++++